bar-cafe31.gif (1026 bytes) bar-cafe32.gif (1051 bytes) bar-cafe42.gif (1055 bytes) bar-cafe41.gif (1026 bytes)

Bun venit la cafeneaua virtuala Capsa Hoinarului!
Va rugam alegeti masa de scris REZERVATA dumneavoastra
Pentru deschiderea unui cont la Capsa, trimiteti va rugam un email la webmaster@ronews.org

Tune InRadio123
 
La o cafea!La Multi Ani!

Catalina - In Memoriam 
Ion_Hoinaru
- Thursday, April 19, 2018 at 18:59:15 (CEST)
Noroc boier Așchiuță. Iaca mai jos ceva din care rezultă că și palinca-i bună la ceva.Ion_Hoinaru
- Friday, April 06, 2018 at 17:37:12 (CEST)
Din RO, unde-s băeți deștepți.
"Chestii românești
Hotărăște Dumnezeu să facă un gard între Rai și Iad, așa că îl cheamă pe Sf. Petru și-i cere să organizeze o licitație.
Sf. Petru, după îndelungi căutări pe internet, aduce în fața Domnului 3 constructori : un francez, un american și un român.
Dumnezeu îi ia la întrebări :
- Ia să-mi spună fiecare cu cât îmi face gardul.
Francezul :
- Cu 5,000,000 de euro. Folosesc tehnologie franceză de ultimă generație, muncitori chinezi toți unu și unu.
Americanul :
- Cu 10,000,000 de euro, dar folosesc tehnologie de ultra-noua generație, stâlpi cu senzori de mișcare, fire wireless, camere de filmat prin satelit cu servere pe internet, etc...
Românul :
- Păi, cu 15,000,000 de euro.
- Da ce faci de banii ăștia ? întreabă Domnul cu mirare.
- Păi, (apropiindu-se de urechea Domnului), iți dau Ție 5,000,000 de euro că mi-ai dat licitația, 5,000,,000 de euro îi iau eu că am câștigat licitația iar restul de 5,000,000 îi dăm francezului să facă gardul."


Cucu
- Sunday, April 01, 2018 at 20:06:21 (CEST)
Masacrul de la Fantana Alba

Nandi Lucian
11 hrs ·
Sa nu uitam...

S-a întâmplat în 1 aprilie1941: Masacrul de la Fântâna Albă a fost un masacru care a avut loc la 1 aprilie 1941, atunci când între 2.000-3.000 de români, locuitori ai satelor de pe valea Siretului au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în România.La începutul anului 1941, NKVD a lansat zvonuri potrivit cărora sovieticii ar fi permis trecerea graniţei în România. Drept urmare, la 1 aprilie, 1941 un grup mare de oameni din mai multe sate de pe valea Siretului (Pătrăuţii-de-Sus, Pătrăuţii-de-Jos, Cupca, Corceşti, Suceveni), purtând în faţă un steag alb şi însemne religioase (icoane, prapuri şi cruci din cetină), a format o coloană paşnică de peste 2.000 de persoane, şi s-a îndreptat spre noua graniţă sovieto-română. În poiana Varniţa, la circa 3 km de graniţa română, grănicerii sovietici i-au somat să se oprească. După ce coloana a ignorat somaţia, sovieticii au tras în plin cu mitraliere, încontinuu, secerându-i. Supravieţuitorii au fost urmăriţi de cavalerişti şi spintecaţi cu sabia.După masacru răniţii au fost legaţi de cozile cailor şi târâţi până la 5 gropi comune săpate dinainte, unde au fost ingropaţi, unii fiind în viaţă încă: bătrâni, femei, copii, sugari - vii, morţi sau muribunzi. Două zile şi două nopţi s-a mişcat pământul în acele gropi, până toţi şi-au dat duhul.Câţiva, „mai norocoşi”, au fost arestaţi de NKVD din Hliboca (Adâncata) şi, după torturi înfiorătoare, au fost duşi în cimitirul evreiesc din acel orăşel şi aruncaţi de vii într-o groapă comună, peste care s-a turnat şi s-a stins var.După masacru a fost declanşată o operaţiune vastă de represalii. Astfel, în noaptea zilei de 12 spre 13 iunie 1941, peste 13.000 de români au fost ridicaţi din casele lor şi deportaţi în Siberia şi Kazahstan. Au supravieţuit puţini. Ca rezultat al emigrărilor, deportărilor şi asasinatelor, populaţia românească a regiunii Cernăuţi a scăzut cu 75,000 de persoane între recensământul românesc din 1930 şi primul recensământ Sovietic în 1959. S-a afirmat că aceste persecuţii au făcut parte dintr-un program deliberat de exterminare a populaţiei româneşti, plănuit şi executat de regimul sovietic. Subiectul masacrului de la Fântâna Albă a fost considerat tabu până în anii '90, fiind interzisă de autorităţile sovietice şi ulterior de cele ucrainene orice referire la el sau comemorare a lui. Doar din anul 2000 autorităţile ucrainene au permis oficierea unui parastas pentru odihna românilor care şi-au dorit doar să trăiască în România.
Surse:
https://www.historia.ro/…

1 Aprilie 1941, Masacrul de la Fantana Alba


Kronberg
- Tuesday, March 27, 2018 at 17:28:57 (CEST)
GATA... va las ca vine saptamina patimilor si nu vreau sa va amintesc de era Dadix/Cucu si obsesiile lor optimiste...
Ne vedem dupa Inviere si vom privi in jur cu fericire sa vedem de s-o schimbat ceva.

Pa.


Kronberg
- Tuesday, March 27, 2018 at 17:26:24 (CEST)
Ashchiutz'
Intii multz'am de palinca (uf, credeam ca te-ai lasat de ce-i bun pe lume)
Apoi sa shti ca am veshti proaste pentru tine si restul de voi antiT...
Am verificat la neica Nostradamus si mi-a dat cu +... inca 4 anishori de ShTrump'fizeala sa tzina boboru in priza cu amantele sale trasnet si cu ce vrea el sa faca da' nu-l lasa chinezii.
Pa
si ashijderea de toate culorile (pushchea pe limba-tzi! - cind se trezeshte evropa si-i trimite acasa pe muslimicii refugiatzi... unde crezi ca se vor stabili... odata ce le-a facut Daniel catedrala si muftiu moschee? hmmm, de toate culorile va fi blestemul natziei ce-l va depashi pe PDSR!)


Kronberg
- Tuesday, March 27, 2018 at 17:20:45 (CEST)
Ah, uitai sa mentzionez : clasamentul meu se refera la faimosul Eurovision.

Cucule pasare sura...
ORICARE ar fi pilotul si acuzatziile d'o parte si d'alta
Un lucru e sigur si nici un trollishor (d'o parte si d'alta) nu shi-a muiat mustezilii sa expliciteze :
CE PULA UNIVERSULUI cauta acel avion ACOLO si la ALTITUDINEA aia.(punct)
Odata ce vei obtzine un raspuns onest la acesta intrebare ce se termina cu punct... vei sthi cine a dorit ca acel avion sa fie doborit. E ca si cum se deschide sezonul de vinatoare la ratze si tu, pe malul celalat mingii pe creshtet o ratzushca si-i spui... DONT WORRY... tzi-am pus inelush de pasare protejata... NIMENI N-O SA TRAGA-N TINE!
Deci... Cucule pasare sura
Il las pe Zig sa te complimenteze-n continuare.

ps
Nu ca nu tzi-ashi mai fi pus aceasta intrebare si acu 3 la 10 ani de cind ai ramas blocat pe UKraina... cred ca nici dupa Cernobil nu s-a gasit un obsedat mai incapatzinat sa afle adevarul mai mare ca tine. Tragedia ta este ca tot ce afli nu-tzi convine.
PA
Si bucura-te ca vine Invierea (in bla-bla-ul ce inconjoara evenimentul vei afla ca se poate si mai rau... si atunci dar si acum!)


Kronberg
- Monday, March 26, 2018 at 22:27:21 (CEST)
Servus Fetelor !
Iata melodiile ce cred eu ca sint cele mai bune dintre cele prezentate :
Elvetzia
UK
Spain
Norway
Olanda
Romania
Rusia si chiar Israel.
Dupa cum imi vedetzi topul... Shwaitzeria sau UK ar trebui sa cishtige, daca nu... de ce nu cracii aia superbi mioritici...

Ma bucur sa va regasesc in formatzie aproape completa...

Unde-i Dadix?
Ca daca ar fi el p'acilea v-ar fi tradus CAM bridge Anal y Tica si s-ar vedea ce-a codificat ala de se crede Dumnezeu la papusharitul acetei lumi.

In rest,
Da... Fuck shTrumphy! da' lasa-l first sa ridice wall'ul si sa puna stop la satanici si sa-shi spele coloratzii si... hmmm, macar asta le promite... poate vine altu in mileniul urmator sa le si faca.

PASHTE FERICIT ! (strulii First... intra mai ushor in istorie ca n-au gluga!)
Si nu uitatzi... cind va betzivanitzi si vi se pare c-a inviat... un lucru e sigur : a patimit saracu pina a urcat pe Cruce.
Da asta se trece cu vederea ca sa nu le strice la oameni sarbatoarea.
Pa.


Cucu
- Sunday, March 25, 2018 at 21:30:44 (CEST)
Ha, ha, ha! O fugit Putin de dracu si o dat de tat-so! Apropo, investigatia cu pilotul ucrainean inca nu a ajuns la concluzie. S-ar putea sa fie la mijloc o crima premeditata. De ce? Inca nu se stie. Presupun ca "cineva" a pus la cale un scenariu, ca in filme: Il omoram pe pilotul care e acuzat -- de rusi -- ca ar fi doborat MH17, facem crima sa arate a sinucidere -- rusi se pricep si la asa ceva, am vazut la Londra -- pe urma aruncam, cu tota forta, vina pe mort, si rusi scapa basma curata. "A statement from Mykolaiv police on Facebook (in Ukrainian) described Voloshyn's death as "suicide", but it is being investigated under the "premeditated murder" section of Ukraine's penal code."


Cucu
- Sunday, March 25, 2018 at 21:30:44 (CEST)
Ha, ha, ha! O fugit Putin de dracu si o dat de tat-so! Apropo, investigatia cu pilotul ucrainean inca nu a ajuns la concluzie. S-ar putea sa fie la mijloc o crima premeditata. De ce? Inca nu se stie. Presupun ca "cineva" a pus la cale un scenariu, ca in filme: Il omoram pe pilotul care e acuzat -- de rusi -- ca ar fi doborat MH17, facem crima sa arate a sinucidere -- rusi se pricep si la asa ceva, am vazut la Londra -- pe urma aruncam, cu tota forta, vina pe mort, si rusi scapa basma curata. "A statement from Mykolaiv police on Facebook (in Ukrainian) described Voloshyn's death as "suicide", but it is being investigated under the "premeditated murder" section of Ukraine's penal code."


Aschiuta
- Friday, March 23, 2018 at 07:43:33 (CET)
Sanatate boieri dumneavoastra.
Boier Sieg sanatate ma bucur sa te recitesc in cafee.Si eu cred ca ai dreptate in ce-l priveste pe trompeta ala pacalici.... Vadim Tudor era un adevarat pacalici pe linga asta.... asta este...

Boieri dumneavoastra pentru toata lumea o gura de palinca si sanatate multa.


Doamne ocroteste-i pe romani oriunde-ar fi si de orice culoare.


Siegfried
- Thursday, March 22, 2018 at 21:21:13 (CET)
Salutari la toata lumea.
Cam liniste aici si sâmtzesc lipsa splendidelor postari despre MH17..
Asa ca-l ajut io pre Cuculoaza sa aibe un "cold-start"

Pilotul care a doborât avionul civil MH17b deasupra Ukrainei, a fost gasit mort

https://twitter.com/TheNYevening/

Apai va urez din timp numai bine de Sfintele Pasti ( ambele d00, "nemtzesti si românesti" si la ovrei d'asemenea ptr al lor -care de fapt este cel original )

(Mi-aduc aminte ce multzumit am fost ca a castigat Donald Trump alegerile in noiembrie 2016.. Si eu si Calare rânjeam si ne amuzam pe seama Establishmentului NWO, al Rockefeller Foundation-Mafia si al Clanurilor Clinton +Bush...
No acu' pot sa spun ca Donald TRUMP este un càcat si mai si, decat a fost Dubya Bush-jr.
"Drain the Swamp" my a$$, fvtv-i gura lui de imputziciune ipocrita, de cacat oportunist si mincinos sugator de pvla la Bibi Netanyahu.Deci numai bine si cine stie când ne-om mai vedea.


Aschiuta
- Friday, March 16, 2018 at 19:38:49 (CET)
Sanatate boieri dumneavoastra.
Ar fi interesanta o prezenta sa vedem si noi citi mai existam....
Doamne ocroteste-i pe romani oriunde ar fi si de orice culoare...


Tablagiul
- Wednesday, March 14, 2018 at 20:06:22 (CET)
Un salut întârziat, tuturor aflàtorilor încà
pe la mese. A la votre!


Picolo
- Monday, March 12, 2018 at 11:04:08 (CET)
.::.:.::.io am a 5-a intrebare:
- Unde-i Cucu?!!!

Nea Ioane şugubăț :)


muzica!

.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Ion_Hoinaru
- Sunday, March 11, 2018 at 20:52:08 (CET)
Copii, ce să-i faci?
Vladimir Putin vizitează o scoală din Moscova. Intr-o clasa le vorbește copiilor despre cat de puternica e Rusia si cum are grija de oameni.
La sfârșit, a dorit sa răspundă la niște întrebări din partea micuților.
-Eu sunt Sașa si vreau sa-mi răspundeți la 2 întrebări: de ce Rusia a anexat Crimeea si de ce Rusia a trimis trupe in Ucraina? Putin a răspuns:
-Întrebările sunt bune, îmi pare bine ca m-ați întrebat! In acel moment se aude soneria si copiii ies in pauza. După pauza, sesiunea de întrebări s-a
reluat:
-Eu sunt Misa si as vrea sa-mi răspundeți la 4 întrebări: de ce Rusia a anexat Crimeea, de ce Rusia a trimis trupe in Ucraina, de ce a sunat de pauza cu 20 de minute mai devreme si unde e Sașa?


Ion_Hoinaru
- Tuesday, March 06, 2018 at 19:29:41 (CET)
Aici
https://apis.mail.yahoo.com/ ws/v3/ mailboxes/@.id== VjN-yXJPZ6Y2jS BOZJJAlSma- 4JMibAn1N3bKOtb9fe Q6b2sH4D WesMu05GzYAPx39 PwsVOAykft_ OCWIB6Ledswcw/ messages/@.id== AOOWxAoAAANJWp7F rAy9uKpw5Uw/ content/parts/@.id== 18/thumbnail?appId= YMailNorrin&download WhenThumbnailFails= true&pid=18

o poza interesanta. Pa si spor.


Ion_Hoinaru
- Tuesday, March 06, 2018 at 16:11:35 (CET)
Progresăm, progresăm. Vedeți mai jos cum.
https://www.facebook.com/ comentacii/photos/ a.760739084113298. 1073741827. 750799068440633/ 777038525816687/ ?type=3. Noroc si spor.


Cucu
- Monday, March 05, 2018 at 05:55:18 (CET)
De ce a plans Putin?


Cucu
- Monday, February 26, 2018 at 18:47:19 (CET)
Bancul zilei: Fapta buna merita rasplatita

Discutie intre doi macelari ramasi singuri in pravalie dupa plecarea unui batranel:
- Mai prietene, suntem colegi de atata timp, furam impreuna si la cantar si la ambalaj si la dat restul, ma rog, asa cum e specific breslei noastre, dar in fiecare saptamana vine batranul asta ponosit si-i dai un pachet de carne, asa pe de-a moaca. De ce?
- Baaai, omul asta mi-a facut atat de mult bine, incat ii sunt indatorat pana la moarte.
- Serios? Cum asa?? Cand???
- Cand aveam 20 de ani si eram student la Politehnica, batranelul asta mi-a fost profesor. Si daca n-avea el grija sa ma pice la examene, cine stie... ajungeam ... vreun amarat de inginer...


Cucu
- Sunday, February 25, 2018 at 01:06:23 (CET)
Batalia Finala


Cucu
- Saturday, February 24, 2018 at 06:39:40 (CET)
Ceva nou pe piata


Cucu
- Saturday, February 24, 2018 at 06:39:40 (CET)
Ceva nou pe piata


Cucu
- Saturday, February 24, 2018 at 06:38:30 (CET)
O fi clopot cu virusi, nea Ion. Ca incepe sa-mi curga nasul.Ion_Hoinaru
- Wednesday, February 21, 2018 at 22:37:56 (CET)
Regret domnule Cucu, înseamnă c-aveți alt fel de clopot, că la al meu merge bine. Ia vedeți, nu s-o fi dus în Download? Sănătate și spor, că ceilalți or fi având și alte treburi. Lasă, c-o să iasă și dânșii la pesie și-tunci o să vedem.


Calare
- Wednesday, February 21, 2018 at 15:19:11 (CET)
Vaz ca p-aicisica nu mai e decat un dialog intre cei doi old timers.
Va salut pe voi si pe super Mitica, care inca tine pagina asta.


Cucu
- Tuesday, February 20, 2018 at 18:10:42 (CET)
"Following the formal speeches, the Kurdish-Americans had an opportunity to speak with Cruz, as one attendee, Bakhtiar Dargali, related to Kurdistan 24.

Cruz told them, “There should be an independent Kurdistan in the Middle East,” Dargali said.

“The Kurds have been a great ally. We should help them more to establish a state,” the Texas Senator added to the great satisfaction of his Kurdish-American interlocutors."


Cucu
- Tuesday, February 20, 2018 at 06:44:54 (CET)
Inca mai razi?


Cucu
- Monday, February 19, 2018 at 02:04:03 (CET)
Nea Ion, am tras din nou clopotul, a iesit un sunet alb, ca inainte.


Ion_Hoinaru
- Monday, February 19, 2018 at 01:55:07 (CET)
Circulă șpe Internet.
ESTE BINE DE STIUT...
1. VARZA
Îndepărtând frunzele superioare și ciocanul de varză, veți elimina din aceasta o parte bună din nitrați.
2. CARTOFUL
Nitrații se acumulează imediat sub coaja și în mijlocul cartofului.
Unica soluție de a scăpa de nitrați este să aruncați apa în care au fiert cartofii.
3. DOVLECEII, CASTRAVEȚII, VINETELE
Castraveții ecologici puri trebuie să fie de culoare verzuie deschisă. Dacă însă sunt de culoare verde închisă, atunci cu siguranță s-au utilizat nitrați la creșterea lor. Primii dovlecei și vinete trebuie curățite de coajă. De asemenea, trebuie îndepărtat cotorul, acesta este cea mai infectată parte a lor.
4. SALATA VERDE, PĂTRUNJELUL, MĂRARUL ȘI ALTE VERDEȚURI
Verdeața absoarbe destul de activ nitrații, iar înainte de a fi consumată trebuie ținută în apă nu mai puțin de o oră și clătită bine.
5. ROȘIILE
Cu cât coaja lor este mai groasă, cu atât mai multe chimicale conțin.
Niciodată nu cumpărați roșii de culoare portocalie-roșie. Nervurile groase și pulpa de culoare albă din interiorul acestora este un semn al nitraților. Dacă totuși ați cumpărat astfel de roșii, țineți-le în apă rece timp de o oră înainte să le consumați.
6. SFECLA, MORCOVUL ȘI RIDICHEA
În aceste legume marea parte a nitraților este concentrată pe capete:
lângă frunze și înspre coadă. Aceste părți trebuie neapărat îndepărtate înainte de consum. Nu cumpărați sfecla cu codița răsucită. În cazul morcovului trebuie tăiat 1 cm din codiță, iar partea verde trebuie îndepărtată în totalitate.
7. STRUGURII
Pentru păstrarea acestora timp îndelungat ei sunt tratați cu fungicide. Tot ce este necesar să faceți este să-i spălați bine sub jet de apă.
8. PEPENELE VERDE
Nu cumpărați niciodată un pepene verde tăiat în jumătate și înfășurat în folie alimentară. Suprafața acestuia este un mediu favorabil apariției și înmulțirii bacteriilor și microorganismelor. Dacă pepenele are pe interior dungi de culoare gălbuie atunci el a fost crescut cu nitrați. Puteți face un mic test: puneți într-un pahar cu apă rece o bucată de pepene. Dacă apa își schimbă culoarea atunci conține nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, atunci nu conține nitrați.
9. PERELE ȘI MERELE
Înainte să le cumpărați, încercați să le atingeți. Dacă sunt lipicioase, atunci au fost tratate cu difenil (DDT), pentru un timp mai mare de păstrare. În Uniunea Europeană și în USA acesta este interzis din cauza efectelor sale cancerigene și alergice asupra organismului. Aceste fructe trebuie curățate de coajă.
10. NOTA Cele mai “dăunătoare” fructe sunt cele importate din Turcia, Olanda, Israel și Egipt. Motivul: solul din aceste țări este foarte sărac și pentru obținerea unor roade bogate sunt folosite multe îngrășămintele chimice.
Sperăm ca aceste sfaturi să vă fie de ajutor și să consumați, pe cât posibil, fructele si legumele 100% BIO.

Ion_Hoinaru
- Thursday, February 15, 2018 at 18:36:44 (CET)
Dar domnu Pleșu, zice-n ADEVĂRUL.
"● Domnul Călin Popescu Tăriceanu a încetat, de mult, să mă mai mire. Mereu egal cu el însuşi, mereu sigur pe opinia sa, pe judecăţile sale, pe toate calităţile care îi lipsesc. Reuşeşte, de ani de zile, o performanţă rară, aproape imposibilă: să fie prezent şi, în acelaşi timp, să n-aibă contur, să combine tonul peremptoriu cu vacuitatea. De curînd, s-a supărat pe liber-profesioniştii care bombăne cu privire la complicaţiile birocratice ale declaraţiei de venituri. N-au decît, în acest caz, să se facă funcţionari publici! Să înveţe o meserie, alta decît aia pe care o ştiu. Singurul nostru liberal pursînge dă de pămînt cu meseriile „liberale“. Arhitecţii, gazetarii, artiştii, în genere, să lase fiţele şi să pună osul la muncă cinstită. Un exemplu îl constituie el însuşi, dl Călin Popescu Tăriceanu. A debutat ca manechin, dar a înţeles să se apuce, pînă la urmă, de o profesiune care combină sudoarea cu disciplina: profesiunea de politician. Şi uite unde a ajuns: e al doilea om în stat. N-a vrut să rămînă un simplu băiat frumuşel, bine îmbrăcat, cu maniere fine şi gramatică aproximativă. A trecut la tejghea! Ne explică ce e bine şi ce e rău, se luptă cu diverse stihii paralele – pe scurt, îşi cîştigă pîinea cu braţele şi circumvoluţiunile proprii. Un adevărat model!"
Ei, ghiciți care minte mai bine.


Ion_Hoinaru
- Thursday, February 15, 2018 at 18:28:53 (CET)
Din ziare.
"„Asistăm într-un mod care nu mai poate fi tăgăduit la guvernarea prin dosare penale, adică se fac dosare, cei care sunt obiectul acestor dosare trec în categoria penalilor și după aceea, ceea ce urmează știm, președintele îi categorisește, opinia publică se uită cu îndoieli poate justificate asupra probității morale a acelora și sunt eliminați din viața publică. Ăsta e un instrument politic, de fapt, Procuratura, DNA-ul în asta s-au transformat. O spun cu regret, pentru că nimeni nu contestă că un fenomen precum este corupția trebuie combătut, nimeni nu contestă că trebuie să existe o structură care să combată, dar dacă structura care trebuie să combată corupția e coruptă, atunci bineînțeles că toate această intenție se duce pe apa sâmbetei și nu mai avem nimic: nici stat de drept, nici credibilitatea Justiției, și acestea sunt lucruri foarte grave pe care într-o democrație cei care a responsabilități trebuie să le conștientizeze”, a declarat Tăriceanu."


Ion_Hoinaru
- Tuesday, February 13, 2018 at 18:53:19 (CET)
Domnule Cucu, mai încercați aia cu clopotele, că la mine merge bine. Pa și spor.


Ion_Hoinaru
- Tuesday, February 13, 2018 at 18:50:19 (CET)
Da, cam așa este. Pe viitor, votați PSD + ALDE, poate.......
"Cum a fost praduita Romania prin hotarari guvernamentale secrete. Metodologia funebra prin care groparii economiei nationale au ingenuncheat un intreg popor. Secretele Statului Mafiot.
Foarte putina lume stie si chiar si mai putina, intelege ce contin cele aproximativ 500 de Hotarari de Guvern, cu putere de lege, care au fost secretizate in cei 27 de ani, scursi din decembrie 1989. Anual sunt zeci de acte normative secrete, pentru care nu se publica nici macar titlurile HG-urilor, iar ce este cu adevarat bizar devine faptul ca multi dintre inaltii demnitari ai statului nu au habar de prevederile acestea cu statut special, care nu apar in Monitorul Oficial.
In primul an, dupa schimbarea paradigmei politice, in 1990, guvernarea a fost facuta exclusiv cu HG-uri clasificate. Procedural, declasificarea se poate realiza prin acte normative de acelasi nivel, numai ca nimeni pana acum nu a dorit sau nu a fost curios sa afle ce contin aceste hotarari de guvern secrete, desi legislatia europeana prevede ca aceasta pot fi facute publice dupa o perioada cuprinsa intre 20 si 50 de ani.
Si acum, de ce ar trebui sa se intample, de urgenta procesul de declasificare a celor cateva sute de HG-uri, care nu au fost publicate niciodata si despre a caror continut nu au stiut decat cateva persoane din ierarhia guvernamentala? Pai doar astfel poate fi destructurat STATUL MAFIOT din Romania, aceasta oculta nationala cu ramificatii transfrontaliere care a prejudiciat economia nationala cu peste 400 de MILIARDE de euro.
Peste 30 % dintre deciziile primului Cabinet Petre Roman sunt secrete si in acest moment. Conform datelor publicate pe site- ul Camerei Deputaților doar 888 sunt publice, restul de 479 au fost „ascunse”.
Sa parcurgem plini de infiorare o sinistra statistica care poate explica suficient de satisfacator cum a fost ingropat destinul Romaniei de o mana de tradatori de Neam si Tara, adevaratii gropari ai poporului roman.
Petre Roman (premier 1990-1991): Chiar din prima decizie a Guvernului României de după Revoluție este o H.G. care nu a fost publicată nici astazi. Numărul HG-urilor clasificate, în perioada 1990-1992 a fost de 604; in 1990=479 H.G. secrete; in 1991=95 H.G. secrete; in 1992=30H.G.secrete.
Pe timpul Guv. Nicolae Văcăroiu (premier 1992-1996): În timpul lui Nicolae Văcăroiu s-au aprobat 70 de legi secrete si 434 de H.G.-uri clasificate. In perioada 1992-1996 au fost băgate la ”secret” un nr. de 434 H.G.-uri din care in 1993=29, in 1994=69,in 1995=78, in 1996=75, in 1997=39, in 1998=70, in 1999=74)
Pe timpul Guv. Adrian Năstase (premier 2000-2004): pentru aceasta perioada au fost elaborate 97 de legi secrete și 412 H.G.-uri secrete (in 2000=66, in 2001=39, in 2002=56, in 2003=97,in 2004=88,in 2005=39, in 2006=27)
Pe timpul Guv. Victor Ponta (premier 2012-2015): până-n august a.c. au fost emise 340 H.G.-uri secrete din care: in 2007=13, in 2008=32, in 2009=43, in 2010=117, in 2011=25, in 2012=17, in 2013=32, in 2014=23,in 2015=38).
Si acum o precizare tehnica, foarte importanta:
La toate HG-urile secrete emise “discretionar” numai destinatarul FIE EL SI FARA DREPT DE ADMINISTRARE A VREUNEI BAZE DE DATE CLASIFICATE știe continutul „secretului”. Procedura STANDARD a adoptării unei H.G. clasificate prevede ca doar miniștrii de specialitate (ai Apărării sau de Interne, în funcție de obiectul deciziei, S.R.I., S.I.E.) și primul-ministru sa fie la curent cu prevederile exacte ale inițiativei, restul miniștrilor CARE VOTEAZA văd doar cel mult un sumar AL INITIATIVEI. După aprobarea HG-ului, i se dă un număr și nu este publicat în secțiunea publică a Monitorului Oficial.
Conținutul hotărârilor secrete emise dupa 1989 care au schimbat tara noastra dintr-o tara fara datorii externe, intr-una dintre cele mai neperformante economii din UE, se transmite numai instituțiilor publice interesate , asa s-au distrus prin privatizari DIRIJATE cele mai importante obiective ale economiei nationale , asa s-a instrainat avutia nationala , ASA A APARUT BURGHEZIA COMUNISTA si capitalismul salbatic de cumetrie.
Daca vrem sa ne vindecam, trebuie URGENT sa depolitizam actul administrativ si mai ales sa desecretizam acele HG-uri prin care s-a facut transferul oneros al activelor statului in conturile unor interlopi politici!"
Altfel, merităm să ne ia și DAC-ul.


Cucu
- Monday, February 12, 2018 at 07:43:59 (CET)
Eyewitnesses told Russian media that the jet was on fire as it plummeted.

Investigators said the causes they were considering included weather conditions, human error and technical failure - but they did not mention the possibility of terrorism. (BBC)


Cucu
- Sunday, February 11, 2018 at 23:14:26 (CET)
A RUSSIAN aircraft carrying 71 people has crashed just outside of Moscow "leaving no survivors" after it reportedly "exploded" just moments after take-off from the city’s Domodedovo international airport.


Cucu
- Sunday, February 11, 2018 at 23:12:48 (CET)
Local media reports say eyewitnesses saw the plane on fire before plummeting and crashing into the ground.


Cucu
- Sunday, February 11, 2018 at 23:08:33 (CET)
Flightradar24

Flight #6W703 took off from Moscow at 11:22 UTC time and 5 minutes later we tracked it descenting with 3300 feet per minute before the signal was lost. pic.twitter.com/6Bt5rCiKlm

7:44 AM - Feb 11, 2018


Cucu
- Sunday, February 11, 2018 at 22:51:33 (CET)
MOSCOW - A Russian passenger plane crashed near Moscow soon after take-off on Sunday, killing all 71 people on board, and investigators said they were looking at all possible causes.
...

"According to preliminary information, nobody survived," the Kremlin said in a statement.
...

Debris and human remains were spread over a radius of a kilometre from the crash site, investigators said.
They said they had opened a criminal case into the incident. ... No distress signals had been received from the crew.
...

Elena Voronova, a spokeswoman for Saratov Airlines, said there had been no concerns about the technical condition of the plane, which went into service with her company in 2016.
...


Cucu
- Sunday, February 11, 2018 at 22:46:20 (CET)
Nea Ion, aia cu "Clopotele", face parte tot din retea, ca a iesit alba?
Deci avem legatura directa, sau short distance -- 'distanta scurta' -- cu iadul.


Ion_Hoinaru
- Saturday, February 10, 2018 at 17:31:42 (CET)
Clopotele


Ion_Hoinaru
- Friday, February 09, 2018 at 18:04:03 (CET)
HAZ DE ...NECAZ...
Regina Elisabeta a II-a, B. Obama si Traian Basescu mor si ajung in iad.
Dupa un timp, Elisabeta:
Mi-e dor de Anglia ! Vreau sa sun in Anglia sa vad ce face lumea acolo.
Suna regina , vorbeste cam 5 minute si apoi il intreaba pe Diavol:
- Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
- 5 milioane $.
Semneaza regina cecul de 5 milioane $ si se duce la cazanul ei...
Dupa cateva momente, Obama tipa:
- E randul meu! Vreau sa sun si eu sa vad ce se intampla in Statele Unite,
ce fac americanii!
Suna Obama, vorbeste cam 10 minute, dupa care il intreaba pe Diavol:
- Cat iti datorez pentru convorbirea asta?
- 10 milioane $.
Obama, cu o privire taioasa, semneaza un cec de 10 milioane de $ si se duce
la locul lui...
Vazand acestea, Basescu solicita si el, pe un ton vehement:
- Vreau sa sun in Romania , sa vad ce fac romanii, daca au scapat de
coruptie. Vreau sa vorbesc cu ministrii, cu deputatii, vreau sa vorbesc cu
toti!
Suna Basescu in Romania , sta la telefon vreo 2 ore, vorbeste cu toate
neamurile, cu toti prietenii, cu toti deputatii si
ministrii... Dupa ce termina de vorbit, se pregateste sa-i plateasca
Diavolului:
- Scuze, am stat cam mult... Cat iti datorez?
- Un dolar...
- Poftim?!?!? Doar un amarat de dolar??
-Pai, da... Ca daca suni dintr-un iad in alt iad, e convorbire in retea ...Cucu
- Friday, February 09, 2018 at 00:39:05 (CET)
Cum sa ne jucam de-a v-ati ascunselea


Ion_Hoinaru
- Thursday, February 08, 2018 at 03:07:55 (CET)
O veste bună. Parerea lui Terente.


Ion_Hoinaru
- Tuesday, January 30, 2018 at 01:26:48 (CET)
Una bună. Se uita Ion peste gard si il vede pe Vasile, jucand tenis cu Agassi. Spre surprinderea lui, Vasile iese castigator, fara efort.
Ion Il intreaba pe Vasile de cand joaca el tenis, ca este asa de bun.
Acesta ii raspunde ca, la lacul din spatele casei lui, este o broscuta, care iti indeplineste orice dorinta. Dar sa ai grija, ca este cam surda, sa vorbesti tare. Se duce Ion la broscuta si ii spune ca vrea mult aur.
Cand ajunge acasa, constata ca in batatura avea un taur.
Se plange la Vasile: - Surda tare, broscuta ta! Am vrut mult aur și mi-a dat un taur.
- Și tu crezi că eu am vrut să fiu tare-n tenis?


Cucu
- Saturday, January 27, 2018 at 02:25:34 (CET)
DE unde bate crivatul?


Cucu
- Sunday, January 21, 2018 at 22:57:23 (CET)
Mamaliga, din nou, nu explodeaza


Kronberg
- Sunday, January 21, 2018 at 22:03:14 (CET)
Servus Fetelor !
Ma bucur sa va regasesc si-n 2018 tineri si ferice ca-n totdeauna.
Nu, nici anul acesta n-am sa incetez sa va bizii cu un serial ce place numa cind ii pronuntzi numele :

Tzara cu proshti
Iacata ca a inceput nu nou an, si acea tzara cu proshti are un nou guvern fara tambalau, fara motziune de cenzura bla-bla-bla... A devenit déjà o obishnuitnza ca cetatzenii sa fie mintiztzi si nimeni nu se mai sinchiseshete dintre cei ce alcatuiesc AZI acea tzara daca au ce le trebuie (deh, spunea un hitru despre REVOLUTZIONARISMUL ROMANESC ca daca Ceaushescu ar fi dat caldura si mincare prostimii ar fi fost probabil si astazi CONDUCATORUL IUBIT...)
Deci, se vor intreba cei 1% ce inca mai gindesc cu propria mazariche in acea tzara frumoasa dar in curs de depopulare de proshti si repopulare cu cei ce-au cumparat déjà 3/4 din terenul agricol al acelei guri de rai ajunsa pe mina unor nepasatori ca noi (ce-am lasat-o pentru alte muie a da si in special a lua de la alte imperii de palmashi, hotzi si criminali la care in mare majoritate ne-am integrat perfect si sintem succesful business mani sau dame)
se vor intreba zic, unde-i kernelul acetei guvernari ashazis de stinga unde se schimba guverne si se flutura prostimii un program de guvernare si bla, bla, bla.
Simplu :
De la Alegerea lu KWJ Alemania shi-a avut platite arieratele la multinatzionalele ce ne-au jecmanit si otravit in perioada democratziei origineale a lu Nu Ne vindem tzara = epoca Iliescu...
Iar la orice guvern pus de tradatorii en chef se mai cumpara nishte avioane la mina a shephea, se mai cumpara niscaiva Patrioate ce-s bune doar pentru ce rachete arunca Siria de-o mai putea arunca
Si cu noua guvernare a tzatzei astea de o uritzenie specifica PDSR`ului se vor cumpara si blindate si probabil se vor mai trimite 10 mii de flacai prin Afganistan dupa ce si USA se va retrage...(sic!)
Ashadar... asta-i jocul... cit cumparam armamemnt si tzinem ciocu mic tzara se poate duce de ripa pe tacute dar in sunetul fanfarei americane ce-shi saluta prietenul apropiat (apropiat de punga de bani...)
Poate ma inshel eu si poate se va gasi vreun deshtept sa ma contrazica, altminteri pina la calendele greceshti vom vedea guverne formate din totzi tradatorii tzarii schimbind pe cei shcolitzi la Moscova cu cei `rodatzi`la Bruxelles shi acceptatzi la Davos pentru a curatzi locul de noi si a pune ceea ce ei nu mai pot salva in propriile tzari datorita dezastrului scapat de subt control numit multiculturalism.
.
Pina mai incolo
sa auzim si despre altceva.
Pa.


Ion_Hoinaru
- Monday, January 15, 2018 at 22:17:45 (CET)
HahahaIon_Hoinaru
- Monday, January 15, 2018 at 22:16:31 (CET)
HahahaCucu
- Wednesday, January 10, 2018 at 17:05:58 (CET)
"Putin visited the Hmeimim base and said Russia would start to wind its presence down because the war in Syria is essentially over."


Picolo
- Tuesday, January 09, 2018 at 21:15:28 (CET)
.::.:.::.Ruga - Vali Sterian


.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Cucu
- Monday, January 08, 2018 at 06:03:27 (CET)
La multi ani Ioan si Ioana!

Si acum o gluma buna: Presedintele Iohannis si-a anuntat demisia


Cucu
- Friday, January 05, 2018 at 00:35:00 (CET)
O femeie canadiană cu vederi liberale a scris o mulțime de scrisori către guvernul canadian, plângându-se de tratamentul insurgenților închiși (teroriști), care sunt ținuți captivi în facilități ale Sistemului Afgan Național de Corecție.
Ea a cerut un răspuns la scrisoarea ei şi a primit următorul răspuns:

National Defence Headquarters
M Gen George R. Pearkes Bldg.,
15 NT 101 Colonel By Drive
Ottawa, ON K1A 0K2, Canada

Stimată cetățeană îngrijorată,
Vă mulțumesc pentru scrisoarea dumneavoastră recentă în care vă exprimați îngrijorarea profundă față de tratamentul teroriștilor talibani și Al-Qaeda capturați de forțele canadiene, care au fost ulterior transferați la guvernul afgan și sunt în prezent deținuți de oficiali afgani în facilități ale Sistemului Național de Corecție din Afganistan.
Administrația noastră ia în serios aceste probleme și opiniile dumneavoastră au fost auzite tare și clar aici în Ottawa. Veți fi încântată să aflați, că datorită preocupărilor cetățenilor asemenea dumneavoastră, vom crea un nou program aici, la Departamentul Apărării Naționale, care să fie numit "Programul liberal de asumare a responsabilității pentru ucigași", sau PLARU pe scurt.
În conformitate cu liniile directoare ale acestui nou program, ne-am decis, pe bază de proces, să aducem mai mulți teroriști care să fie plasați în casele cetățenilor îngrijorați de această cauză, cum sunteți dumneavoastră, în întreaga țară, sub îngrijirea personală a acestor cetățeni".
Deținutul dumneavoastră personal a fost selectat și este programat pentru transport sub pază înarmată la domiciliul dumneavoastră din Toronto lunea viitoare.
Mohammed Ahmed bin Mahmud este deținutul dumneavoastră și trebuie să fie îngrijit în conformitate cu standardele cerute personal de dumneavoastră în scrisoarea de reclamație. Veți fi încântată să aflați că vom efectua inspecții săptămânale pentru a ne asigura că standardele de îngrijire pentru Ahmed sunt proporționale cu recomandările dumneavoastră.
Deși Ahmed este sociopat și extrem de violent, sperăm că sensibilitatea față de ceea ce a fost denumită "o problemă de atitudine a sa" îl va ajuta să depășească aceste defecte de caracter. Poate că aveți dreptate când descrieți aceste probleme ca fiind doar diferențe culturale. Am înțeles că aveți de gând să îi oferiți consiliere și școlarizare la domiciliu, vă recomandăm insistent să angajați niște îngrijitori personali. Vă rugăm să vă avertizați prietenii evrei, vecinii sau rudele cu privire la musafirul din casa dumneavoastră, că ar putea deveni agitat sau chiar violent, deși suntem siguri că vă veți înțelege cu el. El este, de asemenea, expert în construirea unei mari varietăți de dispozitive explozive, din produse comune de uz casnic, astfel încât este posibil să doriți să păstrați aceste elemente încuiate, cu excepția cazului în care, în opinia dumneavoastră, acest lucru ar putea să-l jignească. Teroristul adoptat de dumneavoastră este un expert în lupta corp-la-corp și poate curma viața umană cu chestii simple, precum un creion sau o unghieră.
Vă sfătuim să nu-i cereți să demonstreze aceste competențe, nici în casa dumneavoastră nici oriunde ați alege să-l plimbați în timp ce îl ajutați să se adapteze la viața din țara noastră.
Ahmed nu va dori să interacționeze cu dumneavoastră sau fiicele dumneavoastră decât din punct de vedere sexual, din moment ce el vede femeile ca o formă de proprietate, dumneavoastră neavând astfel nici un drept, nici acela de a-i refuza cererile sale sexuale. Acesta este un subiect deosebit de sensibil pentru el.
De asemenea, trebuie să știți că el a arătat tendințe violente vizavi de femeile care nu respectă codul vestimentar pe care el îl recomandă ca ținută adecvată. Sunt sigur că vă veți bucura de anonimatul oferit de burka de-a lungul timpului.
Doar amintiți-vă că și asta face parte din respectul pentru "cultura și libertatea credințelor religioase", așa cum ați scris în scrisoarea dumneavoastră.
Aveți grijă de Ahmed și amintiți-vă că vom încerca să vă punem un consilier la dispoziție pentru a vă ajuta în orice dificultăți cu care vă veți confrunta în timp ce Ahmed se adaptează la cultura canadiană.
Vă mulțumim din nou pentru grija dumneavoastră. Apreciem cu adevărat atunci când oameni ca dvs. ne informează cu privire la modul corect de a ne face treaba şi sunt îngrijorați pentru semenii noștri.
Mult noroc și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Cu prietenie,
Gordon O'Connor
Ministrul Apărării Naționale
L-am preluat de pe pagina altcuiva de fbook!


Cucu
- Friday, January 05, 2018 at 00:33:45 (CET)
La multi ani cu sanatate!


Picolo
- Sunday, December 31, 2017 at 22:55:29 (CET)
.::.:.::.

La mulți ani călătorule internăut!Şi nu uita când treci pe-aici/
De scrii ori doar citeşti/
Române, să fii bun!

.:::::.::..:.:.:.Un ceai verde...// Si-o cafea...!

Intrarea la Capsa Hoinarului este libera. Publicarea mesajelor dumneavoastra: in limita netiquettei si a celor sapte ani de-acasa!
Forma si fondul mesajelor sau articolelor publicate va apartine in exclusivitate. Nu exista moderator pentu acest site. Orice abuz, spam, injurii, atac la persoana, etc. atrage dupa sine excluderea si anularea contului respectiv.
Nu instrainati datele dvs. de acces (numele si parola) si nu lasati o alta persoana sa foloseasca masa de scris rezervata pe numele dumneavoastra!

Pentru eventuale probleme tehnice de acces sau pentru rezervarea unei mese de scris la Capsa, trimiteti va rugam un email la webmaster@ronews.org. Va multumim!


Mesaje anterioare TOP