Ion_Hoinaru
- Friday, March 31, 2017 at 18:19:46 (CEST)
Frumoasă poză domnule Cucu. Mulțumesc. Am trăit așa ceva.


Ion_Hoinaru
- Friday, March 31, 2017 at 18:13:36 (CEST)
Să mai și râdem, ha ha ha.....
BLONDA IN AVION.Un avion zbura spre New York, cand o blonda se ridica de pe locul ei de la Economic Class si se aseaza pe un loc de la First Class. Insotitorul de zbor o vede si o roaga sa-i arate biletul. Apoi, ii spune blondei ca ea a platit un loc la Economic Class asa ca va trebui sa se aseze in spate. Blonda ii da replica:
-Sunt blonda, sunt frumoasa, merg la New York si am de gand sa stau aici!
Insotitorul intra in cabina pilotilor si le spune de blonda care nu
vrea sa stea pe locul platit si sta la First Class.Copilotul se duce la ea si incearca sa-i explice din nou cum stau lucrurile. Blonda ii raspunde la fel:
-Sunt blonda, sunt frumoasa, merg la New York si am de gand sa
stau aici! Copilotul ii spune pilotului ca - probabil - vor trebui sa astepte
pana la aterizare si acolo sa o dea pe mana politiei si sa fie arestata. Pilotul ii raspunde: -Ce spui?...e blonda?...Ma ocup eu atunci. Sunt insurat cu o blonda. Eu vorbesc "limbajul"! Se duce la blonda, ii sopteste ceva la ureche, la care ea : -Oh, ma scuzati... si se muta inapoi pe locul ei de la clasa Economic. Insotitorul de zbor si copilotul sunt uimiti si il intreaba ce i-au spus de a reusit s-o faca sa se mute la locul ei fara sa mai faca scandal. -I-am spus ca First Class-ul nu merge la New York!

O blonda vine la doctor cu urechile rosii.Doctorul intreaba:
- Ce s-a intamplat cu urechea dumneavoastra?
- Calcam rufele cand a sunat telefonul si, din greseala, mi-am pus fierul de calcat pe ureche. Nelamurit, doctorul continua:
- Si ce s-a intimplat cu urechea cealaltă?
- Bou dracului, a mai sunat odată

MIRCEA CEL BATRAN
Doua blonde calatoresc cu trenul.In compartiment calatoreste cu ele
un barbat mai in varsta, cu barba.Sopteste una la alta:- Uita-te! Asta-i Mircea cel Batran...
- Esti proasta. El e mort de vreo 6-700 de ani.In acel moment intra un alt barbat in compartiment,si-l saluta pe barbos: - Ciao, Mircea, ce faci, batrine! nu te-am mai vazut de sute de ani.... Prima blonda:- Na, cine-i proasta?Cucu
- Friday, March 31, 2017 at 06:29:35 (CEST)
La treirat, amintiri din copilarie :)


Ion_Hoinaru
- Thursday, March 30, 2017 at 18:38:05 (CEST)
Domnule Kromberg, vă mulțumesc mult pentru mesajul de mai jos. Ați pus degeul exact pe rana actualei societăți. Dar noi, nu cred că mai putem face, decât să zicem mereu, ferească Dumnezeu, de mai rău.


Ion_Hoinaru
- Thursday, March 30, 2017 at 18:26:55 (CEST)
Ceva tare interesant, care nu cred c-o știe prea mulți români.
Pe fiecare piesă de metal ce compune turnul Eiffel scrie: „Made in Resita – Romania”
Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul Gheorghe Panculescu. Dupa ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul Gheorghe Panculescu ajunge sa lucreze in cadrul companiei Eiffel, la recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri.
In 1878, Panculescu revine in tara pentru a construi calea ferata Bucuresti-Predeal. In acea perioada, inginerul inventeaza un sistem de imbinare a traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile metalice. Astfel, datorita metodei de montare a sinei pe traverse in fara spatiului caii ferate, Panculescu a reusit sa termine lucrarea concesionata in mai putin de un an, desi termenul de livrare era de aproape cinci ani.
Panculescu l-a gazduit pe Gustave Eiffel. Impresionat de proiectul inginerului roman, Gustave Eiffel se deplaseaza special la Valenii de Munte pentru a-l intalni pe Panculescu, cel care avea sa devina inspector general al Cailor Ferate Romane. Eiffel a vrut sa vada tehnologia folosita de acesta la montarea caii ferate.
In 1879, in casa unde se afla acum Muzeul Nicolae Iorga, francezul a fost gazduit de Panculescu si a fost impresionat de genialitatea inventiei romanesti. Aici, Gustave Eiffel, care avea sa devina celebru, i-a vorbit gazdei despre proiectul sau, inaltarea unui turn iesit din comun, la Paris, pentru Expozitia Universala din 1889. Impreuna au discutat despre adaptarea tehnicii inventate de Panculescu la constructia turnului, folosind subansamble metalice confectionate la sol si asamblate dupa aceea, pe masura ce se inalta lucrarea. Interesant este si faptul ca destinul celor doi ingineri avea sa se incheie, in acelasi an, 1922.
Cunoscut in Franta, anonim in Romania.Profesorul Eugen Stanescu de la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie s-a numarat printre putinii cercetatori ai acestui inedit episod. A fost special in Franta pentru a studia cat de cunoscut este aportul inginerului roman la ridicarea simbolului orasului luminii. Studiind documentele acelor vremuri, profesorul a gasit un studiu intitulat „Communication sur les travaux de la tour de 300 m”, datat 1887, in care celebrul inginer Alexandre Gustave Eiffel precizeaza ca turnul care ii poarta numele nu s-ar fi putut construi daca nu ar fi aflat de tehnica inovatoare folosita de inginerul roman Gheorghe Panculescu la constructia tronsonului de cale ferata Bucuresti-Predeal. Din pacate, numele romanului este mult mai cunoscut in Franta decit in tara unde s-a nascut. Doar la insistentele profesorului Stanescu, o scoala generala din Valenii de Munte poarta de la inceputul acestui an numele inginerului Panculescu.
Resita
Repere de ordin geografic, administrativ si istoric = oras situat in depresiunea Resita , pe malurile raului Barzava. *Istoric: vechi traditii industriale (sec. XVIII – primele furnale si prima locomotiva cu aburi); Turnul Eiffel din Paris este construit cu otel fabricat la Resita ... Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie: „Made in Resita – Romania Ce există în vârful Turnului Eiffel De nenumărate ori ai văzut acest turn la televizor sau pe imagini: simbolul Parisului, cunoscut aproape de fiecare locuitor de pe planeta noastră. El a fost construit în îndepărtatul 1889 în calitate de boltă de intrare la o expoziție internațională și a fost conceput ca o construcție temporară. Însă, după cum se știe, nimic nu este mai permanent decât ceva vremelnic. Probabil astfel gândea și Gustave Eiffel: el a avut grijă ca în turnul de 300 de metri să se poată… trăi! Puțini oameni știu că în vârful lui se află un mic apartament, pe care inginerul l-a amenajat confortabil și deseori invita acolo oaspeți. Se cunoaște faptul că oamenii, care aflau despre această locuință minunată, îi propuneau lui Eiffel sume mari pentru închirierea ei. Însă inginerul refuza aceste oferte: în locul profitului bănesc el prefera să aibă posibilitatea de a se relaxa și a reflecta asupra vieții. Păi, cum să renunți la așa ceva, aflându-te deasupra întregului Paris! Parizienii îl invidiau foarte mult pe proprietar și îl rugau să-i lase să petreacă măcar o noapte în uimitorul apartament, dar Eiffel era de neînduplecat. Totuși, acest lucru nu îl împiedica să-i invite în vizită pe membrii guvernului, pe alți inventatori și pur și simplu pe prietenii săi. Acum în apartament au realizat o scenă, care repetă întâlnirea semnificativă ai lui Eiffel cu Thomas Edison, care a avut loc pe 10 septembrie 1899. Ei au discutat aproximativ 10 ore, s-au delectat cu coniac și trabucuri scumpe.
Trebuie să menționăm că în apartament s-au păstrat toate trăsăturile acelei perioade: Eiffel a reușit să ridice acolo chiar și un pian. Pereții erau decorați cu tapete, pardoseala era acoperită cu covoare, în colțuri se afla mobilă, care corespundea modei din acea epocă. De asemenea, în locuință se afla și un mic dormitor. Oricum, acum se poate vizita acest loc.
Trebuie să spunem că parizienii erau nemulțumiți de construirea turnului. Ei considerau că el va „presa” arhitectura originală. Printre protestatari era și Guy de Maupassant, care, apropo, lua cu regularitate prânzul în restaurantul situat la primul etaj al acestui turn. Când a fost întrebat de ce procedează astfel, dacă turnul nu-i place, el a răspuns: „Acesta este unicul loc din Paris, din care el nu este vizibil!”


Kronberg
- Wednesday, March 29, 2017 at 17:54:15 (CEST)
Servus Fetelor !
Intii de toate SCUZE pentru letopisetzu'n bold... (deh de cind n-am mai letopisit-o au inceput sa se adevereasca prevestirile lu' Nostradamus... sic!)

Deci, dom' IdH,
apropos de 'ce nashte din pisica shoareci maninca' si despre bemolul sugerat de mine mai jos...

Hai sa zicem ca doamna, adica mamica fetitzei este o femei normala ce shi-a trait linishtit adolescentza la ea la tzara si s-a facut doamna dor cind a ajuns intr-un mare orash si studenta... eminenta !
Putem presupune ca shi-o fi pierdut virginitatea pe la 13 pina la 16 ani si n-a plecat asha... 'inocenta' la orash s-o 'strice' metropola...
Acum sa presupunem ca taticul fetitzei, om cu stare si cu business are dare de mina si vrea ca copii lui sa nu duca lipsa de nimic si sa nu manince carne pe cartela ca bunicii sau carne cind aveau bani ca el... etc.
Deci...
pentru ca financiar ishi poate permite este greu sa-tzi imaginezi ca n-ar face-o...
adica sa puna un mic steak in fatza pruncilor sai zilnic ca sa-i deosebeasca de cei 'ce se duc la shcoala flaminzi' din zonele sarantocilor ce nu s-au realizat (sic!)

Deci bogatu'shi hraneshte fetitza cu friptura la gratar si sarmanul ishi duce si el uneori fetitza la McDonald ca sa nu-shi ichipuie ca-s chiar atit de saraci...

Iata o concluzie (despre care cred c-am mai shopirlit cindva... acu' dezvolt mai amplu chesita) la care au ajuns cercetatorii ce cerceteaza orice tzine de evolutzia animalului domesticit cel mai 'necesar' celor ce nu-shi pot permite 'democratzia' fara aceasta manipulare ordinara si necesara de a fi LIBER sa alegi pe cine vrei, sa votezi cu cine vrei si sa te multzumeshti cu orice-ar ieshit din votangeala...
Deci... ziceam, cercetatorii au constatat ca

fetitzele care incep sa maince carne de timpuriu (3 anishori) au, AUTOMAT si in proportzie de 85%, primul ciclu menstural pe la virsta de 9 ani !!!

Unii ar spune... ei shi... 2 ani mai devreme... big deal... hmmm, ce nu spune la TVRi este un 'marunt fapt' (la fel de marunt ca nepotismul parlamentarilor romani precum in Frantza asha si-n Amerikia...) ca fetitzele ramin gravidutze pe la 10 anishori si in alte partzi 'mai civilizate' ale lumii da' nimeni n-are agenda hunica de terfelire in restul lumii si al mediei imaginea neamul nostru cel frumos (hotz, curvar si puturos) in lume...
In incheiere, supralicitind stirile despre aplicatzia 'balena albastra' - jocul ucigash practicat in Rusia si tzarile limitrofe, imaginatzi-va-tzi ca se creaza (de n'o fi deja prin Google Play Store) un jocushor pentru fetitze de tipul balenei dar care... le da 'sarcini' sexuale micutzelor si naivelor jucatoare, deh, vorbeam de pornografie in mesajul precedent... Hmmm, dupa dezmembrarea oricarui 'nod/retzea' de pedofili sau de sclavie sexuala a unor juvenili sau etc. nu vi se pare ca se fac iute, iute niscaiva arestari, se baga niscaiva papagali la racoare si... nu mai se spune nimic despre copii 'folositzi' de retzea si mai ales... SE INGROAPA mereu astfel de cazuri pentru a nu se ajunge la politicieni, servicii secrete, politzie sau mahari din justitzie si administratziile publice... (ca si cind e IMPOSIBIL de imaginat ca.. daca-s oameni si aia au pofte si... de ce-ar putea pofti pofte nomrale cind EI defapt sint cel mai greu de controlat si dovedit... eh?)
Astazi in 'lumea libera' se practica 'metoda Piteshti' din romanul lu' Goma atit in partea 'vizibila' a societatzii cit mai ales in 'underground'-ul unde... de exemplu un baietzel sau o fetitza deja batjocoritzi de mici (uneori incredibil de mici) gasesc NORMAL SI NATURAL sa-shi ademeneasca prietenii spre capcane puse la cale de abuzatorii lor si sa continue apoi sa-shi 'brainwash' amicul/a cu false teorii ca 'nu-i asha de rau' si 'e mai rau daca se shtie' etc. etc. etc.
Daca mai altoim pe 'presupunerile' de mai sus cu jocurile vituale pe telefon si 'inamicul meu, colegul meu de banca'
deci, daca pe linga acestea mai presupunem ca o anumita religie satanica ce viseaza la hegemonia planetara, shi-ar pune-n gind sa 'strice fondul genetic' al celor a caror tzara au infestat-o (ca fondul moral este deja stricat... ca de n-ar fi nu ar exista Boko Haram !) vor incepe, cu perfidia ce le este specifica, sa foloseasca toate levierele civilizatziei spre a ne slabi, murdari si chiar ucide SINGURA sperantza ca miine va fi mai bine : copii.
(sa mai punem in paranteza ca majoritatea `refugiatzilor inocentzi`masculi si femele sint implicatzi si recent precum si in trecut conatzionalii lor in tot soiul de filiere de prostitutzie juvenila e doar ... ce sthim noi astazi despre cei ce cred intr-o `religie`ce le ofera sex cu minore in caz de imbecilitate naturala dovedita... vezi chestia cu 70 de virgine... oare in vechime gaseai virgine dupa 15 ani? Hmmm, s-o fi schimbat lumea da fomeia ba!)

Problema fundamentala nu-i ca fetitzele incep din ce in ce mai frecvent sa menstrueze la 9 ani...
Problema fundamentala este ca odata menstruatzia inceputa... devine aproape imposibil de a stavili 'limonada' de hormoni ce-i tulbura mintzile si cum astazi MAJORITATEA populatziilor tzarilor civilizate traieshte in metropole va deveni aproape imposibil s-o pazeshti pe aia mica de ispitele si capcanele traiului in mari aglomerari de oameni si, in general in occident, in 'ciorba amestecului rasial si confesional' ce-o reprezinta astazi metropola.

Sper ca bunicii si bunicutzele paginii sa nu-mi poarte pica_ca le-am dat un nou subiect de-ashi framinta orele de insomnie.

Ashadar, dom' IdH, oricit de bune chestii ar moshteni 'pisicutza' de la maicutza ei 'balena'... in aceasta lume in care copii nu-tzi mai apartzin de indata ce intra 'pi tz'ava'... adica in 'bateriile de indoctrinare ale civilizatziei' si oricit incerci un control ii pierzi sau eshti impiedicat cu indirjire sa-i creshti si sa-i invetzi ce crezi tu ca trebuie... deshi in aceste vremuri parintzii de astazi sint deja a 3-a generatzie de humanoizi crescutzi si ei in aceleashi baterii avicole ale caror 'metehne si apucaturi' le sint comune si rareori straine. Concluzie... singurii ce inca mai pot face diferentza sint bunicii da' ei sint destul de batrini sa li se puna smiorcaielile pe baza durerilor din balamale decit sa-i mai si intzeleaga cineva ce-ar vrea ei sa zica sau sa faca... ALTCEVA decit testamentul daca inca mai au ceva...

Ziceam cindva ca Romania nu va mai fi miine cum am lasat-o noi cind am plecat... probabil ca nici nu se poate garanta clar a cui va fi... miine. Logica mea primitiva : daca tot iei dintr-o tzara valori umane si subventzionezi doar imbecilii si 'refuzatzii altor locuri'... ESTE imposibil ca viitorul sa arate bine si datator de optimism si oportunitatzi.
Asha se va intimpla, din pacate, cu intreaga omenire datorita... fetitzelor ce au inceput sa menstrueze la 9 ani...
caci... daca se duce de ripa occidentul=locomotiva progresului acestei planete... cum sa se mai refaca 'civilizatzia umana', cu popoare 'milenare' ca cel kurd... de mii de ani slugile celor ce le-au luat pamintul sau ca Africa ce n-a reushit sa puna pe picioare un bordei nenorocit in tot continentul (piramidele si minastirile subterane in forma de cruce au fost proiectate de ALTZII... chiar de-or fi folosit si 'mina de lucru autothtona'... deh, numai admirind piramida lu' Keops potzi intzelege la adevarata valoare biciului... sau ma rog, a legilor zilelor noastre)

Pa.

p.s.

Si nu uitatzi :
Bonoboieni din toate zarile, la lucru (!)
Sa nu lasam paduchii sa fie mai multzi ca noi !
Apropos de paduchi...
Vorbeam in mesajul anterior despre "iubirea de otomani" si ar putea parea o absurditate daca am fi nepasatori sau chiori/surzi despre ce se vede si aude pe plai: manelele nu-s tziganisme ci un mod perfid al acelei etnii de a ne insulta ce-a mai ramas din neam : turcizarea melosului lacrimogen si... la umbra unor nonshalantze 'nevinovate' se obishnuieshte tineretul (ala ce nashte din pisica... sic!) la bautura, la legaturi sentimentale multiple si la amor temporar si... de ce nu (una dintre cele mai populare) la violentza fizica (cineva o sa shi-o ia...) in haita (pardon, maidanezii se cred inca'n gashca... pina nu dau jandarmii peste ei ca un nou Adolfutza inca nu s-a nascut sa-i adune pentru ecarisaj... STOP... Trump e mare da-i marunt fatza de Bismark... dulaul Papadopulinei).
Ahhh...
Gata, destup o sticla de apa aurita... (pe plai ii spune Fanta... sic!)
ce bine va face-n corpushoru`n care bag toate e-urile alfabetului de colorantzi, maninc carnea unor animale imbuibate de antibiotice si respir aerul improspatat de particulele metalice ale mashinilor si parfumat de noxele cele mai pure.

Pa.


Cucu
- Tuesday, March 28, 2017 at 04:13:56 (CEST)
Donald Trump could be forced to leave office over the investigations into his administration’s links with Russia, a former national National Security Agency (NSA) analyst has warned.

John Schindler, a security expert and former counterintelligence officer, said that if the US President was to face an indictment over allegations his campaign team colluded with Russia to disrupt the presidential election, it could put an end to his presidency.

Speaking to CBC radio, Mr Schindler said: “If, not just people around him, but the president himself is facing possible indictment down the road, that could be a game changer. He could be removed from office for that, whether he wants to be or not." etc, etc, etc.


Kronberg
- Monday, March 27, 2017 at 21:29:42 (CEST)
Ha, ha, haaaa
Dom IdH, proverbul este universal da... pisica a mincat de la tzaran la vremea ei nu de la McDonald...

Pa.


Ion_Hoinaru
- Monday, March 27, 2017 at 21:23:09 (CEST)
Noa ca sa vezi! Tara noastra aur poarta, noi umblam din poarta-n poarta*
„Apa dacilor”, un lux apreciat din Franța până în China
Cu 25 de euro s-ar putea cumpăra o pereche de cercei de argint, un pandantiv de aur sau... o sticlă cu apă. La Ocna de Fier în Caraş-Severin câţiva oameni de afaceri vând... apă cu aur şi argint. Comenzile curg din în toate colţurile lumii, de la staţiunile de lux din Europa şi până la hotelurile de cinci stele din Dubai ori la magnaţii chinezi. Iar dacă aveţi vreo îndoială... localnicii sunt convinşi de puterile ei miraculoase: mai toţi bătrânii din sat ar avea peste 90 de ani.
Luxul din Dubai, şicul franţuzesc şi bogăţia chinezească îşi potolesc setea şi cu apa de aur din România.
Lichidul preţios izvorăşte din Munţii Dognecei din Caraş şi ajunge în recipiente în nici zece minute. Bogăţia curge din munţi încă de pe vremea dacilor şi între timp şi-a schimbat traseul. De pe versant ajunge acum în fabrica de la Ocna de Fier printr-o conductă şi este filtrată. Sticlele în care va fi turnată sunt spălate tot cu apă cu aur şi argint.
Horaţiu Rada, administrator și asociat al fabricii: Apa iese din munte în stare naturală microbiologic pură, stabilizată în mod natural cu aur şi argint. Nu avem de cât două filtre: un filtru de un micron şi un filtru de 0.2 microni din hârtie. Deci sunt singurele intervenţii asupra acestui produs. Pentru a avea acest produs în stare naturală, în stare pură este de-a dreptul un miracol. I-am făcut analizele. Surpriză! A venit o apă cu parametrii unici în lume.
Apa a fost testată de Institutul International pentru Gust şi Calitate Bruxelles care a notat-o cu cea mai înaltă distincţie: trei stele de aur.
Într-o singură oră în fabrica de la Ocna de Fier sunt îmbuteliate trei mii de sticle, iar apa ajunge în toate colţurile lumii. Concentraţia de argint este mai mare decât concentraţia de aur.
Conferenţiar doctor Dana Stoian, medic nutriţionist şi endocrinolog: Avantajele apei cu aur şi argint sunt legate de PH-ul acestei ape. Este modul cel mai normal, natural de a contrabalansa greşelile alimentare pe care noi le facem.
Pentru că este o apă preţioasă la propriu şi la figurat este livrată clienţilor nu cu camionul, ci cu avionul. Calitatea şi extravaganţa din sticlă costă 25 de euro. Asta nu opreşte clienţii bogaţi şi excentrici să facă nişte comenzi serioase.
Horaţiu Rada, administrator și asociat al fabricii: Ce spun cei care consumă apa asta? Wow! Nu ştiu cum să ne oprim. Au venit parteneri din China, au venit din Germania, au venit din Emiratele Arabe, din Cehia, din Slovacia, din Belgia, din Turcia, de pe tot mapamondul.


Cucu
- Monday, March 27, 2017 at 14:10:48 (CEST)
Pace! Pace! Pace!
De la rasarit pana la apus.


Ion_Hoinaru
- Sunday, March 26, 2017 at 05:13:32 (CEST)
Din gazeta Cațavencu.
Despre CCR


Cucu
- Friday, March 24, 2017 at 15:27:13 (CET)
- 'Saddened' -

Turning to the issue of Kurdish separatists in Turkey and Syria, the Erdogan said he was "saddened" by links which Russia and the US have with Kurdish militias.

While he is a regular critic of Washington over its support for the Kurdish YPG militia operating in Syria it was the first time he had expressed his unhappiness with Moscow's stance

Turkey summoned the Russian charge d'affaires on Wednesday and sent him another message Thursday to convey "deep unease" over two incidents in Kurdish militia-controlled Syria, Ankara said.

Ankara said one of its soldiers had been shot and killed in southern Turkey on Wednesday by cross-border sniper fire from an area of northwestern Syria controlled by the Kurdish YPG militia.

On Thursday, the foreign ministry sent a new message to the Russian envoy over photos of Russian troops apparently showing them wearing YPG insignia, state-run news agency Anadolu said.

The YPG confirmed on Monday that they had received military training from Russian operatives, something Moscow has not confirmed.


Cucu
- Thursday, March 23, 2017 at 04:44:05 (CET)
O poza (tablou, pictura) e cat 1000 de cuvinte,

asa ca nu va osteniti a citi articolul.


Cucu
- Wednesday, March 22, 2017 at 03:21:31 (CET)
Tot la tema de mai jos, solutie si precipitat, dar pe romaneste


Cucu
- Wednesday, March 22, 2017 at 03:15:35 (CET)
Daca nu faci parte din SOLUTIE atunci faci parte din PRECIPITAT


Cucu
- Wednesday, March 22, 2017 at 01:50:16 (CET)
Nea Ion, ai dat raspuns corect in legatura cu critica adusa tineretului. De vina sunt cei maturi, care prin exemplul atrag tineretul pe panta decaderi morale si spirituale.


Ion_Hoinaru
- Tuesday, March 21, 2017 at 05:36:17 (CET)
Glume cu doctori.
Ion termina facultatea de medicina si e repartizat intr-un sat. Acolo, medicul batran ii zice ca nu-l poate ajuta in prima saptamana si pleaca. La intoarcere, peste 7 zile, il intreaba ce a facut. Ion ii spune:
- Prima data a venit o baba, ca o durea capul, asa ca i-am dat un calmant. A doua oara a venit un copil julit la genunchi, asa ca am curatat rana, am dezinfectat-o si l-am pansat. Vineri, cand sa inchid cabinetul, a venit Maria, a incuiat usa, s-a dezbracat si s-a intins pe masa, zicandu-mi:
- Ioane, n-am vazut barbat de trei luni!
Medicul, cu sufletul la gura, il intreaba pe Ion:
- Si... si ce-ai facut???
- I-am pus picaturi in ochi!

O femeie a dat in judecata spitalul, motivand ca după un tratament recent, soţul ei şi-a pierdut interesul pentru sex.
Purtatorul de cuvant al spitalului a declarat:
- Nu intelegem motivele plingerii doamnei. Tot ce am facut a fost sa corectam vederea sotului ei... nu sexul!

Un medic isi aduce studentii in vizita la un ospiciu. Se opresc la un salon unde era un barbat cu privirile ratacite.
- Vedeti, acest barbat si-a pierdut mintile fiindca femeia cu care trebuia sa se casatoreasca, l-a refuzat. In urmatoarea rezerva, il vom vizita pe cel care a luat-o...

Starea pacientului –Cum se prezintă astăzi pacientul? întreabă doctorul pe asistentă.
- De-abia aşteaptă să se întoarcă acasă, la soţie.
- Aha! Tot mai delireaza...

La ginecolog:
- Unde sa imi pun chiloteii, domnule doctor?
- Langa ai mei.

În camera de urgență a spitalului județean, doctorul către asistentă:
- Scrie: traumatism cranian.
Asistenta încearcă să facă pe interesanta:
- Nu cranian, ci cranio-cerebral!
Doctorul:
- Ce naiba, cerebral, dacă el, la ziua de naștere a soției, a venit cu amanta!?!


Ion_Hoinaru
- Tuesday, March 21, 2017 at 04:19:49 (CET)
Domnule Kromberg, apropo de dizertația matale despre tineretul de azi, cred c-ar trebui uneori să ne amintim de proverbul care spune,că ce naște din pisică, șoareci mănâncă. Ce ziceți, nu se cam potrivește?


Ion_Hoinaru
- Tuesday, March 21, 2017 at 04:09:10 (CET)
Nu vă jucați cu noi Vedeți că s-a dus în Download.


Cucu
- Tuesday, March 21, 2017 at 03:54:54 (CET)
Acum o poveste despre cumetri si cumetrii


Cucu
- Tuesday, March 21, 2017 at 03:30:15 (CET)
Inca o spirala mortii, dar pe malul alalalt. Se pare ca se vor lua de manute pe tobogan la vale. Ori, unul va merge la vale iar unul spre cezare? Nu se stie -- caile Domnului sunt tainice.


Cucu
- Tuesday, March 21, 2017 at 03:23:26 (CET)
spirala mortii


Kronberg
- Monday, March 20, 2017 at 19:57:13 (CET)
Cuce tzi-ai luat `retzete pentru a NU slabi`de la www.laLeana.ro?
Nici nu-mi pot inchipui cum or fi retzetele pentru A slabi...
Pa si ramii asha cum ehsti... asha ne placi asha te vrem asha ne-am obishnuit sa te avem... aproape de sufletul pe care-am scris FOR LIFE :
Put-In !

Pa.


Kronberg
- Monday, March 20, 2017 at 19:52:48 (CET)
Servus Fetelor !
hmmm, dupa cum spuneam...
se face morishca pi deshti si se practica 'stirile fundamentale' despre care nimeni nu shtie si nici n-are nici o opinie... bref... ca emisunea lu' Sorin Burtea : de... 'interes general' (sic!) adica sa-i tzina lui leafa si familia-n TVR... (deh, n-am gasit alta rima!)
Eh, si daca tot avem 'text'... de ce n-am comenta putzinticutz... doar shi 'viitorii producatori carpato-hollywoodieni de valoare' tre' sa aiba si ei momentele lor de geniale interpretari inspirate din postarile de pe retzelele de socializare unde... nu spui cine... person'emportante duce vorba de colO-colo (ptiu''reace... era sa zic de cucu-cucu... SIC!) prin copy&paste... ca deh, de la 'ciripitorii' de ocazie si de profesie s-a spart bashica si s-a ajuns la vremea ciripitului globalizat (cind este permis si nu are semnul parlamentar : ciocu' mic!) tip twitter!
Deci, nu incerc sa neg ca "un savant de origine austriaca" ar fi descoperit el ceva acolo...
Istoria (aceasta curva la care revenim constant oricit de maritatzi am fi...) ne confirma ca-n spatziul seren si plin de linishte ciripitoare al Austriei dintotdeauna... un furer avu timp de meditatzie si a scris chiar o carticica_cica a lui Kampf... si dai si lupta... s-o ingroape si sa nu-i mai shtie nimeni mesajul... (nu precizez cine, ce si cum ca sa nu dau acestui mesaj obishnuitul aer antisemit).
Ashadar, acu' ca parintzii s-au pierdut cu firea sau pur si simplu au obosit citind mai mult decit 140 caractere cit le permite 'cultura lor de astazi' ...
Iata la ce m-am gindit (deh, un gind pornografic...) sa zicem ca se selectzioneaza dintr-o 'arhiva pornografica de duzina shi luata la intimplare din diferite tzari - sa-l includa shi pe i din i si pe a din timpita expresie a politrucilor carpatini - vezi specialistul in aaaaaaa... in inglish mincatziashu' mare profesor si pentru citeva saptamini prezidente-inlocuitor... adevarata masura a nivelului invatzamintului unei tzari ce nici nu shtia ce are de facut odata c-au admis-o-n UE... alta decit sa-shi dea pantalonii jos, sa-shi deschida piatza la toate otravurile cu shtaif si... bineintzeles sa-shi goneasca valorile cultivindu-shi vinzatorii de tzara analfabetzi care... onor misiunii lor... au vindut tzara (teoretic) pentru ca daca ne uitam mai bine o dau pe degeaba ... justificindu-se mai abitir ca tradatorii de pe TVRi care macar slujesc unei Moscove stapine.

Hai sa zicem ca din acea 'arhiva pornografic-internatzionala' se selecteaza :
Vocala A... si dupa clipul/clipurile edificatoare se adauga... teoria savantului :
Amplifica si armonizeaza capacitatea afectiva (sic!)
apoi
Vocala A... si dupa clipul/clipurile edificatoare se adauga... teoria savantului :
Amplifica vointa si increderea in sine (...?)
apoi
Vocala E... si dupa clipul/clipurile edificatoare se adauga... teoria savantului :
Amplifica o stare de candoare si de puritate... (eeeeh?)
.
etc.
Iar ca comedia groteasca sa evolueze in spirit Hollywoodian tip Star Wars 1, 2 etc.
Dupa versiunea vocalele-n 'clasic sex' se poate supralicita cu versiunea EXTREM de edificatoare-n 'newNormal'... si dupa vocalele in cheie anala... zau de-am mai auzit ceva mai hilar.
.
Bineintzeles ca unii nu vor gasi nimic de ris...
cu exceptzia rudelor lor din tzara care... vazind ce-au ajuns sa faca nepotzeii 'realizatzilor' prin tzari indepartate...
parca tot la iubirea de otomani vor reveni... macar pe aia shtiai de unde sa-i iei si cum sa le mai finantzezi o lovitura de stat...
.
.
.
mda...
"Nici o tara nu poate fi cucerita fara o complicitate din interior"

shi... limitindu-ma la postarile acestei pagini...
ma tot intreb cine-a 'complicitat' din interior la pilda bibilica a cucerii Jerico-ului prezentata-n romaneshte de Cucu anul acesta...
NU... nu vreau sa insinuez ca 'acei cotropitori' (nu spui cine sa nu inchei cu un alt antisemitism - Sic!) au ucis nu numai totzi locuitorii acelei cetatzi (copii, femei, barbatzi, batrini si chiar si animalele lor... deh, Jerico antic sau jerico contemporan sau Djenin... tot un Ariel de improspatare genetica tre' sa fi fost la origine... SIC!), deci, nu vreau sa insinueza ca Iave ar folosi vechiul principiu al talionului conforma caruia 'cine seamana furtuna tot in holocaust este negat!'... negat ca 'cic-ar fi prea de tot'...
deshi...
le plac sau nu aiurelile si insinuarile unora sau altora...
UN LUCRU A FOST CLAR SI VIZIBIL SI... imposibil de explicat altfel decit 'iata beneficiile curatzirii GENETICE a natziei' :
cit inca mai sint nemasluite faptele si videourile olimpiadelor de dupa www II... se poate vedea si intzelege din cifrele statistice cit de 'prost material genetic' avea Germania Federala si RDG'ista cind generatzia hitler-yungsterilor a inceput sa faca copii si aceshti copii sa performeze spre cinstea rasei albe intr-o competitzie GLOBALA.
.
Apropos de olimpiada moderna (o versiune comerciala a originalei brutale si performante... deh, o versiune impusa de capitalismul acesta de carnaval ce se chinuie sa dispara azi) nu vi se pare ca sporturi in care popoare 'fara insemnatate israeliana' sint prea performante-n lupte... si asha... Grecia, Rusia si Iran'ul (Carpatia ca collateral dommage here) au pierdut 'o sursa de venit' din medaliile ce le-ar fi putut obtzine si s-au introdus sporturi inspirate din nevoia de a pregati soldatzi capabili de a ucide chiar si cu un arsenal minim sau rudimentar (vezi noile sporturi asiatice 'promovate' dar... INTERZISE in unele tzari ca 'sporturi de combat' improprii, prin obiectivul de a ucide eventual adversarul, cu menirea competitiva a unui adevarat sport). Nu cred ca ne indreptam spre un nou razboi mondial...
UN RAZBOI MONDIAL SE FACE CU BARBATZI... dar, decind cu 'newNormal'ul... barbatzii au fost obishnuitzi sa fie abuzatzi si sa se supuna... (ashazisa 'criza mondiala' initziata dupa 9/11 a REUSHIT sa obisnuiasca muncitorimea cu salariul minim si a dus la ABOLIREA sindicatelor in sectorul privat... pastrindu-se sindicatele UNILATERAL UNIC pentru sectorul administratziilor publice ca 'levier' de negociere a slugarniciei lor fatza de putere si modul periodic de rasplatire a trepadushilor din administratzii pentru ca 'din imprejurimi' sa nu ia foc shandramaula claunilor jalnici ai politicii de azi... IATA de ce un nimeni zis si Ghitza a capatat atita mediatizare... cam ca aceea ce-a dus la dezvaluirile de la Enron...), s-au cultivat spaimele de tot felul si pericolele ADEVARATE au fost minimizate si, deshi mortale, zugravite drept 'se poatre trai fericit cu AIDS'... deci s-a obtzinut un barbatush mai moale si mai putzin criminal ca barbatzeii altei doctrine satanice zisa si RELIGIA ISLAMICA.
Bun, imi vor sari-n cap feministele paginii carora nimic nu le mai miroase a femeie... nici macar nick-ul (sic!) dar cum ramine cu fomeilii ???
Hmmm,
Daca la inceputul 'inceputului' ne-am constitui si ne tragem din 'epoca matriarhala'...
Astazi, cind se 'redescopera' toate primitivismele (tatuaje, percage, mutilari de toate genurile si la ambilii genuri...), cind media unor alieni pushi sa manipuleze prin imagini si sunete humanoizii in ultima lor faza de domesticire, astazi fomeilii se dedau la amestecul genetic cu fortza greu de stavilit a ispitei satanice : placerea... cu oricine, oricum, oriunde si... whatever it takes !
Robotica si topirea ghetzarilor si a muntzilor iluzorii de joabe...
IATA doar nishte cauze 'naturale' ce ne vor impinge la bonoboismul initzial din care am plecat si ne vom intoarce minatzi de simplul si inevitabilul imbold : a face ceva azi... ca nu totzi pot porni la drumetzii pe munte sau la misionariat in tzari indepartate... nu le permite industria electorala unde 'au un rol' de executat si... sint bine tzinutzi cu adictziile artificiale (internet, fake news and worries, sperantze iluzorii sau welfare, pensii etc.) sau cum zicea Papa K. "au parcat revolutzia"
Ha, ha, haaaaa...
Dragi/e maimutzoieni/e ai paginii...
TIMPUL ce multora nu le mai ajungea sa mai si traiasca pe vremea cind sperau ca acel timp va tzine o veshnicie...
TIMPUL devine din ce in ce mai disponibil, mai mult si mai dificil de a-l petrece intr-un mod neplictisitor...
cei slabi si fara imaginatzie il vor taia scurt odata cu viatza lor inutila si ushor de risipit dar
cu exceptzia starilor de extenuare sau de imbatrinire si neputintza, sexul ramine unicul lucru ce nu ne plictiseshte niciodata... mai ales cind ai si posibilitatea de a schimba acritura cu o prospatura si... acu' ca domesticirea ne permite shi-i 'NORMAL'... unii schimba acritura cu niscaiva baietzei docili (shi daca ashi fi rautacios v-ahsi intreba despre nepotzeii dvs. da' nu's!), nu pentru ca totzi sint predatori... dar in viitorul apropiat vor fi din ce in ce mai multzi saraci si din ce in ce mai putzini bogatzi adevaratzi iar cei 'temporar-bogatzi' vor investi in clipa de astazi pentru a nu le parea rau miine c-au lasat 'bunatatzuri' sa le scape doar pentru ca au fost proshti destul de a respecta legea... hmmm, bogatzi care sa respecte legea... iata alt pleonasm si incorectitudine de interpretare logica.
.
Ma rog, aceste concluzii au fost demultishor trase de coada si... nu ne mai este de mirare cu ce 'reimprospatare genetica' au decis sa intoxice ce-a mai ramas din Europa degenerativa.
.
Poate ma inshel eu da' n-am de ce sa-mi fie teama.
Aici nimeni nu ma citeshte si inca si mai putzini incearca sa ma dovedeasca wrong sau sa ma contrazica...
Ah,
ma simt ca un demiurg in chirie la Ycaar
(sic!...)

Pa.

p.s.
hi, hi, hiiiii...
Si daca iar m-am spurcat la letopisetze ce va da peste cap celulicu (ca sa nu-i zic mobilu' sa nu credetzi ca m-am updated la vocabular) si nici pe diagonala nu mai potzi citi... sper c-atzi pastrat aplicatzia 'SKIP'...
Acum, ca tot a trecut week-end'u si au trecut mai bine de 27 de ani ca miine, poimiine...
Ma gindesc cum ar fi ca cineva sa scrie un roman despre cele citeva zile de la capturarea Ceausheshtilor pina la clipa executziei lor...
Un soi de 'reportaj' cu ce-au vorbit, ce shi-au spus si mai ales cum s-or fi gudurat pe linga ei trepadushi pushi sa-i pazeasca, ce-au mincat cum shi unde sh-au facut nevoile, cum au incercat sa negocieze si sa-shi scape pielea etc. etc. etc.
Deh, 'nostalgii' literare... hmmm, e de'a dreptul ridicol ca Bush sau Hillary sa publice cartzi pe care nimeni nu le citeshte sau "pas cu pas" sa fie tradusa-n chineza... dar chestii interesante ce-au disparut pentru totdeauna nu mai ies la suprafatza ca sa tulbure vopseaua ieftina si de prost gust ashternuta peste ceea ce nu se shtia cum si ce va fi si astazi ii spune capitalism...
Inainte ni se spunea ca sintem fericitzi iar astazi ni se induce sentimentul de culpabilitate pentru nefericirea ce ne cuprinde de indata ce privim in jur si incercam sa intzelegem sau sa comparam.
De la lipsa generalizata de sperantza spre mai bine s-a trecut la generalizatul sentiment de neputintza de a fi macar normal apai 'personaj de succes' ca orice interlop semianalfabet viermuind in cutiutza sa, in cartierul sau, in jurul tuturor celor ce tac azi mai resemnatzi ca-n iEpoca de Aur (de trompeta!)
Cindva tineretul era o garantzie si o sperantza ca 'cineva s-ar putea impotrivi, razvrati...' astazi tineretul este fericit... fiecare tzintind o himera aiurea... LASIND totul pe seama celor ce nu indraznesc sa viseze dar sint docili fatza de cei mari ai zilei sperind ca epoca lor (a caratorilor de servieta) va dura mai mult decit ale 'epoci'...


Cucu
- Monday, March 20, 2017 at 05:12:30 (CET)
Urmatorul Ceausescu II; dau regatul pentr-o coroana, cum s-ar zice. Micutul Cezar.


Cucu
- Monday, March 20, 2017 at 00:54:25 (CET)
Sa vedem ce mai fac oile noastre?

"Russia say the following: “The aircraft was destroyed by armed forces operating in east Ukraine. No one planned this action. This was a tragic error. Such things happen but that does not make things easier. We share the grief and we are shamed. We will pay compensation to the victims’ families.”"


Cucu
- Sunday, March 19, 2017 at 23:35:02 (CET)
Ai nostri nu-s ca-i vostri, nu-i vorba de oile noastre.


Cucu
- Saturday, March 18, 2017 at 06:00:56 (CET)
Nea Ion, am sa caut si eu hrisca; cunosc planta, dar nu am vazut hrisca in pravalie. Probabil ca se va cultiva din nou, cat mai traiesc, si voi avea ocazia sa mananc preparate cu hrisca.


Cucu
- Saturday, March 18, 2017 at 05:55:43 (CET)
Retete pentru a nu slabi


Ion_Hoinaru
- Friday, March 17, 2017 at 03:26:04 (CET)
Domnule Cucu, deci hrișca-i bună mai întăi și mai întăi la sarmele, în loc de orez, cum am zis mai jos. Dar dacă doriți să vedeți și alte rețete, căutați aici https://www.lalena.ro și faceți click pe rețete sau și mai bine pe caută-n site, apoi scrieți mâncarea pe care-o căutați și click pe search (cerculețu din dreapta).
Toate bune și să-mi spuneți dac-ați reușit. Eu de ex am făcut hrișcă cu ciuperci și a fost tare bună. Sănătate și spor.


Ion_Hoinaru
- Friday, March 17, 2017 at 03:10:22 (CET)
Ceva interesant, ia-ncercați.
Terapia prin vocale:
(Toate articolele scrise de Eduard Branzila)
Din cele mai vechi timpuri omul a ascultat muzica naturii. De la taraitul greierilor pana la vuietul furtunii, toate aveau un inteles si o semnificatie aparte caci urechile omului de demult erau mult mai sensibile la marea orchestra a naturii. Erau mai receptive si intr-un fel auzeau mult mai bine intrucat sunetele produse in natura vibrau adanc in inima sa.
În civilizatia actuala urechile noastre sunt supuse zi de zi poluarii fonice. Zilnic urechile ne sunt bombardate cu zgomote care numai naturale nu sunt. Asa se explica de ce finetea auzului slabeste de la o generatie la alta, iar in mijlocul naturii nu mai stim sa ascultam sunetele ei minunate. Cei care au trait numai la oras aproape ca nu mai stiu sa se relaxeze cu urechile ciulite sa poata audia concertul naturii. Ce minunat poate fi sa simti imbratisarea ierbii in suieratul usor al unei adieri de vara. Nu trebuie sa faci nici un efort. Doar asculti si inima ti se va umple de vibratii binefacatoare datorate Fenomenului de Rezonanta cu tainicele Energii Cosmice. Ascultand cu atentie constatam ca sunetele naturii sunt simple si repetitive, au un farmec aparte asemanator ganguritului unui copil.
Plecand de la aceasta observatie un savant de origine austriaca, Leser Lasario a redescoperit o tehnica fara indoiala straveche, de terapie cu ajutorul vocalelor. Suferind de o depresie accentuata, el a observat ganguritul unui bebelus caruia pronuntarea unor vocale ii producea o stare de fericire si veselie incantatoare. Experimentand cu consecventa pe propria persoana, Lasario s-a vindecat complet si a continuat studierea acestei tehnici uluitoare. În decursul timpului el a ajutat mii de oameni care s-au vindecat de diferite afectiuni.
Utilizarea vocalelor A, Ă, E, I, Î, O, U ne poate transforma in bine intreaga viata de acum inainte. Metoda de utilizare a vocalelor este simpla, eficienta, naturala si fara nici un fel de contraindicatii. Important este la inceperea exercitiului sa fim cat mai relaxati. Se inspira profund pe nas, cat mai amplu. La expiratie, emitem prelung si melodios vocala aleasa, fara a forta. Se reia exercitiul atat timp cat dorim aceasta.
Starile si efectele terapeutice vor fi diferite in functie de vocala aleasa astfel:
Vocala A actioneaza asupra partii superioare a toracelui si plamanilor, esofagului, celor trei coaste superioare si creierului. Îmbunatateste si mareste randamentul proceselor cerebrale, amelioreaza memoria. Amplifica si armonizeaza capacitatea afectiva.
Vocala Ă actioneaza asupra plexului solar si a regiunii abdominale. Vindeca in mod gradat majoritatea afectiunilor digestive. Amplifica vointa si increderea in sine.
Vocala E actioneaza asupra gatului, a coardelor vocale, a tiroidei, glotei si laringelui. Vindeca in mod gradat gusa si alte tulburari care apar la nivelul gatului. Amplifica o stare de candoare si de puritate.
Vocala I actioneaza asupra bronhiilor, inimii, laringelui, gatului, nasului, creierului si capului. Ajuta la eliminarea mucozitatilor din gat, bronhii si la vindecarea migrenelor si tulburarilor cardiace. Duce la aparitia unei stari de veselie si bucurie luminoasa.
Vocala Î actioneaza asupra regiunii pieptului si zonei plexului solar. Vindeca in mod gradat durerile de cap, infarctul miocardic, gastritele, ulcerul, tuberculoza pulmonara. Duce la aparitia unei stari de buna dispozitie si de armonie.
Vocala O actioneaza asupra zonei toracelui, timusului si regiunii diafragmei. Aduce calmul si amplifica vitalitatea. Amplifica in fiinta iubirea pura fara obiect.
Vocala U actioneaza asupra regiunii stomacului, ficatului si organelor sexuale. Vindeca in mod gradat majoritatea tulburarilor stomacului, elimina constipatia si afectiunile ficatului. Are influenta benefica asupra rinichilor si ajuta la depasirea impotentei si frigiditatii. Duce la aparitia unei stari de dilatare ampla a constiintei.
Efectele si perceperea zonei in care actioneaza vocala corespunzatoare vor aparea instantaneu, iar in scurt timp vor aparea si efectele terapeutice in functie si de increderea proprie pentru dobandirea unei sanatati perfecte.
Operarea cu vocale se poate realiza si in grup, la emisia unei vocale la unison se simt vibratii mai puternice nu numai in planul fizic datorate intensitatii mai mari a sunetului produs. Astfel se angreneaza energii si mai mari care amplifica efectele benefice deoarece vocala emisa are continuitate (nu se intrerupe) ca atunci cand lucram individual.
Cei care doar intuiesc importanta fenomenului de rezonanta vor avea un exemplu clar si practic de manifestare a acestuia prin practicarea acestei metode benefice simple care va fi pentru ei o adevarata revelatie.


Și-ncă ceva foarte adevărat.
"Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior"


Cucu
- Thursday, March 16, 2017 at 20:46:41 (CET)
Nea Ion, uite aici o bucatica din istoria mamaligii; mamaliga se manca din mei si alte cereale, sau ne cereale, cum e hrisca.

"Corn's introduction in Romania

Maize was introduced into Spain by Hernán Cortés from Mexico and spread in Europe in the 16th century. Maize (called corn in the United States) requires a good amount of heat and humidity. The Danube Valley is one of Europe's regions ideal for growing maize.

A Hungarian scholar documented the arrival of corn in Timişoara, Banat region, 1692.[3] In Transylvania, maize is also called 'cucuruz',[4] which could imply a connection between Transylvanian and Serbian merchants, kukuruz being a Slavic word.[5] Some assume it was either Şerban Cantacuzino[6][7] or Constantin Mavrocordat[8] who introduced corn in Wallachia, Maria Theresa in Transylvania[9] and Constantine Ducas in Moldavia[10] where it is called păpuşoi.[11] Mămăligă of millet would have been replaced gradually by mămăligă made of corn. The corn then become an important food, especially in the fight against famine which prevailed in the 17th and 18th centuries.[12]
Historian Nicolae Iorga noted that farmers of the Romanian Principalities grew corn since the early-to-mid-17th century.[13]

Etienne Ignace Raicevich, a Ragusan and consul of the Empire in Bucharest in the third quarter of the 18th century, wrote that corn was introduced only da poco tempo.

The existence of corn-based mămăligă is attested since 1873 in the edition of Larousse, a French dictionary: mamaliga s. f. Boiled corn meal, in the Danubian principalities."


Kronberg
- Wednesday, March 15, 2017 at 23:34:23 (CET)
ah, era sa uit :
minca-i-ar mama pe ei de cumintzei !!!


Kronberg
- Wednesday, March 15, 2017 at 23:28:25 (CET)
ha, ha, haaaaaa...
In calendarul Creshtin Ortodox (multz'am dom' Amfitrionule, le-am copiat pina dupa 2020... just in case I'll survive...) disponibil la unul din linkurile 'de margine',
scrie clar ca de Sin' Patrick avem

17 - V - Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu
(dupa versiunea Capsha'nautica e vorba de sf. curv. Dadix'ie omu' lu' VAS'ilica cu picatura de VAS'elina!);
Sf. Mc. Marin;
Sf. Cuv. Teostirict imnograful (Post)
sau, dupa versiunea Capsha'nautica e vorba de sf. curv. Cucu'krainianu 'imnografu' lu' Washington (Post)...

Ma rog, aici pe Capsha Vinerea se cinta din minareta...
si nici vorba de 'toate culorile' si-o gura din ploscutza (sic!)

Pa si nu uitatzi
Trump rules!

Gataaaa,
am plecat ca_continua ninsoarea si tre' sa-mi pun la adapost... bicicleta!


Siegfried
- Wednesday, March 15, 2017 at 13:34:40 (CET)
Apài s'avetzi si voi ceva mai dàshtept de "citit":

Video: Marine Le Pen Smacks Down Reporter : ‘No One Trusts the Media’___________________

Cuculoazo, my bitch... pardon, ma biche : io-te'tzi deliNcventzii care au doborât MH17, pupa-m-ai in drâmba:______________

Published on Mar 9, 2017
"We Did it Not Russia!"
"The DNC hack was carried out by former NSA officials who wanted to expose Hillary Clinton, but then it was made to look as if the Russians were responsible, according to former intelligence officer Lieutenant

________
Alles klar pân'aici? No ghinie atunci, la buna-vedere si s'auzim de bine


Cucu
- Wednesday, March 15, 2017 at 06:24:09 (CET)
Why Putin is world's most powerful man

By Fareed Zakaria
Updated 1:29 PM ET, Tue March 14, 2017


In my latest documentary, we describe Russian President Vladimir Putin as the most powerful man in the world. But why? After all, the United States -- and China, for that matter -- are more powerful countries than Russia.

The power of a head of state is determined both by the country's strength and the capacity he or she has to exercise that power, unilaterally, unconstrained by other institutions, parties and political forces. And combining those two metrics, it's easy to see why Vladimir Putin rises to the top of list.

Putin has created what he calls a "vertical of power," something unlike any we see in other great nations. As the Russian chess grandmaster Gary Kasparov -- himself a harsh critic of Putin -- has noted, the entire structure of Russian political power rests on one man. When the czar died, you knew the structure that would endure and the process by which his successor, his son, would be elevated. When the general secretary of the Soviet Communist Party died, the Standing Committee and the Politburo would select his successor. But when Putin dies -- I almost wrote if -- what will happen? No one knows.

To understand Putin, you have to understand Russia. The last hundred years for that country have seen the fall of the monarchy, the collapse of democracy, the great depression, World War II with its tens of millions of Russians dead, Stalin's totalitarian brutalities, the collapse of communism, the breakup of the Soviet Union, and Boris Yeltsin's years of chaos and corruption.
Then comes Vladimir Putin, who ushers in stability and, in popular perception, rising standards of living and increasing prominence and respect in the world. That respect is important.

Russians have immense national pride. Russia is the largest country on the planet -- 48 times larger than Germany and encompassing 11 time zones that straddle Europe, Asia, and the Middle East.

Russia is also a rich country, containing some of the largest deposits of raw materials, from oil and natural gas to nickel and aluminum. Culturally, it has often thought of itself as the third Rome, preserving Christianity even as Rome and Byzantium fell to the Barbarians.

Putin understands Russia. But he also understands the world. He is not foolish enough to make a frontal assault on America or Europe. Instead, he knows how to use power asymmetrically, with cyber tools and disinformation.

He also understands the vulnerabilities of free societies -- their internal divisions and discord, and their gaping openness. He understands the fragility of institutions like the European Union and ideas like integration and diversity.

In other words, Vladimir Putin understands us very well. But all that begs an important question: Do we -- and does Donald Trump -- really understand him?


Siegfried
- Tuesday, March 14, 2017 at 09:58:27 (CET)
M'da... De când mi se fâlfâie SI DE Donald TRUMP ca si de Hillary, este reconfortant sa stau lejer si sa vad acest "Political Super-Bowl" ca la CINEMA.

BTW, încep sa se trezeasca si Propagandistii lu' nenea TRUMP si dau cu copita înapoi.
Si cam au succes, pentru ca EI SI ARGUMENTEAZA ce spun, se fac CREDIBILI, nu ca si bashcalia judeo-Donkey-DEMS ai Obama-Hillary-Soros-Troika.
Bashcalia JUDEO-GOP-NEOCONS-Elephants îsi otravesc sagetzile în crudul ADEVAR.
Adevar PARTZIAL, pentru ca, -- pai cum altfel, nu? -....partea LOR de vina "o uita discret afara din naratziune" :-))
_________
N'apai pre jmecheru' asta, cu limba lui ascutzita, nu l-au avut pe lista propagandistii MSM ai Hillaritzei Clinton & her housenegg Baruch Soetero:Yeap!.. CA CAm asa-i, cum zice mini-Goebbelsu' lu' Donald :-))


Cucu
- Monday, March 13, 2017 at 16:00:52 (CET)
World War III (in Russian)

Article · September 2016 with 1,987 Reads

1st Alexander G. Yushchenko
13.56 · Kharkiv Polytechnical Institute

Abstract

Рассмотрены генетические и ментальные причины эскалации военного напряжения между красно-коричневой Россией и Евроатлантической цивилизацией. Отмечен геополитический фактор коммунистического Китая, как союзника России в проведении гибридной войны, которая интерпретируется как начальная стадия третьей мировой. Описаны основные особенности гибридной войны, ориентированной на широкомасштабное использование спецслужб. Проанализированы гибридные войны против Грузии, Украины, Турции, США и Сирии. Обоснована необходимость реформирования НАТО и предоставления Украине военной помощи для сдерживания российской агрессии.

Translate:

Examined genetic and mental causes of escalating military tensions between the Red-Brown Russia and Euro-Atlantic civilization. Marked by geopolitical factor of Communist China as an ally of Russia in carrying out a hybrid war, which is interpreted as the initial stage of the third world. Describes the basic features of a hybrid war, focused on the widespread use of secret services. Analyzed hybrid war against Georgia, Ukraine, Turkey, the United States and Syria. The necessity of reforming NATO and to provide Ukraine military assistance to deter Russian aggression.


Cucu
- Monday, March 13, 2017 at 03:53:44 (CET)
BUM-BUM!!!


Cucu
- Monday, March 13, 2017 at 03:28:44 (CET)
Deci se joaca cu cartile pe fata?

Trump, păpușa ... Putin, păpușarul!


Siegfried
- Sunday, March 12, 2017 at 09:58:49 (CET)
... si 50-60 de Miliarde extra ptr buzunarele Complexului Militar-Industrial.
rezultatele sunt pe masura asteptarilor:
... Si prietenashii harapi finantzatzi de CIA, o duc tot mai bine, pe zi ce trece...


S-auzim de bine!..

(Scuzatzi, coana Cuculeantza ca v-am întrerupt logorrhea, avetzi din nou cuvântu'... ;-)


Cucu
- Sunday, March 12, 2017 at 05:02:53 (CET)
Multe mai stiu uni?!


Cucu
- Friday, March 10, 2017 at 23:06:13 (CET)
Nea Ion, cu e se mananca hrișca?

Vreau sa zic, hrișca nu mai e cultivata; peste tot in lume s-a redus cultura de hrișca; graul si porumbul i-a luat locul.

Desi hrișca este bogata in elemente nutritive esentiale, graul si porumbul i-a luat locul pentru diferite motive. Nu am mancat hrișca niciodata, asa ca nu pot sa zic nimic de valoarea gustativa in comparatie cu produsele din faina de grau sau porumb.

In alta ordine de idei, hrișca e planta de cultura pentru pamant mai sarac, unde graul si porumbul produc putin. De asemenea, hrișca are perioada scurta de vegetatie, deci se poate cultiva in zone mai reci, ca altitudine, sus la munte sau pe podisurile inalte, cum e in Tibet, la peste 3000 m. In Nord se poate cultiva pana in Finlanda si Rusia. Dar punctul tare in concurenta cu graul si porumbul este productia la Ha; hrișca produce doar 1 To sau mai putin pe cand concurentele produc de doua trei ori mai mult.

Fazanii si curcanii salbatici prefera hrisca, asa ca trebuie sa fie buna.


Ion_Hoinaru
- Friday, March 10, 2017 at 18:27:15 (CET)
Hrișca, bună la sarmale, în loc de orez. Alegere bună pentru reducerea glicemiei, detoxifiere și pentru slăbit. Combate depresia, reglează glicemia, bogată-n minerale, ajută la diabetic, combate costipația, stimulează sistemul imunitar, reduce alergiile din organism, întărește oasele, previne osteoporoza, scade probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal), previne apariţia pietrelor la bilă, te protejează de accidentele vasculare. Deci, hai să mai consumăm și hrișcă.


Ion_Hoinaru
- Wednesday, March 08, 2017 at 17:44:56 (CET)
Doar o glumă.
Baietelul unui inginer ridica nasul din cartea pe care o
citea si il intreaba:
- Tata, ce-i aia pompa?
Inginerul ia imediat o foaie de hartie si un creion
si incepe sa-i explice:
- E un cilindru cu un piston inauntru, care are o valva prin
care fluidul trece intr-un singur sens etc...
Si-i spune principiile presiunii, notiunea de vacuum si toate
celelalte, pentru ca intr-un final sa-l intrebe:
- Dar de unde ai aflat tu de pompa?
- Pai uite aici, in cartea de istorie, scrie ca
Cezar a intrat cu mare pompă in Roma.


Cucu
- Wednesday, March 08, 2017 at 04:02:29 (CET)
Nea Ion, calea ferata are ecartamentul de 1524mm, cu 89mm mai mare decat ecartamentul normal, de 1435mm. Intrebarea este:

-De ce Rusia a construit calea ferata cu un ecartament mai mare, de 1524mm, decat restul Europei, cre are calea ferata cu ecartament normal, de 1435mm?

Adoua intrebare:

-Ce etalon a folosit Rusia la largirea cai ferate, cu 89mm, fata de ecartamentul normal, european, de 1435mm?


Cucu
- Wednesday, March 08, 2017 at 03:28:36 (CET)
Fake news


Ion_Hoinaru
- Tuesday, March 07, 2017 at 17:03:09 (CET)
Calu și rachetele.

"143,5
In caz că v-ați întrebat vreodată ce legătură are coada
vacii cu ștampila primăriei... !!! Ecartamentul standard al căilor
ferate din Statele Unite este de 143,5 cm.
Este un număr foarte ciudat. De ce se folosește acest
ecartament ? Pentru că așa se construiau în Anglia, iar primele
căi ferate din SUA au fost făcute de englezi expatriați.
De ce construiau englezii așa ? Pentru că primele căi ferate
au fost făcute de oamenii care construiseră tramvaiele
premergătoare trenului și acesta era ecartamenul folosit de ei. Dar
de ce se folosea la tramvaie acest ecartament ?
Atunci când au început să se facă tramvaiele, s-au folosit
aceleași scule și șabloane pe care le foloseau pentru a construi
trăsuri, iar la acestea, asta era spațierea roților. Dar de ce
aveau trăsurile nevoie de această distanță între roți ?
Ei bine, dacă ar fi încercat să folosească orice altă
spațiere, roțile s-ar fi rupt, în cele din urmă, pe vreunul din
vechile drumuri din Anglia , pentru că aceasta era depărtarea dintre
șanțurile săpate de alte roți, de-a lungul timpului.
Cine construise aceste drumuri? Primele drumuri ce acopereau mari
distanțe în Europa (implicit în Anglia ) au fost construite de Roma
Imperială, pentru legiunile ei. Multe drumuri au fost folosite de
atunci până în ziua de azi. Iar carele de luptă romane au săpat
primele șanțuri în ele, și după aceea, toată lumea și-a
potrivit roțile după ele, ca să nu riște să și le strice.
De vreme ce carele de luptă erau făcute de romani sau la
comanda lor, erau toate la fel, în privința standardelor.
Ecartamentul căilor ferate din Statele Unite de 143,5 cm derivă din
specificațiile originale pentru carele de luptă romane. ..
Birocrația este nemuritoare!
Astfel că, dacă vreodată vă întâlniți cu cine știe ce
specificații stranii și vă întrebați "de unde fundul calului"
le-au scos ăștia ?", este perfect posibil să fie o întrebare
corectă, pentru că, de exemplu, carele de luptă romane erau făcute
astfel încât lățimea lor să fie cât fundurile celor doi cai.
Astfel, am găsit răspunsul la întrebarea de la care am pornit
inițial.
Și acum partea interesantă. Când privim naveta spațială pe
platforma ei de lansare, vedem două rachete auxiliare atașate de
rezervorul principal de combustibil. Acestea sunt " Solid Rocket
Boosters" – SRB. SRB-urile sunt făcute de Thiokol, la fabrica din
Utah. Inginerii care au proiectat SRB-urile ar fi vrut să le facă
mai mari în diametru, dar ele trebuia să fie transportate cu trenul
de la fabrică până la locul de lansare. Calea ferată trece
printr-un tunel, în munți. SRB-urile trebuiau să încapă în
tunel. Tunelul este făcut pe măsura căii ferate, care este, la
rândul ei, cam cât "fundurile" a doi cai!!
Astfel că una din trăsăturile esențiale ale propulsiei celui
mai puternic mijloc de transport din ziua de azi a fost determinată,
acum mai mult de două mii de ani, de lățimea standard a unui fund de cal"


Cucu
- Tuesday, March 07, 2017 at 06:47:37 (CET)
Oile noastre, MH17 +

UKRAINE, RUSSIA FACE OFF IN MH17 LAWSUIT IN ICJ

By Janene Pieters on March 6, 2017 - 10:11

The Ukraine and Russia are facing off in a lawsuit filed by the Ukraine at the international Court of Justice in The Hague from today. Kiev wants the ICJ to condemn "Russian aggression" and order the country to pay compensation for all "fatal events", including the downing of flight MH17 in 2014, AD reports.

According to Ukraine, Russia violated two international conventions regarding the financing of terrorism and racial discrimination. Kiev is accusing Moscow of the "illegal annexation" of Crimea, "illegal arms supply" of separatists and terrorism and discrimination against Ukrainians and Tatars in Crimea.

If the court convicts Russia, Ukraine wants the return of the Crimea and a ban on any interference form Russia with separatists. Kiev also wants financial compensation for all "fatal events.

This includes the disaster with Malaysia Airlines flight MH17 on July 17th, 2014. All 298 people on board the plane were killed when the Boeing was shot down over eastern Ukraine. Among the victims were 196 Dutch.

The preliminary results of an international investigation into the disaster concluded that the plane was shot down from within a separatist controlled area in the Ukraine. It was shot down with a Russian BUK missile system, which the investigators were able to track moving from the Russian border to the field from which MH17 was shot down, and then back again after the disaster.

Moscow calls these results "biased and politically motivated". According to the Kremlin, no missile systems ever crossed the border from Russia to the Ukraine.

...


Cucu
- Tuesday, March 07, 2017 at 04:12:27 (CET)
de-a capra


Cucu
- Tuesday, March 07, 2017 at 03:50:42 (CET)
A dat moartea-n capre

"Alex Oronov, a 69-year-old naturalised American citizen who ran an agricultural business in his native Ukraine, died on 2 March, according to a Facebook post by Ukranian politician Andrii Artemenko.

Mr Oronov is reported to have set up a secret meeting between Donald Trump’s personal lawyer Michael Cohen – to whom he had family ties - and Russian officials where a “peace plan” is said to have been hatched to give Russian President Vladimir Putin control of the Crimea.

The “peace plan” meeting brought together Mr Artemenko, Mr Cohen and Felix Sater, an American-Russian long-time business associate of Mr Trump who is reported to have ties to the Russian mafia.
...
Conspiracy theorists have pointed to a number of recent deaths of Russian diplomats in the past four months.
...
Russia’s permanent ambassador to the UN, Vitaly Churkin, died last month in New York after suddenly becoming ill on his way to work the day before his 65th birthday.

It was initially reported he had suffered a heart attack but an autopsy proved inconclusive.

The Russian Consul in Athens, Andrei Malanin, 55, was found dead on the floor of his apartment in Greece in January. Greek police said there was no evidence of a break-in and he was believed to have died of natural causes.

Russia’s Ambassador to India, Alexander Kadakin, 67, was reported to have died of heart failure in January after a “brief illness” according to Indian media.

Russian diplomat Sergei Krivov, 63, was found unconscious having suffered severe head injuries at the Russian consulate in New York on US election day.

According to BuzzFeed, Mr Krivov was initially said to have fallen to his death following a suspected heart attack, but a subsequent report from medical examiners was inconclusive.

Mr Krivov is believed to have been responsible for the security of the consul from American intelligence, although he was initially said to have been “a security guard”.

The Russian ambassador to Turkey, Andrei Karlov, was assassinated in Ankara by a policeman at a photography exhibition on 19 December and another diplomat, Peter Polshikov, was shot dead in his Moscow apartment on the same day.

Former KGB chief Oleg Erovinkin, who was suspected of helping British spy Christopher Steele draft a dossier on Donald Trump, was found dead in the back of his car last Boxing Day.

Mr Erovinkin was also an aide to former deputy prime minister Igor Sechin, who now heads up state-owned oil company Rosneft and is said to have been named in the dossier.

His death was initially reported as a suspected murder – but officials later claimed he had died of a heart attack.


Siegfried
- Monday, March 06, 2017 at 14:33:42 (CET)
Cuculeantzo, ca sa nu cautzi de nàrod, pâna gàsesti si ceva destept despre situatzia lui Trump Pentru mine Donald Trump este echivalentzul lui BORIS JELTZIN in Rusia anilor '90. Doar atât ca flasha de vodkà este înlocuita de narcissismul si egomania lui Big-Mouth.. Presupun ca începi si tu sa-mi dai dreptate, chiar daca n-o s-o recunosti nici pus pe aragaz: americanii au votat între Blenoragia TRUMP si AIDS-Hillary. No pài au scàpat de moartea sigura AIDS, da' acu' se desfata cu 00le umflate si dureroase dàruite de Blrenoragia ce-or votat-o. "Însànàtoshire grabnicà" ;-)... Dar, daca Donkey-Democratzii îsi propun ASEMENEA JEGURI ca Hillary drept candidatzi, nu-i de mirare ca oamenii l-au votat pe Gurà-Mare asta de fanfaron îmbátat de propria-i "màretzie".. Càutazi si voi pe careva care ia partea NATIONALISTA de la Trump , DAR este echilibrat si pragmatic "la export". Poate va ajuta Dumnezeu sa gasitzi macar un Delano Roosevelt ptr un New-Deal, peste 4 ani,... c'altfel nu và vàz bine. Jidànimea aia atotputernica va sugruma. (Ca cu Trump.. "Drain the Swamp", my a++, ca megalomanu' practic înoata in SWAMPul lui Goldman SUCKS si-n Neoconshii lui Dubya-jr.. Cu Bush-jr si Obama, i-atzi dat TIMP lui PUTIN sa v-o ia inainte in armamente sofisticate si i.atzi creat "tribuna publica" sa "spele" imaginea aia de muskal beat si împutzit care a tropait peste Europa in 1945.. Altfel spus, ... suntetzi foarte-foarte in c.à.cat, la ora asta. Daca reusitzi ce va doresc eu, atunci , poate se mai uita si Europa la voi, asa DESTRAMATA cum va fi ea, peste 4 ani, cand a'tz duce iarasi sa votatzi un derbedeu pus de Kosher-Nostra "sa va reprezinte" (sic!) Este o chestie de IMAGE, => Russia not so bad, USA not only bad, but copletely sh*t" => si image-ul de "Saviors of the Free World" l-atzi f00t00t complet, asta-i.. La referendumuri, pana si catepa popoare din tzari NATO (!!! _Slovenia, Cehia de exemplu), au spus ca in cazul unui atac armat din afara, au mai mare încredere in RUSSIA sa-i ajute, decat in America... (!) Mai mare rushinea, nu crezi?


Siegfried
- Monday, March 06, 2017 at 13:56:31 (CET)
Kronber#escu
Gataaaaa… Nu’s nici Nostradamus si nici Dadix…
No pai... bine ca ne spusàshi, c'altfel te mai confundam cu dânshi

Cuculoazo ... Psst! ;-) Când tz'or trebui Infos despre s0biectele ce le tot îndrugi p'aici, pun'te si cEteste d'aici, nu ne mai f00te la cap cu Soros' sponsored idiocy.

https://libertyblitzkrieg.com/
SouthFront: News, politics and analysis for those who like to think outside the box.
Astia's chiar anti-Trump! (!!)
Backstage at the Trump vs. Deep State Cage Match __By Pepe Escobar /March 01, 2017 "Information Clearing House"
... Mai învetzi si tu ceva, destept analizat. Fac pariu ca n-o sa-tzi para rau ca le-ai vazut.

Pâna atunci, desfata-te cu Za Niu Uatàrgeit, aka The Trumpgate ;-)


Si vezi sa nu uitzi si asta:Ion_Hoinaru
- Monday, March 06, 2017 at 06:10:16 (CET)
Interesanta poveste despre profesorul Gheba. Vă mai amintiți de culegerile lui de probleme?
Grigore Gheba și Ana Pauker


Ycaar
- Saturday, March 04, 2017 at 13:30:19 (CET)
... cutremurul din 4 martie 1977Cucu
- Saturday, March 04, 2017 at 04:31:20 (CET)
Au venit acasa Oile noastre:

Bellingcat’s conclusion is that the man whose telephone was tapped by the Ukrainian Security Service on 17 July 2014, assuming the SBU correctly identified his voice and/or knew that the intercepted telephone number belonged to him and was thus involved in the transport of the Buk missile launcher that downed MH17 on the same date, is named Sergey Nikolaevich Dubinsky, nicknamed ‘Khmuryi’. Dubinsky is a Russian war veteran and was a colonel in July 2014, fought in the Soviet-Afghan war and later in Chechnya, and later served in the 22nd Spetsnaz Brigade, a unit connected to the ‘GRU’, the Main Intelligence Directorate. This man does not appear to be the same person as the bearded man, who likely coincidentally also used the call sign ‘Khmuryi’ in a June 2014 interview; Dubinsky wrote in the Antikvariat forum on 2 July 2014 that he had been confused with someone else “from Slavyansk.” However, Dubinsky may be the same person as the masked man in an October 2014 video titled ‘Sergey Nikolaevich Petrovsky (call sign Khmuryi, Bad Soldier)’, previously uploaded on 12 June 2014 as ‘Spetsnaz of Strelkov’. Dubinsky wrote in the same post of 2 July 2014 on the Antikvariat forum that he is not a man seen in the media, with one exception, just as he read in the text of the 12 June 2014 video.

Sergey Dubinsky was granted the higher rank of major general in the Donetsk People’s Republic in, apparently, August 2014, shortly after the downing of MH17, and later relocated to the Russian Federation after being expelled from Donetsk for alleged financial crimes. Nowadays Dubinsky lives a fairly luxurious life for Russian standards, in a quiet village, spending time with his family and enjoying rides in an expensive recreational vehicle.


Cucu
- Friday, March 03, 2017 at 06:04:21 (CET)
Analiza gramaticala


Ion_Hoinaru
- Wednesday, March 01, 2017 at 16:43:40 (CET)
Click pe martisor


Cucu
- Wednesday, March 01, 2017 at 02:52:59 (CET)
Vladimir Putin începe ATACUL: Ce spune despre o inițiativă a puterilor occidentale

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28/02/2017

Preşedintele rus Vladimir Putin a estimat marţi ca fiind 'inadecvat' un proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU înaintat de puterile occidentale, ce prevede sancţiuni împotriva guvernului Siriei pentru presupusa utilizare de arme chimice, relatează Reuters.

Consiliul de Securitate al ONU va vota în cursul zilei de marţi asupra proiectului de rezoluţie elaborat de Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii care prevede interzicerea furnizării de elicoptere către guvernul sirian şi plasarea pe lista neagră a unor comandanţi militari sirieni, scrie agerpres.ro.

'Cred că este total inadecvat', a spus Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă la Bişkek după o întrevedere cu omologul său kârgâz, Almazbek Atambaiev.

'Acest lucru ar submina încrederea în procesul de negociere. Rusia nu va sprijini noi sancţiuni împotriva conducerii siriene', a mai spus liderul de la Kremlin.

Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Vladimir Safronkov, a declarat vineri că Moscova va face uz de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate, aşa cum a procedat deja de şase ori, pentru a proteja regimul de la Damasc, aliat al Moscovei.


Kronberg
- Tuesday, February 28, 2017 at 20:34:16 (CET)
Don`shoara Cucu,
vaz ca le avetzi cu d`ale bucatariei... incepe sa-mi placetzi asha vulnerabila cu shortzu si cu minecile suflecate (variante ?)
Nu shtitzi de un`sa cumpar sapun Cheia... sa ma placa bucatareasa ?
Sa ai un ghiocel frumos miine si sa-tzi inchipui ca-i de la mine (sau Putin, variante...) shi sper sa nu-l vaz pe cel ce tzi-l va posta Sziggy... deh, fiecare cu felu`lui de a folosi sapunul Cheia.
Pa.


Kronberg
- Tuesday, February 28, 2017 at 20:28:53 (CET)
Servus Fetelor !

Bine v-am gasit!

Intimplator am descoperit un film care extrapoleaza la un nivel ‘specific Hollywood’ o teorie a mea emisa pe aceasta pagina pe vremea cind ‘cei ce ma citeau pe diagonala’ faceau morishca pi deshte… inainte de-ashi face mina… shi a se ‘emigra’ (sic! Dinnou…) pi moacaBook acolo unde-i necrologul mai ieftin ca la jurnal si potzi mintzi pe altzii ca nu eshti tu cel ce-l cunosc din copilarie sau il vad ‘like’erii pe strada, cocirjat si nenorocit… sarmanu’ milionar pe care-l obsedeaza doar gindul unora ce-ar putea investiga (de’ar exista un interes clar…) de unde ‘grauntzele’ de la deschidere… ca apoi… sursa de continuare poate fi vizibila… oricui ar vrea sa vada.
Deci, filmul se numeshte :
The Island
Cu Ewan McGregor shi Scarlett Johansson
(ca-s atitea filme cu acelashi titlu…)
idea mea de a utiliza humanoizii viitorului ca ‘piese ORGANICE de schimb’ are in acest film un ‘twist’ special si specifica vremii de relativa pace in care filmul a fost conceput.
In rest… ce sa mai zic.
Lumea nu se mai ascunde si fostele mele ‘scenarii elucubrante’ incep a prinde forma si a fi dovedite ca existente nu doar posibile…
REMEMBER ?
Aici pe pagina am spus ca ‘NU VOM STI NICODATA ADEVARUL DIN SUBTERANELE PUTERII PINA UNUL DIN’LONTRU NU VA DECIDE SA TRADEZE SI SA DEA PE GOARNA CEEA CE INCOMPETENTZII ACESTEI GUVERNARI CRED CA NIMENI NU SHTIE, BANUIESHTE SAU O SA AFLE VREODATA’…
Hmmm…
Era vremea dulce a celui mai capabil om politic ce-a cunoscut Rou’mincatziashu’ dupa ceaushism : Basse !
.
Shi iata ca un ‘Ghitza’ a decis sa-mi indeplineasca proorocirea Kroni-Nostradamica pura si originala la origine…
.
Am zis cindva ca ‘va veni vremea cind acest Capitalism de carnaval nu va mai avea de unde plati toate entuziastele promisiuni de ajutoare in caz de calamitate naturala’ si…
Nu vreau sa fac aluzie la Haiti sau alte Iranuri/Turcii sau alte Japonii sau Polineziene cu caru’ si lunare cutremure… adica pe luna nu… selenare, pacatele mele…
.
Si a venit o vreme de cutremure in Italia - tzara ce-a cheltuit un sfert de million RECENTAMENTE in sponsorizarea shi finantzarea propagandei gay in anumite baruri de racolare si umilire a noii generatzii in inima fostului cidva mare imperiu…
ITALIA si cutremurele sale…
Shi cit s-or ciciiit sa despagubeasca victimele si sa ‘reconstruiasca’ ce-a pus ‘natura’ la pamint in praf si pentru totdeauna.
.
Am zis ca Iran’ul are arma nucleara cam de multishor si d’aia stau maharii la negocieri cu Persia musulman-integrista a lu’ National Gurad = organizatzie terorista dupa unii… si un soi de Secu’ stalinist activind NATURAL astazi in acea tzara pacalita de un satanist islamist Khomeini in detrimentul paiatzei Pahlavi a unor americani incompetentzi si incapabili de a continuat teatrul lor de marionete lasindushi propriile marionete batjocorite… Sorry, da’ o astfel de imbecilitate nu s-a vaz’t in nici un circ oricit de primitiv a cunoscut omenirea in trecut si, speram sa nu mai vedem in viitor.
.
hmmm,
Ieri la emisiunea de propaganda a ‘cit de perfect este Islamica Persie la aniversarea revolutziei islamice a lu’ satanistu’ en chef Khomeini’
Aflateram ca Iranul este gata sa exporte apa grea la o puritate constanta de 99%... asha, ca bonus dupa miliardashele restituite de gashca de tradatori americani ce-au negociat in ‘buna credintza’ subt steagul altei tradari a firii si fiintzei americane : Obama.
.
.
.
Gataaaaa…
Nu’s nici Nostradamus si nici Dadix…
Nici macar nu’s ‘calificat’ cu diplomele comuniste cu care multzi dintre dvs. Se falesc in fatza nepotzeilor si le tzin afishate deasupra ‘tronului’ unde va doveditzi regularitatea finalitatzii digestiei zilnice si ele… acele petice de hirtie fara valoare dar pe care scrie ‘Diploma’ ishi afla locul ‘mirositor’ unde mai gasesc inca o valoare ca sa nu zic o aroma!
Shi uite-ahsa… cine-a tzinut arhiva si compara cele ‘debitate de mine’ si citite pe diagonala de cei mai binevoitori si tolerantzi… poate vedea cum, cind si in ce fel ‘elucubratziile’ mele au folosit si au devenit realitatzi din ce in ce mai dezvaluite azi.
Stop…
Inca nu am o teorie asupra noilor planete descoperite la o aruncatura de 40 de ani lumina cu posibilitatzi de bestiariu similar pamintului…
Nici nu vreau sa insinuez ca ‘aia’ cu care ne obishnuieshte Hollywood’ul de 2oo decenii au decis sa se arate ‘dintre noi care’s care’… si ne pregatesc doar ca sa fim obishnuitzi cu ideea…
Prea e noua chestia si ‘atit de sigura ca shi reala’… dupa ce NAS(h)A shi-a lasat poale lungi ca i-or zis capitalishtii ca nici ‘reacu’ nu i se mai uita la cracii aia noduroshi cu carne fleshcaita si celulitica… bref, o babornitza tip ministreatza Pivniceru’ ce se crede femeie doar pentru c-a apucat sa fie ministra si-shi plateshte fiecare centimetru de sex cu tax payers money… (sau crede cineva ca negroteii cei mai incultzi nu ’shtie’ sa citeasca ce schrie pe banii al caror nume d’abia pot sa-l pronuntze?) deh, curvasaria moldovencelor nu are limite financiare… bine bine… da’ ce are NAS(h)A cu o uritanie carpato-stepica, deh incepui sa imaginez o femei careia nimeni nu-i mai dovedeshte ca’i… asha si ‘nasha’… au tzinut un program astronautic vreo citeva decenii si… de indata ce lovelele n-au mai ramas decit pentru bonusul de 3 miliarde anual pentru statul Israel (imprumut, sic!) ‘nasha’ a cazut in derizoriu si ii foloseshte SpaceX facilitatzilii (hmmm, va mai amintitzi cind va vorbeam de actziuni la SpaceX… hmmm, daca nu ma citeatzi pe diagonala astazi eratzi macar asiguratzi cu un loc de veci ‘cu crama si spatziu pentru petrecaretzii evenimentului’… asha… tot la simplu si clasic raminetzi… daca nu decid rudele sa va arda… ca trebuie shterse cumva urmele… conform legilor parvenirii ce ne aduce aminte chestia aia cu ‘ce nashte din pisica…’
.
Personalmente zic_ca dupa atitea fake news cu care media zionist-falimentara a intoxicat o mare parte a omenirii… (va mai aminteatzi cind numeam asta ‘aglomeratzia de news’ greu de verificat si si mai greu de urmarit miine cind… vine un nou val de diversiuni zilnice) o stupiditate ca cea ultramediatizata cu ‘sistemul solar al celor 7 planete similare pamintului’ este o alta gogoritza de inghitzit imbecililor cu miliardu’ de pe aceasta planeta ce se vor gindi o luna, doo la acele perspective, la acele planete si vor uita sa-shi aminteasca ca n-au unde lucra, n-au pentru ce visa, n-au pentru cine trai si… bietzii lor urmashi… probabil multzi n-au nici macar ce le pune inainte la masa de seara… eh, bine ca-i criza umanitara doar in Yemen sau in South Sudan… si in timp ce albi devin homeleshi in Amerikia si Europa Occidentala…
‘refugiatzii’ cu n’shpe neveste si copii (nimeni inca nu are curajul sa publice datele genetice ale ‘realei stari de sanatate’ ale celor ce initziasera noi forme de poliomelita pe vremea cind inca GERMANIA era doar un obiectiv… etc. deh, bine ca zionismul a profitat de naivi sau congenital-incompetentzi ca Cucu care sa creada si sa propage ideea ca cu ‘emigrantzii’ se reimprospateaza pool’ul genetic al natziunilor vestice cu natalitate in scadere… ha, ha, haaaaaa.
Reinpropatarea cu un ‘material’ genetic obishnuit, ONOR religiei satanice, cu tulburari cornice ale ritmului biologic (DEH, tre’ sa se roage de 5 ori pe zi… vai de somnul lor…) si care au in ‘traditzia’ satanicei lor religii CONSUMUL EXCESIV DE ZAHAR in perioadele de sarbatoare… din ce in ce mai dese shi in fiecare an…
Etc.
Mda… improspatarea genetica cu cei al caror incest este inevitabil deshi rar recunoscut si a caror poligamie este datatoare de… ‘diversitate’ ? morala Sic!
.
Cu teama ma feresc sa proorocesc eshecul trezirii propuse de Trump.
Prea s-au invatzat fraierii cu minciunile capitalismului de carnaval, prea s-au inshurubat bine cei venitzi sa profite si… prea sint atitea legi si DREPTURI… in timp ce nimeni nu mai incearca sa silabiseasca si despre responsabilitatzi sau, pushchea pe limba-mi… respectarea macar a legilor deja intzepenite-n teorie.
Din 1929 pina la 1937 (ferice anul rasaririi Furerului) a fost o vreme … la belle epoque maica… adica acolo unde ne gasim astazi…
Avem terorism da’ inca se mai da wellfare
Avem cutremure da’ inca se mai face turism (de toate sexualitatzile si-n toata polinezia…)
Avem dorintza de schimbare si improspatare si purificare
Dar inca lumea voteaza cu PSD si Trump si nici tavarishci Putina nu pare sa fi scazut in sondaje (sicQ la Cuc!)
Avem satelitzi, celulice si tablete si… deshi totul e in virtualia… din ce in ce mai rar CINEVA poate dovedi cit de ‘securitare’ ne sint mishcarile-n aceasta jungla virtuala…
Asta ca sa nu fac aluzie la McAffie… caruia i-a dat Iave ‘mintea romanului de pe urma’…
Bine ca nimanu-i nu-i pasa !
Iar cind le-o pasa… va fi tot diiii’jaba!
Avem atitudini, perspective si prospectzii aproape probabil-exacte…
Da’ nimeni nu se mai hazardeaza, ca Orwell, sa prevesteasca ceva vesel si posibil…

Bref, fetelor,
Sa dea Iave sa ne recitim fericitzi si veseli si de sau dupa martzishor.
Sau, cum ar zice Ashchiutz’ d-ar mai gusta asha… macar o gura din ceea ce oferea virtual cu atita generozitate ALTADATA…
Viatza-I scurta…
Daca n’o putem lungi,
Macar s-o facem lata !

Hai pa si…
Vison Latashon meh…
.
Nice din copy&paste-ul recent al Cucu’lui :

They care less for democracy and values, and more for personal success, however that is defined.
Deci, iar va trimit la papaK cind lua la perpulis principiul democratic al acestui capitalism de carnaval unde ‘drepturilii’ e oferite si responsabilitatzilii uitate, unde claunii jalnici ai lumii noastre o duc bine datorita imbecilitatzii cu grije si constant ingrijite la care ‘domesticitzii’ = patura larga de votagii.
Tot papa K se intreba cindva, pe vremea cind somitatzile paginii faceau morishca pi deshti si se ocupau cu chestii savante dar fara de interes…
Criticind claunii politichiei contemporane am strecurat cindva o shopirlitza ce n-a fost comentata conform principiului ‘nu vorbesthi de funie cind tzia trecut deja prin gind…’
Deci, ha, ha, haaaaa
« democracy and values »
nice joke la care imbecilii votangii nu schitzeaza un zimbet.
Repet, ceea ce-am zis cindva :
Unde Lula mea exista acea ‘democracy’ cind tu votezi o paiatza sa doarma in parlament si sa-shi faca relatzii pentru… ptiu’ ‘reace : personal success !!! iar odata votatzi acei incompetentzi cine numeshte procurorii generali sau colonei (sic!) cine ‘voteaza’ pentru judetzii curtzii supreme sau cine voteaza pentru shefu’ de post ale carei ‘teorie a ciomagului’ foloseshte ‘ordinii’ in patratzelul sau de activitate… cine voteaza pentru fonctz’onarii din administratzii sau vameshii cei fara pata… mama lor de dalmatzieni !
Sa mai shopirlesc despre cine e si cine-i propune si cine-i judeca si cine-i trage de urechi dupa ce-i pupa-n cur etc. pe aia ‘deasurpa legii’ din serviciile secrete si alte associatzii de oameni cinstitzi lipsitzi de ‘meteahna’ aia Trumpo-Putinista de a face ce mai fac si ei acolo ‘for personal success’ oricum si oricit ar insemna sau lua asta…
Faptul ca din ce in ce mai multe nulitatzi se inghesuie-n politica sau la coada interminabila a turnatorilor la oricare Secu’ sa fie numa’ sa aiba si ei un stapin si o sperantza… ESTE dovada clara ca fiintza umana a fost si va ramine un animal oportunist precum si restul din bestiarul acestei planete : go for easy stuff si pune botu’ la free lunch! Teoria cacacishtilor comunishti cum ca ‘munca l-a facut pe om’ este o falsitate demna de imbecilitatea cu care-au fost ademenitzi puturoshii si incompetentzii:
‘de la fiecare dupa posibilitatzi si fiecaruia dupa nevoi’ (asta da principiu religios !!!)
Ashadar… nu ‘ocazia il face pe hotz’ ci… animalul ce’a inceput sa masterizeze exploatarea extrem de profitabila a oricarei ‘ocazii’ a devenit ‘sapiens’ pe vremea cind inca n-avea nevoie de un dof’torat pentru a fi recunoscut ca_cacat cu motz!
(nici o aluzie la conu’ Leonidas… ce se visa cindva la Casa Poporului)
Necazul naturii a fost ca… odata epuizate oportunitatziile de ocazie… acel biped shmecher a inceput sa-shi creeze ocaziile pe care sa le exploateze si sa… evolueze.
Stiu… mai ieri le spunea ‘masoni’… astazi… eu atit avui de shopirlit in aceasta lume virtuala unde umbrele prezentului au apucaturile bine shtiute.
Pa shi inca odata
Va multzumesc pentru ca nu ma cititzi !

P.S.
Ha, ha, haaaaaaa !
Oscaru`merge la Moonlight… la fix!
Shi pen`ca dom`Ashchiutz`s-o lasat de beuturica si tre`sa fim in pas cu Oskaru`…
Baieteeee…
La toata lume de martzishor un MOONSHINE!
D`ala original din Lumea Noua !
Pa si doar un ciocanel la fieshtecare…
Doar la volontiru`Sziggy da-i sh`o mastica_ca specialistu`n Pastish`e ne-a lasat si el pentru facebookù…

Picolo ashternindu-shi tacticos shervetul pe mineca…
(ei na… doar n-o `gindi-o`si de martzishor… asha din politetze Sic!)

Ales Gute,
You`esh TeT.
Pa.


Intrarea la Capsa Hoinarului este libera. Publicarea mesajelor dumneavoastra: in limita netiquettei si a celor sapte ani de-acasa!
Forma si fondul mesajelor sau articolelor publicate va apartine in exclusivitate. Nu exista moderator pentu acest site. Orice abuz, spam, injurii, atac la persoana, etc. atrage dupa sine excluderea si anularea contului respectiv.
Nu instrainati datele dvs. de acces (numele si parola) si nu lasati o alta persoana sa foloseasca masa de scris rezervata pe numele dumneavoastra!

Pentru eventuale probleme tehnice de acces sau pentru rezervarea unei mese de scris la Capsa, trimiteti va rugam un email la webmaster@ronews.org. Va multumim!


Mesaje anterioare TOP