bar-cafe31.gif (1026 bytes) bar-cafe32.gif (1051 bytes) bar-cafe42.gif (1055 bytes) bar-cafe41.gif (1026 bytes)

Bun venit la cafeneaua virtuala Capsa Hoinarului!
Va rugam alegeti masa de scris REZERVATA dumneavoastra
Pentru deschiderea unui cont la Capsa, trimiteti va rugam un email la webmaster@ronews.org

Tune InRadio123
 
La o cafea!La Multi Ani!

Catalina - In Memoriam 
Aschiuta
- Wednesday, November 22, 2017 at 08:52:45 (CET)
Don' Picolo boieri dumneavoastra pentru toata lumea sanatate.
Ce ziceti voi acum ca vin sarbatorile facem o prezenta sa vedem cine in afara de boier Cucu mai intra in cafee....Boier Tomazian ,Jack,Calare ,Sieg ,Harisis,Kronenberg , pe unde sunteti dragilor mai existati sunteti bine????

Doamne ajuta si pentru toata lumea o gura de palinca si multa sanatate.

Doamne ocroteste-i pe romani oriunde ar fi si de orice culoare.


Cucu
- Saturday, November 18, 2017 at 03:08:28 (CET)
Toate-s vechi si noua sunt toate


Cucu
- Monday, November 13, 2017 at 16:59:21 (CET)
Sent: Saturday, November 11, 2017 7:27 AM

Subject: TATĂL NOSTRU” în limba celtă - mi se pare extraordinar ... !!!


INTERESANT, POATE MAI GASIM PE UNDEVA .... SCRIS!!! DACA ESTE ADEVARAT!!! … WOW!!! IN SFARSIT !!!

In anul 1972, doi brasoveni erau in Anglia, in interes de serviciu.
Intr-o zi se aflau intr-o excursie, de dumineca, stand la o masa de pranz, cu o familie de oameni mai in varsta, englezi. Ei vorbeau romaneste. La un moment dat, domnul, ii intreaba: "In ce limba vorbiti?" I-au spus, ca in lb. romana si ca sunt romani. La mirarea lui, i-au aratat pasapoartele. Era uimit.

"Nu se poate. Vorbiti galeza veche!" Le-a repetat cateva cuvinte ce le auzise de la ei. Au ramas uimiti, si-n prima faza, parca, speriati.!

``TATĂL NOSTRU``in lb celtă, dialectul vb. in Tara Galilor / Wales din Regatul Unit (Publicat de către istoricul englez J.Chamberlayn in anul 1715 / `Dacia Magazin` nr 5, iunie 2003).

Poerinthele nostru, cela ce esti en cheri
Svintzasca-se numele Teu
Vie emperetzia Ta
Facoesa voe
En tzer asa si pre poement
Poene noastre datorii le noastre
Cum si noi le loesoem datornicilor nostri
Si nu dutze pre noi la ispitire
Tze ne mentuieste pre noi de vi(c)leanii ! ``
Amin .........

Deşi scris aproape în lb română, acest text păstrează o mulţime de arhaisme gramaticale, TOATE găsite şi in textele `tăbliţelor`!
Interesant: NU se întrebuinţează aproape deloc `comprimarea cuvintelor`- element specific lb. dace / gete!
La sfârşitul sec XIX, citind acest text, istoricul...ungur Samuil Kolescri, afirma : "Românii de la Dunăre şi celţii din Wales vorbesc una şi aceeaşi limbă!"...


Cucu
- Monday, November 13, 2017 at 16:42:47 (CET)
Nea Ion, mi-a placut articolul cu Victor Rebenciuc. De asemenea, cel despre Turkmenistan. Aici s-ar potrivi sa inlocuiasca notiunea de 'stat' cu cel de 'tara'. Tara e a poporului, dar statul e stapanul. In cazul lor, ca norocul, statul ii stapaneste cu diligenta.


Ion_Hoinaru
- Saturday, November 11, 2017 at 13:09:53 (CET)
Despre Turkmenistan Sau Turkmenia. De necrezut, dar se pare că-i adevărat.
"Oare cum e viața în Turkmenistan?
Despre această țară se vorbește foarte puțin la știri. Cel mai probabil, pentru ca să nu apară prea multe întrebări …
Turkmenia, sau Turkmenistan – este o țară din Asia mijlocie, la care nici nu v-ați gândit, iar alții nici măcar nu au auzit. Însă ar merita să cunoaștem mai mult această țară și să preluăm de la ei o parte din reguli.
Populația locală nu achită electricitatea, gazele, apa și telefonul staționar din casele sale, totodată, odată pe lună, fiecare locuitor poate primi gratuit 120 de litri de benzină. Vă imaginați!? Câte economii fac acești oameni?
Poate ar trebui și noi să revizuim o parte din punctele activității politice din țara noastră…
Iată câteva curiozități:
1 Este o republică prezidențială, în Asia Mijlocie.
2 Este a 4-a țară din lume, după rezervele de gaze naturale.
3 Este unica țară ex-sovietică, care solicită viză de intrare pentru toți cetățenii celorlalte țări ex-sovietice.
4 Capitala țării se află la Ashgabad. În centrul orașului, se află o statuie a primului președinte turkmen, turnată din aur pur.
5 Turkmenistan este cea mai neutră țară din toate țările membre CSI.
6 Industria, agricultura, sistemul energetic și infrastructura rutieră, aparțin statului.
7 Turkmenistan exportă în principal gaze naturale și produse petroliere.
8 Deși salariul unui cetățean de rând, este de aprox. 300$ pe lună, ei nu achită electricitatea, gazele, apa, telefonul, sau alte facilități.
9 Lunar, fiecare turkmen are dreptul să primească 120 de litri de benzină.
10 Turkmenii sunt unicul popor din regiune, care nu consumă carne de cal. Pentru ei, acest animal este sacru.
11 O altă ramură a industriei locale, este cea a bumbacului. O pereche de blugi de bumbac, aici costă 2$.
12 Capitala țării, Ashgabad, mai este supranumit Dubaiul Caspiei. Acest oraș este renumit pentru frumusețea, curățenia și clădirile sale impunătoare.
13 Funcționarii de stat, primesc apartamente gratuite de la stat, sau pe le pot lua în credit, pe o perioadă de 30 de ani, cu dobânda de 1%. Doar imaginați-vă, ei achită doar 10% din prețul apartamentului, atunci când îl cumpără în credit!
14 Dacă acei 120 de litri, ce îi revin lunar unui cetățean, nu sunt suficienți, la benzinării, un litru de benzină costă 20 de cenți.
15 Stațiile de autobuz din Ashgabad, sunt amenajate în formă de încăperi cu aer condiționat și televizoare.
Oare mai ai nevoie de altceva, atunci când statul îți oferă toate astea?"


Ion_Hoinaru
- Tuesday, November 07, 2017 at 06:57:00 (CET)
Cules de pe Internet, scuze, dar tare e adevărat.
Româmieeee, încotro?
Victor Rebengiuc: O să mor tot în comunism! Credeam că nu.

Pe 6 octombrie, la Librăria Humanitas a avut loc o întâlnire deschisă cu actorul Victor Rebengiuc în cadrul Întâlnirilor Yorick. Într-o sală arhiplină, artistul a vorbit despre România de azi, despre motivele care l-au făcut să nu accepte să filmeze în „Moromeţii 2” şi despre „generaţia de aur”.
Monica Andronescu, 8 oct. 2017, ziarul Metropolis
Despre lumea în care trăim
Vă mulțumesc că ați venit aici, nu știu ce așteptați de la mine, pentru că îndemânarea mea nu este în a vorbi în public și de a exprima fel de fel de idei, ci sunt obișnuit să joc pe scenă, acolo mă pricep cât de cât, și în fața aparatului de filmat. Nenorocirea este că sunt destul de bătrân și, de la o vârstă destul de fragedă, de pe la 13 ani, trăiesc în comunism… Și nu-mi place asta. Nu m-am împăcat cu comunismul. A existat o scurtă perioadă, de încercare de a uita comunismul și de a trece la lucruri mai plăcute, dar văd că în ultima vreme, se insistă să ne întoarcem din nou în perioada comunistă. Lucrul ăsta mă enervează și nu cred că merităm așa ceva. Toată conducerea țării e formată din niște semidocți, niște oameni fără pregătire, care, pentru noi cei care mai citim o carte și mai știm ce se întâmplă în lume, nu sunt buni. Asta mă enervează cel mai mult: comunismul și PSD-ul.
Despre noua și vechea cenzură
Reînvie cenzura. În forme economice mai ales. Îl arunci pe om afară, rămâne pe drumuri, n-are ce să mai mănânce. Și situația asta te obligă până la urmă, te tentează cumva… Cenzura există și acum, a existat și atunci. Sunt filme care au fost interzise. Filme în care am și jucat. Filmul lui Lucian Pintilie, „De ce trag clopotele, Mitică?” a stat zece ani închis, n-a putut să fie văzut de nimeni, a fost interzis. De-abia în ’90 a putut să fie văzut. „Faleze de nisip” al lui Dan Pița, la fel, a fost interzis. Apropo de asta, mi-aduc aminte o poveste… comică. Filmul lui Pița a fost invitat pe banii organizatorilor la Manila, în Filipine. Acolo filmul a avut succes, a fost bine primit. Organizatorii, ne-au plătit drumul, masa, cazarea, dar trebuia să schimbăm avionul. Și m-am dus la tovarășa Suzănica Gâdea, ministra Culturii. „Doamnă, uitați, avem de mers la festival, reprezentăm România, dați-ne și nouă să cumpărăm 5 dolari, 10 dolari, să avem și noi să bem un ceai, o apă, că trebuie să stăm pe aeroport o noapte.” „Dragă”, mi-a răspuns, „să vă luați apă minerală la voi!” Zic: „Doamnă, mergem dincolo de Ecuator, altă climă, altă alimentație, ne-apucă o durere de burtă, să avem și noi un ban…” „Dragă, să vă luați Mexafon cu voi… Mie tovarășul mi-a spus să nu dau valută, nu dau valută…” Noroc că am avut un vecin care era marinar de la care am cumpărat 100 de dolari. Era în 1983…
Despre filmul românesc de ieri și de azi
Filmele cele mai bune care s-au făcut în perioada comunistă și care au rămas până azi sunt ecranizările făcute după opere literare. Erau oameni foarte talentați. Dar și acum sunt. Filmele românești sunt premiate peste tot în lume. Poate atunci erau niște scenarii mai bune, pentru că erau opere literare. Publicul românesc nici înainte nu era foarte prezent în sălile de cinema la filmele românești. De exemplu, la „Moromeții” înainte de Revoluție nu intra nimeni să-l vadă: „A, un film cu țărani, lasă-ne dom’le!” Și de-abia după ce s-a dat la tv și-a câștigat notorietate. Nu știu dacă Moromete e cel mai bun rol al meu, dar, în orice caz, e cel mai popular. Și șoferii de taxi îmi zic când mă urc în mașină: „Ia uite, Moromete…” Toată lumea e fericită că intră Moromete în taxi… nu mai merge cu căruța…
Despre „Moromeții”…
N-am acceptat să filmez la noul „Moromeții” din două motive. Sigur că am fost tentat să reiau rolul, dar… filmul se face în comuna Talpa, din Teleorman, o comună destul de izolată. Când am filmat eu la „Moromeții” veneam în fiecare zi de la București cu mașina și plecam după filmare în fiecare zi înapoi. Ei da, dar eram cu 30 de ani mai tânăr… Acum n-aș mai fi putut să fac asta. Și după ce am semnat contractul, l-am sunat pe Stere și i-am zis că n-o să pot face asta. Iar al doilea motiv a fost că a schimbat distribuția. Dacă rămânea distribuția din prima serie, era altceva. Ei erau băieții mei, fetele mele, nevasta mea, era o justificare de vârstă între noi. Acum i-a coborât pe toți cu 30 de ani, deci băiatul care-l joacă pe Nicolae, are vreo 18 ani. Eu am 84, sunt străbunicul lui, nu pot să fiu tatăl lui în film. Și am zis că de ce să mă expun ridicolului. Cu părere de rău am renunțat.
Despre „generația de aur”
Faptul că ne-am numit „generația de aur” e o greșeală. Am fost o generație bună, e-adevărat. Dar pe vremea aia nu se găsea aur… E prea prețios spus „generația de aur”. Suntem generația ’56. Așa e mult mai corect. Cât despre tineri, nu trebuie să existe nicio panică. Există tineri foarte buni, foarte talentați, joc cu ei, repet cu ei. Suntem la fel. Suntem parteneri. N-am ce să le reproșez. Dimpotrivă, mă străduiesc să fiu la nivelul lor de pretenție față de mine. Și nu e ușor. Cantitatea de talent este aceeași.
Despre inflația de absolvenți de actorie
Sigur că e o nenorocire că sunt sute de absolvenți în fiecare an. Dar ei nu sunt absolvenți, cea mai mare parte dintre ei sunt oameni care și-au cumpărat niște diplome. Institutele astea private de teatru nu țin seama de talent, țin seama de cine plătește. Și UNATC la fel. Pentru că a intrat în nenorocirea asta de sistem Bologna, care nu e valabil pentru o școală vocațională, care se bazează pe talent și unde trebuie să lucrezi cu un singur student de dimineața până seara. În sistemul acesta universitar, vine profesorul, ține o prelegere două ore, pe urmă pleacă… Or, un student la actorie are nevoie să lucrezi cu el tot timpul. Dar așa s-au gândit că profesorii și conferențiarii vor lua un salariu mai mare… Asta e realitatea… Sunt oameni săraci profesorii, au nevoie de bani…
Despre mari întâlniri pe scenă
Am avut un mare noroc pentru că am fost contemporan cu niște oameni extraordinari ai teatrului românesc. Cu Lucian Pintilie, cu Liviu Ciulei, cu Radu Penciulescu, cu Vlad Mugur. Niște oameni extraordinari, mari artiști, care au sfârșit prin a fugi din țară. A existat o perioadă mai liberă în comunism, când cenzura se înmuiase bine de tot și existau spectacole senzaționale. Dacă voiai să mergi într-o seară la un spectacol erai într-o încurcătură serioasă, pentru că nu știai pe care să-l alegi. Oferta era atât de generoasă… Atunci a început să se știe că există teatru în România. Atunci mari creatori din afară au venit să vadă teatrul românesc. Și a început să fie invitat pe la festivaluri internaționale. Apoi, prin 1971 libertatea asta s-a cam sfârșit. Acesta a fost marele meu noroc, să joci în regia acestor oameni nu e puțin lucru. Liviu Ciulei a condus Teatrul Bulandra, a ridicat nivelul artistic al teatrului, contribuind și la ridicarea nivelului artistic al celorlalte. Se spunea că Naționalul este prima scenă a țării. Și eu ziceam atunci: Da, e prima scenă Naționalul, dar primul teatru e Bulandra!
Despre a fi sau a nu fi un mare actor
Eu îmi asum greutatea cuvintelor pe care le spun. Nu pot să spun despre mine că sunt un mare actor, nu eu trebuie să spun asta și, în orice caz, nu vreau să aud lucrul acesta pentru că mă deranjează. Nu-mi place zgomotul. Eu îmi fac treaba mea. Nu vreau zdrăngănele de mine. De ce sunt eu un mare actor? Cu ce sunt mai mare ca alții? În primul rând că eu nu sunt mulțumit de mine. La nici un rol nu am satisfacție deplină să zic: „Băi, ce bine-am jucat eu rolul acesta”. Tot timpul mă gândesc că poate se putea mai bine, că poate era o altă modalitate de expresie. În momentul în care mă îndoiesc de ce-am făcut, nu pot să spun că sunt un mare actor.
Despre implicarea artistului în viața socială
Artistul trebuie să se implice, e țara în care trăiește… Acum eu sunt prea bătrân să mă implic mai mult. Mai spun așa, din când în când câte ceva, dar sunt bătrân, nu pot să mă lupt mai mult, obosesc mai repede. Îmi pare foarte rău că lucrurile se întâmplă așa, nu mă așteptam să vină asemenea vremuri. Nu pot să-i văd. Când îi văd la televizor, mă sperii. Mă întreb ce caută acolo. E ceva îngrozitor ce se întâmplă. La ce nivel de cultură, de ideologie. Nici nu mai știu ce să spun despre asta, atât de supărat sunt. O să mor tot în comunism! Credeam că nu.
Despre moarte
Da, vorbesc cu lejeritate despre asta, gata se-apropie, e după colț, aici, poate să fie oricând. Eu sunt pregătit. Ce nu vreau – și o spun în gura mare – e să am sicriul expus la teatru. Nu-i nevoie. Ce să vezi acolo? Ce să vezi la un mort? Chit c-a fost actor. N-o să poată să mai joace… E mort și mort rămâne. O lumânărică și o floare pusă la intrarea teatrului e un omagiu mai important și mai puternic decât să vezi un mort pe năsălie.
Despre Revoluție
De la Revoluție țin minte sentimentul extraordinar de eliberare pe care l-a avut toată lumea, de împlinire neașteptată a speranțelor. Eu nu credeam c-o să mai scăpăm vreodată de Ceaușescu, nu-mi închipuiam cum o să fie. Mă întrebam ce o să se întâmple cu Adrian Păunescu, cu Corneliu Vadim Tudor, care era la revista „Săptămâna”. N-or să mai iasă din casă de rușine, mă gândeam eu, o să stea închiși acolo… Dar, o, Doamne… cine au fost apoi ăi mai mari politicieni și ăi mai mari deștepți în țara asta după Revoluție? Așa e lumea, nu avem ce face.
Despre aplaudatul în picioare
Nenorocirea e că la sfârșitul spectacolului, oricât de prost ar fi, toată lumea se ridică în picioare când aplaudă. Am fost la un spectacol îngrozitor de prost, la care s-a aplaudat în picioare, cu entuziasm. Asta mă surprinde neplăcut, că se aplaudă fără discernământ. În America rar durează aplauzele mai mult de un minut. E plăcut să fii aplaudat, dar eu nu mă dau în vânt. Nu fac un lucru pentru care vreau să mi se mulțumească. Fac un lucru care-mi place, e pasiunea mea, trăiesc pentru meserie și nu vreau mulțumiri. Sunt plătit pentru asta – prost, dar sunt plătit! Aplauzele sunt uneori un fel de obligație pentru spectator, nu vin spontan din faptul că apreciază ceva.
Despre a fi român
Ce înseamnă a fi român? Români suntem când ne vedem de treabă și facem o treabă bună, iar țara prosperă și totul merge bine. De ce să fiu mândru că sunt român? M-am născut în România, sunt român, dar asta nu e un prilej de mândrie pentru mine, ci de îngrijorare. Ce se întâmplă cu România și cu noi, cei care suntem în ea? Cum votăm? Până acum, n-a câștigat niciunul dintre cei pe care i-am votat. Votez mereu alții, ce să fac? ......


Cucu
- Sunday, November 05, 2017 at 21:20:57 (CET)
Strigoii


Cucu
- Sunday, November 05, 2017 at 05:03:09 (CET)
penalul presedinte


Ion_Hoinaru
- Wednesday, November 01, 2017 at 06:31:35 (CET)
Noroc oameni buni. Am și eu o mare rugăminte la dumneavoastră. Dacă cineva are posibilitatea să dea de Angela, spuneți-i vă rog, că o rog să-mi dea un telefon la 0732.63.54.04, dar asta până-n 25 noiembrie a.c. Cu stimă și cu mulțumiri anticipate.
Ion Hoinaru


Cucu
- Monday, October 30, 2017 at 03:11:20 (CET)
Patriarhul Kiril


Cucu
- Thursday, October 26, 2017 at 20:27:02 (CEST)
Mesajul unei tinere


Ion_Hoinaru
- Sunday, October 22, 2017 at 19:44:31 (CEST)

Tare. tare interesant


Cucu
- Friday, October 20, 2017 at 23:35:53 (CEST)
Ma reintorc


Cucu
- Wednesday, October 18, 2017 at 17:00:10 (CEST)
cu-cu Ha-ha! Ce face Ukraina e lectie invatata de la rusi, nationalism. Nu-mi place, in raport cu populatia de nationalitate romana aflata sub ocupatie ucraineana, dar nu-mi place nici ce se intampla in Transnistria, teritor romanesc ocupat de rusi.


Kronberg
- Monday, October 16, 2017 at 19:16:51 (CEST)
Ha, ha, haaaaa...
KirCuc cel ukrainian la pene... nu mai cu-cu`ieshte nimic dupa legea aia a lu Poroshenko ce ne cere sa-l credem pe cuvint?
Shi cit ne-a mai futut la cap cu UKraina sa asuprita de rushi this DumbAss... si spaimele sale de pe Dombas...
HI pa...
va las pe mina lu tatucu Trump(H)


Cucu
- Saturday, October 14, 2017 at 05:00:20 (CEST)
Mizerabili


Cucu
- Wednesday, October 11, 2017 at 13:31:31 (CEST)
Ne Ion, Romanii e destepti e inventie si descoperire mai recenta, contemporana cu manelele. Stiu ca poezia ati cules-o de pe internet, deci nu va aduc nici-o invinuire, precum, si ce postez eu nu-s sigur ca-i adevarat.

Oricum, Camil Petrescu si-a oprit activitatea inainte de inventia smecheriei, sau, cel putin, inainte de maturizarea ei, de a ajunge la performanta actuala.


Ion_Hoinaru
- Monday, October 09, 2017 at 16:59:06 (CEST)
Camil Petrescu, despre noi.
ZEFLEMEAUA

de CAMIL PETRESCU

Motto: „Românii e deştepţi !!!“.

Cînd va veni sfîrşitul lumii
Românii nu vor fi atenţi
Isus a spus: „Talita kumi“
Dar nu pentru inconştienţi.

Iar Ziua Domnului, ca hoţul
În miez de noapte va sosi
Femeia va dormi, iar soţul
Reviste porno va citi.

N-avem conştiinţa tragediei
Si totul luăm „ŕ la légere“
Noi, campionii băşcăliei
Am compromis orice mister.
Avem o scuză de faţadă:
„Lasă, că merge şi aşa!“
Trădăm la primul colţ de stradă
Şi-apoi încălecăm pe-o şa.

Senzaţia e de plutire
De infinit parasutism
Noi am făcut mişto subţire
Şi de marxism, şi de fascism.
Ce Decebal şi Burebista?
Ce patriotul cărturar?
Trăiască Miţa Biciclista
Şi berea rece la pahar!
Mitică veşnic să trăiască
Şi noi pe lîngă el, noroc!
Filozofia chelnărească
E tot pe loc, pe loc, pe loc!

Întreaga drojdie se scurse
Din mahalale de Fanar
Şi-n loc să fim un roib de curse
Noi am ajuns din cal – măgar.

Pe primul loc e-njurătura
Ea pentru toate e un leac
Simţi cum îţi umple toată gura
O moştenim din veac în veac.

Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma
Noi suduim neîncetat
Iar la al meu popor, sudalma
E o religie de stat.

La treburile serioase
Noi nu ne concentrăm destul
Avem o somnolenţă-n oase
Şi-o zeflemea de prost fudul.

Ceac-pac! Dar la reluări de faze
Parcă ne mai trezim puţin
N-avem profil de kamikaze
Tiparul nostru-i byzantin.

Apocalipsa furtunoasă
Îi sperie pe pămînteni…
Pe noi nu ne-o găsi acasă
Vom fi la meci, sau la pomeni.

Aceasta, poate, ne e soarta
S-o tragem şi pe asta-n piepţi
N-aveţi decît să-nchideţi poarta
Hai, că românii e deştepţi!!!


Cucu
- Saturday, October 07, 2017 at 04:36:48 (CEST)
Construction requires expertise.
Reconstruction requires wisdom.
C/P


Cucu
- Friday, October 06, 2017 at 06:14:49 (CEST)
Hunting Nation Page
Yesterday at 3:18pm ·

I was walking down the street when I was accosted by a particularly dirty and shabby-looking homeless man who asked me for a couple of dollars for dinner.

I took out my wallet, extracted ten dollars and asked,"If I give you this money, will you buy some beer with it instead of dinner?"
"No, I had to stop drinking years ago," the homeless man replied.

"Will you use it to go fishing instead of buying food?" I asked.

"No, I don't waste time fishing," the homeless man said.."I need to spend all my time trying to stay alive."

"Will you spend this on hunting equipment?" I asked.

"Are you NUTS!" replied the homeless man. "I haven't gone hunting in 20 years!"

"Well," I said, "I'm not going to give you money. Instead, I'm going to take you home for a shower and a terrific dinner cooked by my wife."

The homeless man was astounded. "Won't your wife be furious with you for doing that?

I replied, "Don't worry about that. It's important for her to see what a man looks like after he has given up drinking, fishing and hunting."


Cucu
- Thursday, October 05, 2017 at 04:20:49 (CEST)
Chestiunea familiei ...


Cucu
- Thursday, October 05, 2017 at 04:19:18 (CEST)
"Suntem în faţa unei situaţii fără precedent în istoria umanităţii. Nu pentru că nu au mai existat totalitarisme care încercau să sfideze, fie şi declarativ, realitatea. Însă suntem în faţa unui totalitarism care excită. Nici comunismul, nici nazismul, niciun alt delir ideologic nu au speculat cel mai puternic instinct al omului: instinctul sexual. Omul excitat nu mai gândeşte decât în funcţie de excitant."

Bogdan Duca


Cucu
- Thursday, September 28, 2017 at 04:19:24 (CEST)
Tudor Chirilă
Yesterday at 4:07pm ·

Deci eu înțeleg că politicienii români în frunte cu Dragnea vor binele țării și au descoperit cum toate lucrurile din țara asta merg prost din cauza unui singur om: Laura Codruța Kövesi. Care îi hăituiește pe ei și nu îi lasă să-și facă treaba. Păi hai să vedem cum și-au făcut ei treaba până acum.

De 27 de ani țara asta este condusă (a se citi jefuită) de FSN și declinările sale: PSD, PNL, PDL, USL, ALDE șamd. după cum urmează:
De 27 de ani nu reușim să construim o autostradă care să lege Constanța de Arad.
De 27 de ani nu reușim să avem un sistem de sănătate funcțional care să asigure servicii medicale de calitate românilor, spitalele de stat colcăie de bacterii și riscă să devină doar centre de distribuție a pacienților către privat, asta dacă au bani, sau centre de moarte sigură pentru alți pacienți nefericiți.
De 27 de ani educația face regrese alarmante, atât de alarmante încât am reușit să ne întoarcem la editura unică, la manual de sport și, cine știe, în curând la manualul unic pe care oricum elevii nu l-ar avea niciodată pe bănci la timp.
De 27 de ani exodul românilor care pleacă să muncească în străinătate nu poate fi oprit, dar ei sunt înjurați de politicienii care nu se pot folosi de voturile lor.
De 27 de ani presa românească a încăput încet, dar sigur în mâinile unor patroni care în marea lor majoritate au fost condamnați pentru diverse fapte de corupție.
De 27 de ani traficul în toate marile orașe ale țării culminând cu Bucureștiul este infernal și nimic nu s-a întreprins pentru rezolvarea situației, astfel încât străzile, drumurile, șoselele au ajuns un câmp de curse și de bătaie pentru șoferi disperați.
De 27 de ani birocrația administrativă reprimă cele mai multe din inițiativele tinerilor antreprenori, iar cei care reușesc să se descurce în acest haos administrativ sunt aproape bolnavi de nervi.
De 27 de ani, în România, toate întreprinderile și moștenirile industriale mari ale comunismului au fost privatizate pe nimic și toate șpăgile imense aferente acestor "privatizări" au intrat în buzunarele aceleiași clase politice și asta mult înainte de intarea României în UE căreia i se reproșează că vrea să transforme România în colonie.
De 10 ani, de când am intrat în UE, am reușit să fim pe ultimul loc la absorbția fondurilor europene adică uniunea asta pe care o înjură zilnic Dragnea, PSD și păpușile de la televizunile lor ne-a dat bani ca să facem autostrăzi și noi nu i-am cheltuit. Și tot uniunea asta europeană ne-a obligat să luptăm împotriva corupției prin reformarea justiției și le bate obrazul nesimțiților ăstora care ne conduc de 27 de ani când vor să modifice legile ca să poată să conducă și să jecmănească liniștiți țara asta așa cum au făcut-o până acum.
Deci pentru toate nenorocirile care se întâmplă de 27 de ani în România și care au început să fie pedepsite, dar mai ales devoalate de vreo zece ani încoace, vinovată este Laura Codruța Kovesi, din câte înțeleg. Toată energia majorității politicienilor din Parlamentul României este îndreptată către modificarea legilor justiției și schimbarea procurorului șef al DNA, singura instituție care îi mai întreabă de sănătate pe acești minunați oameni care conduc curat, cinstit și competent România de 27 de ani, nu?

Eu n-am văzut persoană publică mai demonizată și mai terfelită în ultimii ani decât Kovesi. De către ăștia care vor să ne explice cum o instituție nu-i lasă pe ei să facă autostrăzi, să reformeze sănătatea, educația și justiția, să găsescă soluții pentru trafic și parcări, să-i ajute pe oameni să-și plătească taxele sau să-i aducă pe români acasă sau să facă absorbție de fonduri europene.

În mare parte au reușit și reușesc să țină captiv în fața televizoarelor un public de care își bat joc și care privește niște păpuși, dar nu poate să vadă sforile din spatele televizorului. Dar uită că în februarie au avut în stradă 600000 de oameni ieșiti pentru mult mai puțin decât ce se pregătesc ei să facă ACUM. Și una din lozincile preferate ale oamenilor ăia din stradă pe care i-au mânjit cum au putut în fața aceluiași public captiv era: DNA să vină să vă ia! Și oamenii ăia nu pot fi prostiți pentru că ața e foarte albă și cusătura e groasă și prost făcută. Și mai devreme sau mai târziu orice cusătură prost făcută se rupe. Nici măcar croitorul curții constituționale nu mai poate s-o dreagă.

Like
Comment
Share


Cucu
- Thursday, September 21, 2017 at 16:21:16 (CEST)
"Putin worries that strong democracies near the Russian border could lead to Russians questioning their own authoritarian regime, Janda says. So the Russian leader doesn't want democratic countries to be successful models. He wants them to be in chaos.

"Russia is very weak on so many levels: the only issues it is a superpower in is nuclear weapons, abortions, or doping," Janda said. "So if you are playing soccer, and you cannot defeat the other team because they are so much stronger, you can tear down the field so that it's hard to play."

Reporter Simon Schuetz, an Arthur F. Burns Fellow


Cucu
- Thursday, September 21, 2017 at 14:14:55 (CEST)
The five countries including Ukraine, Belgium, Australia and the Netherlands, signed the Memorandum of Undestanding on “Political Support to Prosecute the Perpetrators of the Downing of MH17” in New York, at the margins of the on going 72nd United Nations General Assembly.


Cucu
- Monday, September 18, 2017 at 19:08:17 (CEST)
Cutremurator nu cutrămurător, adica, cutră + murător


Cucu
- Saturday, September 16, 2017 at 20:02:42 (CEST)
Interesant studiu, nea Ion. Dar nu am retinut daca s-a facut analiza si la perioada 'cotelor', de prin 1949 si pana prin 1962. Mai bine s-o lasam balta.
Unele articole discutau de eficienta lui Niculae Ceausescu, la acest subiect. S-a mentionat ca inainte de a fi impuscat, Dumnezeu sa-l ierte, a scos din tara, in Iran, 11 To de aur. Nuci-o data nu am mai citit daca acele 11 To de aur s-au reintors in tara.


Ion_Hoinaru
- Friday, September 15, 2017 at 15:25:32 (CEST)
Hoții măăăăăăă!
Domnul profesor Eugen Stănescu, director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, s-a încumetat să pună cap la cap informaţii adunate din documentele păstrate în muzeele de specialitate ale ţării şi să încerce să evalueze dimensiunile jafului la care a fost supus poporul român, în ultimele cinci secole, începând cu anul 1415, anul în care Muntenia a început să plătească tribut Imperiului Otoman..
Iată cifrele la care a ajuns domnul Profesor Stănescu.
În perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, Imperiul Otoman a scos din Muntenia, Moldova şi Transilvania echivalentul a 341 tone de aur.
În perioada 1678-1918, deci, în 240 de ani, imperiul Habsburgic a scos din Oltenia, Banat, Transilvania şi Bucovina, echivalentul a 876 tone de aur.
În perioada 1711-1877, deci, în 166 de ani, Imperiul Rus a scos din Principatele Române, echivalentul a 46 tone de aur.
În total, cele trei imperii, în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 tone de
Domnul Profesor Stănescu ne spune, însă, că jefuirea românilor s-a intensificat după obţinerea independenţei, în 1877, şi după Marea Unire, din 1918, astfel că în perioada care a urmat, până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război şi profiturile scoase din ţară de corporaţiile străine care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc.
Domnul Profesor Stănescu a făcut un efort extraordinar să convertească în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile cotropitoare de-a-lungul veacurilor, sub formă de bani, sau în natură etc., astfel că cifrele în aur le putem, acum, converti în banii actuali, în lei sau în euro, luând în considerare preţul actual al aurului.
În Raportul Anual al Băncii Naţionale a României, 2016, ultimul dat publicităţii, se precizează că rezervele de aur ale României la data de 31 decembrie 2016 erau de 104 tone, cu o valoare de 3,5 miliarde de euro. Preţul luat în considerare de BNR este de 35 euro pe gramul de aur, respectiv 35 milioane de euro pe tona de aur
Dacă aplicăm preţul de 35 milioane de euro pe tona de aur la cantitatea de 13.827 tone estimată de Domnul Profesor Stănescu, ajungem la concluzia că, între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, în banii de astăzi.
Conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, valoarea imobilizărilor corporale, deci a capitalului fix al României, era egală cu 480 miliarde euro în banii de astăzi.
Asta înseamnă că, între anii 1945 şi 1989, poporul român reuşise să acumuleze un capital egal cu avuţia de care fusese deposedat de străini în cele cinci secole anterioare.
Tot conform datelor publicate în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, sub formă de salarii, pensii, ajutoare sociale şi de statul român, ca venituri bugetare rămase după plata salariilor bugetarilor, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, restul, de 2.100 miliarde de euro au intrat, sub formă de profituri, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, după anul 1989.
Din cele 2.100 miliarde de euro trebuie să scădem 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români care se chinuie să supravieţuiască în climatul total ostil impus de marile corporaţii autohtone şi transnaţionale.
Mai rămân 1.900 miliarde de euro care reprezintă profiturile încasate de marile corporaţii străine şi autohtone, cele create prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări.
Conform datelor publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, în ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că, în această perioadă, valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.
Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României,88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.
Dacă aplicăm cele 88 de procente la cele 1.500 miliarde de euro profituri nedeclarate şi neimpozitate, aflăm că partea care a revenit străinilor, corporaţiilor transnaţionale, este de 1.320 miliarde de euro. La acestea trebuie să adăugăm suma de 296 miliarde de euro, care reprezintă profiturile nete, după impozitare, încasate de aceleaşi corporaţii transnaţionale, pentru profiturile declarate, şi să scădem cele 6 miliarde de euro, cât au investit aceste corporaţii în România, în perioada 1990-2016.
Ajungem, astfel, la cifra de 1.610 miliarde de euro, care reprezintă valoarea avuţiei scoase din România de Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani.
Aplicăm preţul de 35 milioane de euro pentru tona de aur şi aflăm, astfel, că avuţia pe care a scos-o din România Imperiul Transnaţional, în ultimii 27 de ani este de 46.000 tone aur, pe care o putem compara cu cantităţile de aur scoase din România de către străini, până în anul 1945.
Deci, în ultimii 27 de ani, Imperiul Transnaţional a scos din România o avuţie de 3,3 ori mai mare decât au scos toate imperiile, în 530 de ani, între anii 1415 şi 1945.
În acest an, 2017, PIB-ul României va fi, foarte probabil, de circa 180 miliarde de euro, din care cel puţin jumătate, adică 90 miliarde de euro, vor intra în buzunarele şi conturile corporaţiilor transnaţionale, vor fi scoase din ţară. O sumă care echivalează cu 9.000 kilometri de autostradă, sau 2.600 tone de aur.
Imperiul Transnaţional a ajuns să scoată din România echivalentul a 2.600 tone de aur, într-un singur an, de 2 ori mai mult decât au scos din teritoriile româneşti Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic şi Imperiul Rus, ÎMPREUNĂ, în 460 de ani.
Acesta este rezultatul ÎNSTRĂINĂRII capitalului românesc.
Acesta este rezultatul erorii strategice făcute de guvernanţii României în vara anului 1990, când au respins Varianta Cojocaru şi au adoptat Varianta Brucan, Legea 15/1990, prin care au deposedat poporul român de capitalul acumulat până în anul 1989, au trecut acest capital în proprietatea privată a statului, l-au falimentat, prin inflaţia declanşată de BNR, şi l-au trecut, apoi, cvasigratuit, în proprietatea străinilor, a transnaţionalilor, prin megahoţiile numite privatizări şi retrocedări luându-şi şi ei partea din pradă, cele 10-12 procente din capital, cu care s-au autoîmproprietărit.
Ajunşi proprietari asupra capitalului, transnaţionalii au capturat şi statul român, prin corupţie, pe care îl folosesc pentru crearea sistemului juridic şi financiar, prin care îşi însuşesc mai mult de jumătate din avuţia pe care o crează poporul român, prin munca sa, prost plătită.
Din păcate, poporul nu cunoaşte nici dimensiunea jafului la care este supus nici complicatul mecanism prin care este jefuit. Adevărul este bine ascuns de către presa coruptă şi controlată de către proprietarii capitalului.
Jaful poate fi oprit prin ROMÂNIZAREA şi DEMOCRATIZAREA capitalului, obiective care pot fi atinse prin adoptarea Constituţiei Cetăţenilor, adoptare care poate fi realizată printr-o amplă mişcare de eliberare națională. Constantin COJOCARU 6 septembrie 2017


Cucu
- Tuesday, September 12, 2017 at 22:48:55 (CEST)
Earlier this year Russian President Vladimir Putin proposed a reset of relations between the United States and Russia across all major branches of government, BuzzFeed News reported on Tuesday. According to documents detailing the proposal, a Russian diplomat asked the U.S. State Department for an immediate restoration of the diplomatic, military, and intelligence channels that had been severed after Russia intervened in Ukraine and Syria. The documents reportedly show a proposal for several meetings between the two countries to discuss areas of mutual interest. “It just ignores everything that caused the relationship to deteriorate and pretends that the election interference and the Ukraine crisis never happened,” said Angela Stent, a former national intelligence officer on Russia during the George W. Bush administration. “When the Russians submitted this proposal, they were under the impression that Trump would do what he said he would do: Make a deal with Putin and normalize relations.”


Cucu
- Friday, September 08, 2017 at 02:07:30 (CEST)
Numai cătinél, Jack, ca incetuc, incetuc se redeschide tema cu Rusia. Fara voia mea. Sa nu-mi bagi de vina mie.


Jack
- Sunday, September 03, 2017 at 22:29:18 (CEST)
:))))
Asa, mai mea Cucule! Vezi ca poti mai mult. De ce dracu' te-ai prostit cu rusii tai atita amar de vreme, numai Dadi stie, ca-i nebun si intelege tot.


Cucu
- Sunday, September 03, 2017 at 15:32:42 (CEST)
Un pic de istorie


Cucu
- Saturday, September 02, 2017 at 05:04:09 (CEST)
Un ardelean in Bucuresti la semafor, pe timp de ploaie.
Trece o masina si ii stropeste pe toti din cap pâna-n picioare.
Bucurestenii incep sa injure, in timp ce ardeleanul e calm.
– Apai, domnule draga, la noi la Cluj nu-i ase, zice el.
– Da` cum?
– Pai, daca te stropeste o masina, soferul opreste, da inapoi, te urca in masina, te duce acasa la el, faci dus, manânci, dormi la el, si asta timp de trei zile, iar la plecare iti da 100 de euro.
– Ai patit tu asa ceva ?
– Nu eu. Nevasta-mea.


Cucu
- Friday, September 01, 2017 at 16:35:51 (CEST)
Tweet
Ion creste intr-un oras mic si-apoi dupa ce se face mare se muta la Bucuresti pentru a urma facultatea de drept. Alege ulterior sa se intoarca in oraselul natal si sa isi deschida propriul birou de avocatura.Imediat observa faptul ca afacerile ii mergeau cam greu la inceput. Intr-o zi, vede un om apropiindu-se de usa biroului. Fiind primul sau client doreste sa ii faca o super impresie.
Cand acesta ajunge la usa, Ion ridica rapid receptorul telefonului si incepe, facandu-i semn cu mana sa intre:
– Nu. In nici un caz. Spune-le prostilor ca nu ma voi opri pana nu primesc un miliard despagubire. Da. La tribunal am o sedinta maine.
Spune-i procurorului general ca am timp sa ma intalnesc cu el undeva pe saptamana viitoare in caz ca ma eliberez.
Si continua asa pentru vreo cinci minute. Omul asteapta cu rabdare pana Ion termina. Acesta pune jos receptorul si se intoarce catre noul venit.
Imi pare rau ca v-am facut sa asteptati. Sunt foarte ocupat. Cu ce va pot ajuta?
Omul raspunde:
-Sunt de la Romtelecom. Am venit sa va instalez telefonul..


Cucu
- Friday, September 01, 2017 at 02:57:11 (CEST)
"Un pahar de apa inainte de a face sex, ajuta la relaxare."
-Ajta sa nu adormi, ca relaxarea o faci pe urma.


Picolo
- Thursday, August 31, 2017 at 11:44:23 (CEST)
.::.:.::.Hai noroc bade Aschie!...si ocroteste-i pe romani!


.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Ion_Hoinaru
- Tuesday, August 29, 2017 at 17:18:27 (CEST)
Sfaturi medicale, încheiate cu o glumă.
Apa si vinul.
Medicale: Apa.
Daca bei apa la ora corecta, se mareste la maxim efectul in corpul uman.
Doua pahare de apa dupa ce te trezesti, ajuta la activarea organelor interne.
Un pahar de apa cu 30 de minute inainte de a manca , ajuta la digestie.
Un pahar de apa inainte de a face baie, ajuta la scaderea presiunii sangvine.
Un pahar de apa inainte de a te duce la culcare, evita apoplexia si atacurile cardiace.
Un pahar de apa inainte de a face sex, ajuta la relaxare.
2 pahare de apa inainte de a bea bauturi alcoolice, ajuta la ficat.
Un pahar de apa inainte (?) de a te supara, ajuta sa iei lucrurile cu calm.
Subiect: Vinul.
...10 pahare de vin ajuta sa uiti toate aceste tampenii...


Cucu
- Tuesday, August 29, 2017 at 16:32:30 (CEST)
Ultimul banc. Mai precis, ultima perla, ca bancuri vor mai fi.


WASHINGTON — A business associate of President Trump promised in 2015 to engineer a real estate deal with the aid of the president of Russia, Vladimir V. Putin, that he said would help Mr. Trump win the presidency.

The associate, Felix Sater, wrote a series of emails to Mr. Trump’s lawyer, Michael Cohen, in which he boasted about his ties to Mr. Putin. He predicted that building a Trump Tower in Moscow would highlight Mr. Trump’s savvy negotiating skills and be a political boon to his candidacy.

“Our boy can become president of the USA and we can engineer it,” Mr. Sater wrote in an email. “I will get all of Putins team to buy in on this, I will manage this process.”


Cucu
- Tuesday, August 29, 2017 at 04:41:22 (CEST)
Aschiuta, ce ai scris pe pagina aia alba, bancuri? Ti-am gasit eu hartia ce ai vrut sa o afisezi, vezi aici:

Vine Ion, acasa mort de beat. Intra in camera la copil si-l intreaba:
– Mai copile, ia spune tu lu tata, in ce clasa esti tu?
– In a treia ma tata, tu nu stii?
– No apai, tu stii sa scrii dupa dictare?
– Stiu tata, cum sa nu!
– No ia un caiet si scrie: Ardealul ii al nost’!
Ia copilul un caiet si scrie ce-i zice tatal.
– No mai scrie o data: Ardealul ii al nost’!
Mai scrie copilul o data.
Si tot asa pana umple tot caietul cu Ardealul ii al nost’
Ion multumit se intoarce la birt.
Copilul plangand o suna pe maica-sa.
-Mama, mama, eu asa de beat nu l-am vazut pe tata in viata mea….
-Da’ ce-a patit dragul mamei?L-a adus politia acasa?
– Nu mama!
– Dar ce e cu el…e in coma alcoolica?
– Nu mama!
– Dar despre ce e vorba????
– Se crede ungur!!!

S


Aschiuta
- Monday, August 28, 2017 at 21:48:38 (CEST)
am inceput sa ma bilbii de la atita palinca .... scuze


Aschiuta
- Monday, August 28, 2017 at 21:47:39 (CEST)
se pare ca nu vrea.... mai incerc o data :-)

o palinca de la doctor cu reteta nu asa...


Aschiuta
- Monday, August 28, 2017 at 21:38:59 (CEST)
Don' Picolo ,boieri dumneavoastra sanatate.
Intotdeauna facebucu are dreptate ce sa fac :-((.... multam de urare .... de obicei boier Sieg tinea minte asta :-)) pe unde o fi oare sper ca este sanatos.... oricum pentru toti boierii din cafee o gura de palinca si multa sanatate.


si una si de pe la mine si din partea mea


Doamne ocroteste-i pe romani oriunde-ar fi si de orice culoare.Aschiuta
- Monday, August 28, 2017 at 20:25:46 (CEST)
Dom Picolo boieri dumneavoastra sanatate
Don'Picolo facebucu are dreptate din pacate.... :-(( da ce sa fac asta este.... Sti ceva despre boier Sieg de obicei el tinea minte asta sper ca este sanatos....
Deci boieri dumneavoastra o gura de palinca si multa sanatate....
Doamne ocroteste-i pe romani oriunde-ar fi si de orice culoare.

si una cu cintec
Picolo
- Sunday, August 27, 2017 at 19:45:31 (CEST)
.::.:.::.Badea Aschiuta, daca feisbuc zice ca asa o fost ieri, atunnci subscriu (co oarece intarziere!):

La multi ani!


muzica!

.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Ion_Hoinaru
- Friday, August 25, 2017 at 17:16:06 (CEST)
O glumă tristă.
Cam asa arata situatia din Romania de azi:
FIULE, DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!
Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.
Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.
Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.
Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de lei.
Tatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.
Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.

Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit:
"Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?!"


Ion_Hoinaru
- Friday, August 25, 2017 at 17:05:41 (CEST)
O glumă foarte tristă.
Cam asa arata situatia din Romania de azi:
FIULE, DĂ-MI NIȘTE BANI DIN PENSIA TA, ȚI-I ÎNAPOIEZ CÂND IES LA PENSIE!
Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze.
Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând.
Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 de lei.
Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 de lei.
Tatăl a muncit de 2,1 ori mai mult.
Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare.

Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă, istovit, îl întâmpină fiul, odihnit:
"Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?!


Cucu
- Friday, August 25, 2017 at 04:30:49 (CEST)
23 August


Ion_Hoinaru
- Thursday, August 24, 2017 at 18:49:43 (CEST)
Românieeeeee, încotro?
Ah, țiganii ăștia!


Picolo
- Monday, August 21, 2017 at 12:04:39 (CEST)
.::.:.::.Remember: acum 48 de ani in America Libera! Ce tineri si visatori!


Richie Havens - Freedom at Woodstock 1969
Richie Havens @ Woodstock Festival 1969

A Tribute to the man who captivated the audience and set the tone for the greatest music concert ever. Playing a host of brilliantly delivered songs Richie caught the imagination of the crowd playing until sweat was pouring from him. Richie Havens January 21, 1941 - April 22, 2013

-----

Joe Cocker [20 May 1944 – 22 December 2014]

With A Little Help Of My Friends
This was one of the very first songs I heard when I stepped off the plane coming back from Vietnam in the fall of 1969. I still had stitches from wounds received and was really glad to be back home....

.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Cucu
- Monday, August 21, 2017 at 03:39:26 (CEST)
Nea Ion, multumesc de Sofia Vicoveanca, fain.


Cucu
- Monday, August 21, 2017 at 03:29:43 (CEST)
Kronny: "vorba lunga saracia omlui..." se mai zice si "boala lunga e moarte sigura."

Picolo, noroc, cu, Cucu matale, ca nu inoata ci zboara.

Sanatate


Ion_Hoinaru
- Sunday, August 20, 2017 at 17:59:47 (CEST)
Istorie și muzică. Citiți și vă minunați, dar ascultați-i și toate cântecele din articol, că n-o să vă pară rău. Sofia Vicoveanca


Picolo
- Sunday, August 20, 2017 at 12:59:35 (CEST)
.::.:.::.nea Ioane, m-am speriat:


Moartea lui Cucu

„La sfârșitul anilor ’70 am venit la Facultatea de Construcții, la București. Am terminat cu chiu, cu vai, am ajuns la Petroșani printr-o repartiție, dar n-am stat mult. Voiam să plec. M-am gândit să trec granița ilegal, dar s-a întâmplat ceva tragic. În localitatea Lița, unde a copilărit și Liviu Dragnea, s-au format câteva grupuri, cu anumiți băieți care se pregăteau să fugă. Am zis să plece un prim grup, să vedem ce se întâmplă. Din păcate, chiar în primul grup, un băiat – îi spuneam Cucu – a fost omorât cu o șalupă, pe Dunăre, undeva între Turnu Severin și Orșova. L-au adus acasă într-o cutie de fier. Asta ne-a dat înapoi pe ceilalți, ne-a descurajat. Ni s-a făcut frică, vedeam ce formă poate să ia teroarea.“


...bine c-a fost doar un vis urât!

muzica!

.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Ion_Hoinaru
- Sunday, August 20, 2017 at 01:10:36 (CEST)
Puțină istorie nu strică.
O intereantă lecție de viață


Kronberg
- Saturday, August 19, 2017 at 20:59:50 (CEST)
Cucule,
chestia aia cu ciorilii pe autoban(ca)care cum va sa zica_cind se redeschide rubrica Tara cu proshti pune un Asterx/Dadix s-o bagam cu fortza!
Fortza fie cu voi!
Ha, ha, haaaaaa...

N. Korea's Kim says he will watch US a bit longer before acting

NO, NO, NOOOOOOO !

Asha a zis si Kronny pe vremea cind il ijurau fraierii si acu` inca sta cu ei la taifas...
No... ai spus c-o faci o faci iute pin`nu se desmeticeshte!
Stilul rezbelului dintotdeauna este ca vinatoare de mushte sau agatzatu` muierilor :
FRONTAL SI PE NEPREGATITE...
O dobori... si-tzi ramine timp si de alta!
Ce negocieri, ce tratative...
zice romanu ca :
vorba lunga saracia omlui...
Gataaaa...
Va las sa va imbogatzitizi in continuare (spirituala imbogatzirea).

Pa.


Cucu
- Wednesday, August 16, 2017 at 14:49:58 (CEST)
Un om bun ajunge in rai unde își primește aripioarele, primește un loc pe un norișor pufos, harfa la mana si incepe viata de rai.
Toată ziua apa face pic-pic-pic, albinuţele bâz-bâz-bâz, păsărelele cip-cip-cip.
O zi, două, trei, o săptămână, două, o lună, două, trei.
Plictiseală mare aşa că se gândeşte:
- Hai să dau o raită pe-aici. Vede pe panoul de anunţuri: “SEJUR IN IAD: 7 ZILE - PRET 7 PENE DIN ARIPI”.
Îşi smulge şapte pene din aripă şi plăteşte pe loc, e suit în autocar şi după o oră ajunge la poarta Iadului. Se deschid porţile şi apar cinci tipe superbe. Petrece şapte zile superbe, cu nebunii, distractii.
Dar se termină zilele şi se întoarce în Rai pe norişorul lui pufos, apa pic-pic-pic, albinutele bâz-bâz-bâz, păsărelele cip-cip-cip. O zi, două, o săptămână, două, trei, o lună.
- Gata! Aşa nu se mai poate.
Mă duc să-mi fac actele de transfer în Iad!
După o săptămână primeşte actele, se suie în autocar şi ajunge la porţile Iadului.
Se deschid porţile şi apar şapte hăndrălăi, cât dulapul, îl leagă şi-l bagă în cazan la fiert.
Nu mai înţelege nimic. Trece pe-acolo Prea Împieliţatul şi profitând de ocazie îl întreabă:
- Cum cu o săptămână înainte a fost aşa de de super, cu gacigile şi tot tacâmul, şi acum e groaznic?
- Asta-i diferenţa dintre turist şi emigrant.


Ion_Hoinaru
- Tuesday, August 15, 2017 at 05:40:04 (CEST)
Din revista CAȚAVENCU.
"CCR ne cere să nu perturbăm buna activitate a hoților din Guvern
de Spartakus , 28 februarie 2017

Valer Dorneanu, pe vremea când era ”prietenul din Parlament” Acum e ”prietenul din CCR”. Al cui prieten? Nu spui, persoană importantă, monșer!
Născută după model american, dar din oameni sovietici, nu se putea ca Curtea Constituțională (vi se pare cacofonie? Ei, aș!) să iasă altfel decât o struțo-cămilă gata oricând să pună botul la cine-i dă mai multe apă, paie și bătaie. De-a lungul vremii, CCR a luat multe decizii controversate, dar le-am trecut cu vederea. Ei, sunt și oameni bătrâni pe-acolo, unul am impresia că a stat chiar în bancă sau în arcă, nu sunt sigur, cu taica Noe, trebuie să-i respectăm, am zis noi. Dar ultima decizie, asta prin care le interzice procurorilor DNA să le pună veioza-n ochi ciorditorilor din guvern mi se pare că a întrecut de tot măsura.
Adică intră procurorii pe fir, intuind că Florin Ciordache, Grindeanu și restul bandei celebrului recidivist Mustață de la Teleorman, au comis infracțiuni, depistează infracțiunile, descoperă că alde Ciordache a distrus înscrisuri – deși tipul susține că alți șobolani le-au ros, nu el! – și, când credeam și noi că se lasă cu cătușe și jucat cearșaful la Jilava, pac!, intră Curtea Constituțională în scenă și zice că DNA a săvârșit un abuz și ”a perturbat buna activitate a Guvernului”. Alo, dinozaurii de la CCR, păi vedeți, domle, că ”buna activitate” era, de fapt, banditism curat, săvârșit în toiul nopții! Că, dac-ar fi dat legi normale, corecte, nu le-ar fi zis nimeni nici dă-te mai încolo. Pe cine vreți voi să prostiți, sauropozilor? De ce DNA nu are voie să ancheteze mârlăniile guvernului, nu asta e treaba lui, să-i prindă pe hoți? Adică de ce să ancheteze asemenea măgării Parlamentul, cum vreți voi, T-Recșilor? E ca și cum l-ai aduce pe unul din clanul Ștoacă să fie judecat pentru tâlhărie de colegii lui din clanul Sadoveanu sau pe Relu Cămătaru să fie judecat de fratilii lui, Nuțu Cămătaru, cu un întreg complet de lei fioroși. Nu e clar că Parlamentul și Guvernul sunt pă mână și n-o să se dea în gât unii pe alții niciodată?
Și, dacă tot v-ați apucat să faceți nefăcute, din astea, domnilor pterodactili de la CCR, de ce nu dați o hotărâre prin care și violatorii, tâlharii și criminalii să nu mai fie săltați de poliție și procurori, ci să fie conduși, cu girofar, normal, direct la Parlamen, ca să fie judecați de parlamentari, că unii dintre ăștia tot violatori, tâlhari și criminali au fost, înainte să-i prostească pe proști și să devină „aleși ai Poporului”? Sau, cel mai bine, să dea CCR o decizie prin care să spună, clar: Parlamentul și Guvernul au voie să fure, să distrugă acte, să fie corupția personificată, că tot nu pățesc nimic. Ceilalți români, care nu fac parte din Parlament și Guvern, n-au voie să încalce legea, deoarece sunt atât de proști încât nici nu știu să fure – dacă știau, acum sigur ar fi fost parlamentari sau miniștri, logic.
De ce ține CCR partea hoților? Din varii motive. De pildă, din obișnuință. Valer Dorneanu, președintele CCR, de pildă, avea o slăbiciune pentru ciorditori încă din 2007, când era deputat PSD și propunea, alături de – vai, ce surpriză, domnul Floriiiiin Ciordacheeee! - , dezincriminarea deturnărilor de fonduri și de subvenții de la bugetul de stat, ca să-i scape pe baronii de atunci – Sechelariu, Nicușor Constantinescu, Bebe Ivanovici, Marian Oprișan – sau de acum – Liviu Dragnea – de pușcărie. Prin urmare, ce poți pentru ca să mai zici? Dacă are archeopteryxul ăsta mic pasiune pentru corupți, ce să-i faci? N-ai ce să-i faci, e gustul lui și nu poți pentru ca să faci nimic în el.
Singurul lucru pe care îl poți face însă este să ceri ca, la referendumul anunțat de Iohannis, să fie trecută pe foaie – ca să nu se consume ditamai hârtia cu o singură întrebare – și propunerea ca ankylozaurii ăștia de la CCR să nu mai fie trimiși acolo de Camera Deputaților, de Senat, de președinte, de partide, de mă-sa, de tac-so, de Grigore, frac-so, ci să fie aleși chiar de adunările generale ale magistraților, cum e ales și CSM. Că mă gândesc că magistrații or ști mai bine pe cine să trimită la CCR decât știu tâmplarii, cizmarii și deputații ”de meserie auto” din Parlament. Câtă vreme n-o să se schimbe modul în care cei nouă judecători de la CCR sunt aleși, nu vă așteptați ca niște tâlhari cu acte, precum Grindeanu și asociații, să nu fure cu zâmbetul pe buze. Așteptați-vă, dimpotrivă, să fiți furați, jefuiți, tâlhăriți noaptea, ca hoții, sau ziua, ca netoții, de acești veritabili urmași ai lui Terente, care n-or avea mătârânga faimosului bandit, dar de fxxut ne fxt pe unde ne prind!

"


Cucu
- Tuesday, August 15, 2017 at 04:20:36 (CEST)
N. Korea's Kim says he will watch US a bit longer before acting


Cucu
- Monday, August 14, 2017 at 04:36:10 (CEST)
O poveste cu alte ciori


Cucu
- Sunday, August 13, 2017 at 06:49:49 (CEST)
O cioara sta pe o craca cu o bucatica de cascaval in gura. Vine vulpea.

– Cioara, cioruta, esti tu, draga mea, destul de sofisticata in gindirea ta politica?

Cioara tace.

– Cioara, cioruta, ai votat tu, fato, pe 29 iulie?

Cioara tace.

– Cioara, ciorisoara, ai votat DA sau NU?

Cioara ispitita si calcata pe nervi, nu se poate abtine:

– Daaaa!

Cade cascavalul si vulpea fuge cu tot cu auriul trofeu.

Cioara inteleptita si trista cugeta:

– Si daca as fi spus NU… s-ar fi schimbat oare ceva?


Cucu
- Sunday, August 13, 2017 at 06:43:22 (CEST)
Un tip a cumparat un frigider nou pentru casa lui. Ca sa scape de cel vechi, l-a pus in fata casei cu un carton pe el, pe care scria: “E gratis, daca il vrei, ia-l acasa”.

4 zile a stat frigiderul acolo si nimeni nici macar nu s-a uitat la el. A realizat ca oamenii erau neincrezatori in aceasta oferta.

Asa ca a decis sa schimbe cartonul: “Frigider de vanzare cu 100 ron”.

A doua zi cineva l-a furat!


Cucu
- Sunday, August 13, 2017 at 06:25:30 (CEST)
Ceausescu împreuna cu Elena, în vizita de lucru în Franta. La Luvru, în fata unui tablou, Elena exclama:

-Vai,ce Dogea minunat!

Ghidul intervine cu discretie:

-Dar este un Rembrandt, doamna!

La un altul,din nou:

-Uii! un Rembrandt remarcabil!

Ghidul se vede nevoit sa corecteze:

-Acesta este un Monet, doamna!

Într-un alt salon Elena exclama fericita:

-O, asta nu ma poate însela: E “Tiganca” lui Grigorescu!

-Nu, doamna. Ne aflam în ” Salonul oglinzilor”.


Cucu
- Saturday, August 12, 2017 at 19:59:41 (CEST)
Putin ajutor pentru nea Ion Hoinarul


Ion_Hoinaru
- Saturday, August 12, 2017 at 19:44:39 (CEST)
Și acum, puțină istorie, culeasă de pe internet. Ungurii nau voie să se supere.
*Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi.* “Cine crede că Marea Unire s-a datorat numai Adunării Româneşti de la Alba-Iulia din decembrie 1918 şi intelectualităţii greco-catolice, are o viziune patriotic-idilică asupra istoriei. Marile puteri victorioase, hotărîseră, destul de corect, să împartă înfrântul si destrămatul Imperiu Austro-Ungar, după criteriile populaţiilor majoritare. Aveau loc recensăminte, se făcuseră hărţi ale tuturor provinciilor imperiale după naţionalităţi,se pregăteau infiinţarea de noi ţări şi frontiere. Ungaria înaintase Parisului, unde aveau loc negocierile, hărţi ale Transilvaniei, în care, zona montană, platourile locuite numai de români din Maramureş, Oaş, Haţeg, Lăpuş, Apuseni, Năsăud etc. apăreau ca pustii. Într-o primă variantă, populaţia maghiară, aglomerată în oraşe (acolo unde românilor le era interzis să se aşeze – n.r.) apărea ca majoritară în Ardeal. E meritul unor misiuni de geografi francezi, de-a fi urcat pe toate cărările transilvane şi de-a fi inventariat şi anunţat existenţa unor numeroase comunităţi române, acolo unde hărţile maghiare marcaseră pete albe, lucru ce a contribuit determinant la decizia marilor puteri de la Trianon (prin care Transilvania a revenit României – n.r.)”. Acele misiuni de geografi francezi, despre care scria regretatul Radu Anton Roman, au fost conduse de geograful Robert Ficheux. Dacă n-ar fi existat profesorul Ficheux, azi Transilvania ar fi fost pământ unguresc. Omul acesta, scria Roman, „făcuse şi dăruise istorie şi geografie României”. O Românie care, din nefericire, l-a uitat de tot, după trecerea sa la cele veşnice, săvârşită acum un deceniu. N-am auzit nicăieri să se organizeze măcar un simpozion sau o adunare în memoria sa. Acum, încercăm să aducem modestul nostru omagiu personalităţii lui Robert Ficheux, să povestim şi altora despre cine a fost şi cât de mult bine ne-a făcut acest om, cu speranţa că anii ce vor veni şi, poate, generaţiile de după noi, îl vor aşeza la locul ce i se cuvine în istoria modernă a României.
*S-au împlinit 117 ani de la naştere**a **lui Robert Ficheux, omul căruia România îi datorează graniţele de azi. Robert Ficheux a fost unul dintre cei mai mari geografi francezi, un foarte bun vorbitor de limbă română şi un mare prieten al României. A fost, alături de celebrul lingvist suedez Alf Lombard, unul dintre cei mai mari iubitori ai ţării noastre, de când existăm ca stat „dodoloţ”.
Iată câteva repere din biografia profesorului *Ficheux:*
* Membru corespondent străin (1 iunie 1948) şi membru de onoare din străinătate (9 martie 1991) al Academiei Române.
* Studii superioare la celebra Universitate Sorbona , fiind licenţiat în istorie şi geografie (1919-1920).
* Încadrat, în urma recomandării lui Emmanuel de Martonne (un alt nume ilustru al geografiei), la Institutul Francez de înalte Studii din Bucureşti (1924-1927).
* Teză de doctorat cu un subiect privitor la studiul geomorfologic al întregului masiv al Munţilor Apuseni.
* Revenit în România în anul 1932, devine secretar general al
Institutului Francez din Bucureşti (până în 1935), apoi al Misiunii Universitare Franceze în România. În 1935, la recomandarea lui Emil Racoviţă, a fost numit succesor al lui George Vâlsan la Universitatea din Cluj-Napoca, unde a predat geografia fizică, până în 1938, când s-a întors în Franţa.
* Între 1927 şi 1996 a publicat nu mai puţin de 27 de cărţi, referitoare toate la România.
* Distins cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer, de către preşedintele Emil Constantinescu, în 1997. Două dintre cărţile lui Robert Ficheux le dau şi azi dureri de cap extremiştilor unguri: „Les Motzi” (Moţii), apărută în 1942 şi „Roumains et minorites ethniques en Transylvanie” (Români şi minorităţi etnice în Transilvania), apărută în 1990. Acestui om, cvasinecunoscut marelui public, România şi românii îi datorează enorm de mult. Practic, lui Robert Ficheux îi datorăm Marea Unire de la 1918 şi existenţa ţării noastre între frontierele ei de azi.


Cucu
- Tuesday, August 08, 2017 at 05:28:47 (CEST)
Si acum, continutul


Cucu
- Tuesday, August 08, 2017 at 04:12:55 (CEST)
Un bătrân, abia ținându-se pe picioare, vine grăbit la serviciul pașapoarte.
– Vreau pașaport în regim de urgență, ca să plec cât mai repede din țară.
– Păi n-aveți nevoie de pașaport în Europa.
– Europa e prea aproape… vreau să mă duc la capătul lumii.
– Da’ de ce?
– Nu sunt de acord cu politica față de homosexuali!
– Cum așa?
– Pe vremea lui Antonescu îi împușcau. Gheorghiu-Dej îi băga la pușcărie. Ceaușescu îi închidea la balamuc. Acum, după revoluție, i-au lăsat în pace și le-au dat drepturi.
– Și-atunci?
– Mi-e teamă să nu devină OBLIGATORIU…


Cucu
- Monday, August 07, 2017 at 05:42:27 (CEST)
Daca vrei sa-ti prelungesti viata, citeste aici


Ion_Hoinaru
- Sunday, August 06, 2017 at 05:20:18 (CEST)
Cine vrea să trăiască mai mult să citească cu atenție ce scrie aici.
Formula care ne prelungeşte viaţa
Toate bune și s-auzim și de mai bine.


Cucu
- Sunday, August 06, 2017 at 04:53:46 (CEST)
Ardeleanul coboara pe Feleac spre Cluj cu caruta cu nevasta si copilul. Ajungind in dreptul Teatrului, copilul intreaba:
– Tata, da’ casa aiasta mare cu doi catei pe ea ce-a fi?
– Nu stiu, dragu’ tatii.
Apoi, in Piata Unirii:
– Tata, da’ omu aiesta de hier pe cal, cine-o fi?
– Nu stiu, dragu’ tatii.
In fine, linga Parcul Mare:
– Tata, da’ la balta aiasta mica, oare cum i-a zice?
– Nu stiu, dragu’ tatii.”
Femeia, agasata de insistentele copilului, intervine:
– Da’ mai lasa-l in pace pe tata-to, ma copile, nu vezi ca-i trudit?!
La care taranul raspunde cu bonomie ardeleneasca:
– Lasa-l, femeie, pe copil sa intrebe, ca numa’ asa invata!


Cucu
- Saturday, August 05, 2017 at 06:24:34 (CEST)
Bula in iad

By admin - August 4, 2017

Bula moare si ajunge in iad. Acolo descopera ca exista cate un iad pentru fiecare tara. Merge in iadul german si intreaba:
– Ce ti se face aici?
– Pai, ce sa-ti faca… te pun pe scaunul electric pentru o ora, pe urma te aseaza pe un pat de cuie pentru inca o ora, si restul zilei te biciuieste dracul german.
Lui Bula nu-i place ce aude si incearca iadul rusesc:
– Ce ti se face aici?

– Pai… te pun pe scaunul electric pentru o ora, pe urma te aseaza pe un pat de cuie pentru inca o ora, si restul zilei te biciuieste dracul rus.
Pe urma verifica iadul american, francez, etc. si primeste raspunsuri asemanatoare.
Apoi ajunge la iadul romanesc si descopera ca este o coada foarte, foarte mare la intrare.
-Ce ti se face aici?

– Pai… te pun pe scaunul electric pentru o ora, pe urma te aseaza pe un pat de cuie pentru inca o ora, si restul zilei te biciuieste dracul roman.
– Pai este cam la fel ca in celelalte iaduri, de ce vrea atata lume sa intre?
-Pentru ca scaunul electric nu merge si nimeni nu vine sa-l repare, cuiele din pat au fost furate, iar dracul roman este un fost senator, asa ca vine, semneaza de prezenta si apoi se duce la bar.

Bula in iad


Ion_Hoinaru
- Friday, August 04, 2017 at 01:36:22 (CEST)
Despre ai noștri, mânca-ți-aș.
1. Aţi auzit de ţiganul cu Alzheimer? Şi-a jefuit propria locuinţă.
2. Ţiganul pleacă la război, lăsând acasă nevasta şi cei trei copii. După trei ani se întoarce de pe front şi se duce acasă cu sufletul la gură, ştiind că oraşul lor fusese bombardat. Îşi găseşte nevasta, o îmbrăţişează, apoi îşi vede copiii şi-i îmbrăţişează plângând:
- Dragii tatei, din trei aţi mai rămas doar cinci !
3. Te-ai săturat să-ţi spargă ţiganii casa? Nu cheltui banii aiurea pe alarme şi camere de luat vederi, scrie mare pe uşă: Oficiul Forţelor de Muncă.
4. Ţiganul aduna vreascuri pe braţ, la un moment dat apare pădurarul şi îl întreabă:
- Ce faci, mă, iar ai venit la furat de lemne?
- Nu, domnule, le adun pentru iepuri.
- Ce, mă, iepurii tăi mănâncă lemne ?
- Eh, dacă nu le mănâncă, le bag pe foc.
5. Un ţigan vindea ceasuri la o tarabă.
Vine un client şi îl întreabă dacă poate încerca un ceas. Ţiganul e de acord.
Clientul îşi pune ceasul pe mână, se uită puţin la el şi apoi o ia la sănătoasa.
Ţiganul, uitându-se lung după el, zice:
- Mânca-ţi-aş! Ăsta mi l-a luat la preţ de achiziţie!
6. Un ţigan intră într-un bar şi se aşează pe scaun. Se uită la barman, barmanul se uită la el.
Ţiganul zice:
- Un rom!
Barmanul:
- Te-am văzut, du-te dracu'!
7. Moare ţiganul, iar în Rai se-ntâlneşte cu Ceauşescu.
- Măi ţigane, când a fost mai bine, în vremea mea sau acum?
- În vremea ta, jupâne, că pă vremea aia politicienii făcea politică, muncitorii lucrea, iar ţiganii fura. Acu' însă... politicienii fură, muncitorii fac politică şi toţi vrea... să lucrez eu...
8. Ţiganu' merge acasă:
- De-ai şti, muiere, ce eşarfă am vrut să-ţi aduc.
- Şi de ce n-ai adus-o, mînca-ţi-aş?
- N-am putut, fă, se tot holba la mine vânzătoarea.


Cucu
- Thursday, August 03, 2017 at 17:05:37 (CEST)
Academia Romana


Ion_Hoinaru
- Thursday, August 03, 2017 at 05:56:11 (CEST)
20 iunie 2017
Pentru respectarea Centenarului Marii Uniri şi a memoriei istorice a românilor.
Academia Română este principala instituţie a conştiinţei naţionale a
românilor. Această menire este inserată în actul ei de naştere, proiectul ei constitutiv, rostul instituţiei şi destinul său primordial.
Există momente când un popor nu poate să tacă. Există momente în Istorie când conştiinţa naţională a celor care conduc vremelnic destinele unei naţiuni scade sub cota de alarmă. Sunt acele momente în care totul pare de vânzare, totul se negociează, totul se relativizează, tot ce e sfânt şi intangibil devine simplă marfă pe taraba politică. În aceste momente, este datoria tuturor celor care trebuie să vorbească să iasă în faţă şi să spună lucrurilor pe nume. Conştiinţa naţională a unui popor are nevoie să se exprime prin instituţiile sale. Apelul nostru către clasa politică din România este să nu uite de menirea ei. Să nu insulte sufletele a zeci de milioane de români, trăitori în România şi în afara hotarelor ei, să nu batjocorească anul în care pregătim sărbătorirea a 100 de ani de Românie modernă, independentă şi mare.
Pe 15 martie 1848 „tinerii unguri“ conduşi de Petöfi Sandor şi mobilizaţi de poeziile sale patriotice au ridicat mulţimile („Sus! Patria către maghiari strigat-a: E timpul pentru luptă să fiţi gata!“). La finalul zilei, programul în douăsprezece puncte, printre care şi unirea Ungariei cu Transilvania, a fost acceptat de către Parlament şi de Curtea de la Viena. Această zi ar urma să devină, în preajma a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor Românilor, Ziua maghiarilor din România!
A vota ziua de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România înseamnă o ignorare flagrantă şi vinovată a memoriei istorice a românilor, pentru care Unitatea naţională şi de limbă a constituit busola istorică în toate momentele de restrişte sau de bucurie colectivă.
A vota ziua de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România este un gest iresponsabil în perspectiva menţinerii păcii sociale interne, exemplară în ţara noastră, în condiţiile în care drepturile minorităţilor de aici depăşesc normele europene în materie.
A vota ziua de 15 martie ar însemna o anulare a eforturilor de sărbătorire firească a Centenarului unităţii naţionale care are ca miză crucială Unirea de la 1 decembrie 1918 – clipa astrală a istoriei poporului român.
A vota ziua de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România înseamnă o încurajare tacită a revendicărilor cercurilor extremiste maghiare care au început deja o veritabilă campanie internă şi internaţională în perspectiva a 100 de ani de la Trianon.
Academia Română nu poate să admită că se poate întâmpla aşa ceva. Nu există scuze, argumente şi justificări de niciun fel. Toţi vom fi judecaţi pentru faptele noastre, mai ales când miza acestor fapte este naţională, nu individuală. Nimeni nu are dreptul să ignore Istoria unui popor.
Trimitem pe această cale apelul nostru către politicienii români, de orice naţionalitate ar fi aceştia, la responsabilitate, respect şi, până la urmă, la bun simţ.
Să nu ne uităm menirea şi să nu uităm niciodată cine suntem.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

BIROUL PREZIDIULUI ACADEMIEI ROMÂNE


Cucu
- Thursday, August 03, 2017 at 05:55:46 (CEST)
Un pic de exercitii fizice, asa, ca sa ne mai dexmortim


Cucu
- Monday, July 31, 2017 at 06:13:25 (CEST)
Stam rau la capitolul inspiratie; ar trebui consumata mai multa salata si verdeturi, ajuta la mentinerea tacerii.


Intrarea la Capsa Hoinarului este libera. Publicarea mesajelor dumneavoastra: in limita netiquettei si a celor sapte ani de-acasa!
Forma si fondul mesajelor sau articolelor publicate va apartine in exclusivitate. Nu exista moderator pentu acest site. Orice abuz, spam, injurii, atac la persoana, etc. atrage dupa sine excluderea si anularea contului respectiv.
Nu instrainati datele dvs. de acces (numele si parola) si nu lasati o alta persoana sa foloseasca masa de scris rezervata pe numele dumneavoastra!

Pentru eventuale probleme tehnice de acces sau pentru rezervarea unei mese de scris la Capsa, trimiteti va rugam un email la webmaster@ronews.org. Va multumim!


Mesaje anterioare TOP